Quote

Wo Man by Alexandra Calafeteanu

O cunosc pe Alexandra Calafeteanu de câțiva ani. Întâmplător am fost colege în presa glossy, însă, culmea, nu de acolo ne-am întâlnit și împrietenit. Prima impresie pe care ți-o faci despre Alexandra – și care durează forever – este, inevitabil, asta:
Un om frumos!
O Ileana Cosânzeana citadină, frumoasă la chip, zâmbet și prin fiecare vorbă bună spusă. Și un artist talentat (căci Alexandra este creator de modă cu studii în domeniu, absolventă Universitatea Națională de Arte, București, sectia design vestimentar, urmând apoi masterul în design vestimentar și pedagogia artei.)

Creațiile Alexandrei se adresează tuturor celor care se regăsesc în dorința sa de a înfățișa o femeie îndrăzneață, plină de viață, dar feminină. Îi place stilul rafinat și relaxat, fiind adepta eleganței, veșmântul rămânând în același timp confortabil și ușor de purtat. Se adresează femeii moderne a cărei identitate se divide, se multiplică în tot atâtea personaje care pot avea apartenența unei fragilități angelice, dar care ascund adesea o puternică forță interioară.

Wo Man by Alexandra Calafeteanu

Wo Man by Alexandra Calafeteanu


Și iată că, serile trecute, Alexandra Calafeteanu și-a lansat noua colecție de modă primăvară-vară 2017, Wo | Man, în cadrul Romanian Fashion Philosophy de la Palatul Bragadiru.

Colecția capsulă de inspirație masculină Wo | Man prezentată la unul dintre cele mai așteptate evenimente ale industriei de fashion pune în valoare întălnirea inedită dintre o femeie și un bărbat. Cele două stiluri se întrepătrund, femeia preluând din atitudinea bărbatului, păstrându-și însă în același timp feminitatea și senzualitatea.
Prin liniile simple și clasice, ținutele capătă eleganță, oferindu-i femeii rolul principal în jocul dintre putere și seducție. Combinațiile de tafta cu stofă în carouri, de mătase cu neopren, în nuanțe de roz intens cu alb, albastru cu dungi verticale și turquoise cu alb au conturat viziunea completă și inedită asupra femeii puternice care își păstrează grația și delicatețea în ținutele office.

În Wo | Man, cele două sexe se întâlnesc la mijloc de drum contopindu-se în fuziunea de culori și stiluri distincte: neutre, suave, puternice, femeia ajungând astfel unde și-a dorit dintotdeauna: în brațele armoniei și pe treapta cea mai înaltă a încrederii în sine. Împrumutând cu eleganță elemente masculine, Alexandra Calafeteanu a redefinit prin Wo | Man femeia anticipată de Coco Chanel și Marlene Dietrich, promotoarele stilului masculin.
Jumătățile tăiate pe verticală sugerează cele 2 lumi total diferite, dar care în final se armonizează prin texturi, culori și linii. Jumătăți de povești se întrepătrund natural, iar femeia devine ceea ce poartă; cum altfel decât puternică, curajoasă, delicată și senzuală?

Integrându-le într-un mod natural ținutelor masculinitatea, Alexandra Calafeteanu a reușit prin Wo | Man să aducă în prim plan femeia care-și asumă toate laturile și stările sale, care acceptă ce a devenit, nu se mai luptă cu ea însăși, care își stă alături atunci când nimeni altcineva nu o face și tocmai de aceea, este mai pregătită să îmbrățișeze viața în întreaga sa frumusețe.

Alexandra Calafeteanu a pus pe catwalk-ul Romanian Fashion Philosophy simplitatea față în față cu abordarea sofisticată. Felicitări, Alex!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *