Quote

Going West – în căutarea frumuseților din vestul României

#Wonderful, Wonderful West!
Și ce dacă toate planurile de vacanță ne-au fost date peste cap, vara asta?! Haide sa transformăm lucrul ăsta într-un atuu, într-o abordare optimistă și plină de energie bună! Și să profităm din plin de context pentru a descoperi și redescoperi cu ochi noi pitoreasca noastră Românie.

Prietenii de la Scorilo Travel Vacante, pasionați, ca întotdeauna, de frumusețile țării, de tradițiile și de istoria noastră, ne propun, pentru 11 – 16 august, un super complex și interesant circuit în Vestul României.

#Rețeta unui traseu perfect către apus – Vestul țării
* Se iau 5 orașe absolut superbe – Timişoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Alba-Iulia – se vizitează și se savurează, rând, pe rând.
* Se descoperă arhitectura lor somptuasă, art-nouveau sau, din contră, istorică, prin vestigiile si ruinele extrem de vechi, care ne poartă pașii spre istorie, in vremea dacilor si a romanilor.
* Se stropesc după gust cu răcoare din Cascada şi Izbucul Bigăr – declarată anii trecuți cea mai frumoasă cascadă din lume.
* Se adaugă valurile Dunării, într-o memorabilă croazieră printre versanții împîduriți, la Clisură.
* Se parfumează totul cu flori din Grădina Botanică din Jibou şi se servesc alături de legende cu zmei si ilene cosânzene din Grădina Zmeilor.
Recomandare: a se consuma în cantități uriașe de poveşti din Cetăţi şi Castele!
Cetatea Carolina, Cetatea Oradei, Centrul Istoric al Aradului, Cetatea Severinului şi Castelul Caroly.


#ORADEA
Orașul art-nouveau absolut superb, pe care, la o primă vedere, efectiv nu știi in ce țară să îl pozitionezi. Să fie Cehia? Ori Polonia? Sau poate Austria? Este 100% o românie plină de culoare, de bun gust, de poveste, de arhitectură și urbanism superb!
Un oraș în care vei avea de admirat o mulțime de bijuterii:
Cetatea Oradiei, de secol XI, cu ale sale 5 bastioane (Bastionul Aurit, Bastionul Bethlen, Bastionul Ciunt, Bastionul Crăișorul și Bastionul Roșu) și 12 corpuri, dar și un palat gotic, unul renascentist și Biserica Romană-Catolică (unde este înmormântat chiar Regele Ladislau I).
Impozanta Sinagoga Sion. Ori absolut superba Piața Unirii, înconjurată de clădiri în stil Art-Nouveau, cu fațade pastelate, Palatul Vulturul Negru ori fascinanta Biserica cu Lună. Am revăzut de curând Oradea, după ce a trecut printr-un proces minuțios de restaurare și m-a fermecat din nou – pentru a nu știu câta oară!

#TIMIȘOARA
Mica Viena este numele de alint al acestei inimi a Banatului, Timișoara. Probabil datorită fațadelor și clădirilor de inspirație vieneză și a multelor parcuri și spații verzi, sau, de ce nu, poate și a faptului că este și ea, ca și “sora” sa mai mare, străjuită de ape – nu de ale Dunării, este adevărat, ci de apele Begăi si Timișului.
Timișoara a fost desemnată Capitală culturală europeană pentru istoria sa logevivă (fiind menționată ca atare de pe la 1200), ca și pentru multitudinea de instituții culturale, fiind cel de-al treilea oraș românesc ofertant din punct de vedere al culturii, după București si Iași.
Un oraș tonic, cu good vibe, cu oameni faini, cu un centru istoric frumos, pe care îl vei descoperi pe îndelete și cu plăcere.

#ALBA-IULIA
Un oraș-cetate unde s-a scris istorie – la propriu. De la castrul roman Apulum și de la cetate, căruia încă ii poți admira marețele ziduri si ruine, până la locul unde, la 1 decembrie 1918, românii si-au dat întâlnire si mâna pentru marele act al Unirii Transilvaniei și a Banatului cu Regatul României.


Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele reţetei de succes ale Circuitului Vestului României! Haide să degustatăm din plin aceste experienţe! Programul complet şi informaţii detaliate găsești pe site-ul Scorilo Travel Vacante. Iar confirmări, informații și rezervări poți face la 0723 591 032, scorilotravel@gmail.com, office@scorilotravelvacante.ro

#ScoriloTravelVacante
#VestulRomaniei
#MandrudeRomania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *