Gallery

When in London

English Breakfast by Twinings

English Breakfast by Twinings

When in London…. Ei bine, da, când mergi la Londra, poartă-te ca englezii. Ce fac ei bine și chiar este super-cool să le urmăm exemplul, atunci când călătorim la Londra? Iată câteva tips & tricks care nu trebuie să lipsească din lista ta de călătorie in brit style:

ENGLISH BREAKFAST
Bacon, fasole, ouă-ochi. Carne, prăjeli? La micul dejun?! Sună extrem de complex, de sățios și de greu, mai ales când tu, acasă, nu ești obișnuit cu altceva decât cu o cafea și un croasant sau o felie de brânză pe post de mic dejun. Care este secretul englezilor?
Ceaiul verde, băut din plin, stimulează metabolismul și arderea grăsimilor și a caloriilor și reduce nivelul colesterolului cât ai zice “Greeeeen”.
Nu degeaba japonezii și chinezii îl beau încă de acum 4.000 de ani, resimțind beneficiile ceaiului verde asupra stării generale de sănătate. Și nu degeaba una dintre gamele de ceaiuri Twinings (Furnizor al Casei Regale Engleze, cu o tradiție de nici mai mult nici mai puțin de 300 de ani!!), se numește, sugestiv, “English Breakfast Tea”.
Aruncă și tu o privire prin gama Green Tea Twinings si vei intelege de ce sunt irezistibile aceste amestecuri dintr-un sortiment exotic de ceaiuri verzi! Natural, energizant, plin de savoare și de antioxidanţi, fie el Pure Green Tea, Green Tea & Lemon, Green Tea Lemon & Honey, GreenTea & Mint, Green Tea & Jasmine, Green Tea & Forest Fruits sau Green Tea & Pineapple and Grapefrut, ceaiul verde Twinings te încarcă cu o stare de bine și cu energie pentru o nouă zi.


BIG BEN & PARLAMENTUL

Nu ai putea să ajungi la Londra și să nu vezi casa neo-gotică, galben-roșcată a Parlamentului și iconic-ul său Elizabeth Tower – turnul cu uriașul ceas, supranumit Big Ben. Bătrân, semeț, privind de la înălțime clădirile vechi și cartierele noi londoneze de pe malul Tamisei, acest “prince of timekeepers” este un simbol al Londrei și una dintre cele mai fotografiate atracții turistice ale orașului.

TOWER OF LONDON
Pe celălalt mal al Tamisei te așteaptă să îi pășești pe meterezele sale albe The Tower of London – un castel-fortăreață impresionant, în centrul Londrei. Construit pe la 1.078 de William Cuceritorul, castelul a jucat un rol extrem de important în istoria Angliei, fiind, pe rând, depozit de armament, trezorerie, menajerie, sediul Royal Mint și locul unde se țineau Bijuteriile Coroanei Angliei. A fost folosit inclusiv ca închisoare!

HYDE PARK
Iarbă de un verde crud, copaci bătrâni și impunători, veverițe și rațe care trec nepăsătoare pe la picioarele tale, preocupate să găsească ceva bun de mâncat, respectiv un loc mai bun de înotat. Să nu uităm că, pe vremuri, era locul de vânătoare al lui Henric al VIII-lea.
Un parc uriaș cât un plămân al orașului, cel mare mare parc dintre parcurile regale ale Londrei! Vei vedea localnici luându-și picnicul pe peluzele întinse sau bucurându-se, pe șezlonguri, de razele de soare și de calmul naturii. Urmează-le exemplul și lasă-te și tu pierdut pe alei, pentru a-i surprinde liniștea și farmecul, desprinse parcă din alt secol. Practic, parcul formează un lanț între intrarea în Palatul Kensington, prin Grădinile Kensington, deci îl poți traversa pentru a-ți continua vizita și turul orașului.

FIVE O’CLOCK TEA
A început ploaia? Nu-i nimic. Fă o pauză într-o cafenea intimă, lângă parc. Închide-ți umbrela și savurează un ceai cald. La englezi este un adevărat ritual al ceaiului de la ora 5, deci bucură-te de atmosfera locului și a momentului. Cu siguranță te vei delecta redescoperind selectia de ceai verde Twinings – printre primele companii britanice care introduc şi popularizează ceaiul în piaţa din Anglia, în 1706, ca mai apoi să exporte către Europa şi America, devenind o marcă reprezentativă a Angliei.
Asiaticii cred de milenii întregi in proprietatile medicinale ale ceaiului verde, folosind aceasta bautura în dieta lor zilnică, pentru a trata de la durerile de cap pana la depresie, reducerea colesterolului, intarirea sistemului imunitații. Plus că, să nu uităm, antioxidanții care abundă în ceaiul verde sunt un elizir al tinereții…

LONDON EYE
Neobosit și re-energizat, pleci mai departe, să admiri, de data aceasta de pe meterezele marii roți albe (cea mai înaltă roată din Europa), apusul. Lăsându-se peste Tamisa și peste întreaga Londră, veche și nouă, de-o parte și de alta a râului…

Good night, London! See you tomorrow… at breakfast! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *