Gallery

Cum stau romanii cu antreprenoriatul?

Ei, bine, tocmai ca am aflat cu bucurie ca românii sub 35 de ani au, iata, un spirit si un potențial antreprenorial peste media globală!
Sincer, chiar nu ma asteptam la acest rezultat, pe care l-am aflat din raportul Amway privind antreprenoriatul la nivel global în 2014.
Se pare ca, da, dorinta de un venit suplimentar îi motivează cel mai mult si din ce in ce mai mult pe tinerii români să își înceapă o afacere.

Daca ai, deci, ganduri de a incepe si tu o afacere, oricat de mica, pe cont propriu, iata ce contex si ce cifre incurajatoare te intampina:

•Atitudinea pozitivă a românilor cu privire la antreprenoriat este în creștere cu 5% în comparație cu anul trecut (75%) și peste media europeană (73%)
•Pentru români, cel mai important aspect pentru a iniția o afacere este perspectiva unui venit suplimentar (63%), semnificativ mai mare decât media la nivel internațional (34%)
•3 din 4 români consideră că antreprenoriatul se poate învăța, în special în școli și licee sau prin programe speciale de sprijin pentru pornirea unei afaceri
•Bucureștenii au cel mai ridicat potențial antreprenorial (49%)
•Moldovenii, în fruntea clasamentului la atitudinea pozitivă față de antreprenoriat (85%), fiind urmați de bucureșteni (78%) și ardeleni (75%).
Mai puțin entuziasmați față de ideea antreprenoriatului sunt cei care locuiesc în regiunile Muntenia (68%) și Dobrogea (57%)
•Românii sub 35 de ani doresc să urmeze modele de business tangibile și au nevoie de programe pentru dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale
•Amway lansează blogdeantreprenor.ro, platforma online cu informații utile și practice despre antreprenoriat și antreprenori

Toate aceste cifre sunt rezultatele raportului privind antreprenoriatul la nivel global pentru anul 2014, „AGER 2014”, realiazat de GFK la initiativa Amway, una dintre cele mai mari companii de vânzări directe din lume.
România a fost inclusă în studiu pentru a treia oară consecutiv, alături de alte 37 de țări. Un studiu amplu, realizat cu ajutorul a 43.902 de respondenți, bărbați și femei, cu vârsta cuprinsă între 14 – 99 de ani.

Si, da, antreprenoriatul se poate învăța, educația antreprenorială primară trebuind să aibă loc în școli. Iar programele speciale de pornire a unei afaceri, propuse de diverse companii sau instituții de învățământ de educație superioară rămân cele mai potrivite instituții de pregătire și instruirea în antreprenoriat.

Cele mai importante aspecte ale antreprenoriatului le reprezintă stăpânirea abilităților de afaceri, abilitățile de management, precum și de antreprenoriatul pus în practică. Cu alte cuvinte, educatia si experienta.

Care sunt aspectele încurajatoare, regăsite în raportul Amway și pe care este bine sa le avem ca atuuri in maneca, in viata si oricand pornim un demers:
O atitudine pozitivă îmbunătățită fata de propriile puteri.
Convingerea fermă că antreprenoriatul tine de atitudine proactiva si poate fi învățat.

Ioana Enache, Director General Amway România și Bulgaria, declară: „Generația tinerilor este cea mai optimistă în ceea ce privește antreprenoriatul, iar noi, azi, prin lansarea blogului blogdeantreprenor.ro, venim în întâmpinarea lor cu informații utile și practice despre antreprenoriat și antreprenori. Această platformă digitală își propune să atingă subiecte relevante și să expună povești de succes pentru promovarea spiritului antreprenorial, precum și să stimuleze potențialul celor tineri”.

Mai multe informații gasesti pe
www.amway.ro
www.facebook.com/AmwayRomania
www.amwayacademy.com
www.blogdeantreprenor.ro
www.globalnews.amway.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *