What’s your Bookster?

scriu astăzi cu vești interesante pentru toți iubitorii de carte: Bookster, serviciul prin care companii de toate mărimile și din toate industriile oferă angajaților acces la o colecție vastă de cărți și resurse de lectură online, împlinește anul acesta 10 ani și anunță o serie de statistici interesante: un portofoliu de 152.000+ de cititori, din 1.300+ companii, 50 de angajați și o cifră de afaceri de 3,7 milioane de euro, pentru anul 2022.

Mai mult, brandul care pune la dispoziția abonaților săi aproximativ 5.000 de titluri unice de cărți și 3.500 de resurse online – articole, ebooks, videoclipuri și conținut audio -, face o trecere în revistă a obiceiurilor de lectură ale românilor, precum și a celor mai citite titluri.

Astfel, deși România se află la finalul clasamentelor europene, având în vedere că populația activă petrece, în medie, doar 5 minute pe zi citind, cititorii din comunitatea Bookster depășesc aceste statistici.
În medie, un abonat Bookster citește 12 lecturi pe an, ceea ce este în linie cu obiceiurile de lectură din țări mai dezvoltate precum Estonia, Finlanda și Polonia.

Compania menționează și cele mai împrumutate cărți din ultimul deceniu.
Top dezvoltare :
„Povestea mea”, de Michelle Obama;
„Sapiens: scurtă istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari;
„Cele cinci limbaje ale iubirii”, de Gary Chapman;
„Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki;
„Omul în căutarea sensului vieții”, de Viktor E. Frankl;

Top beletristică
„Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, de Agnes Martin-Lugand;
„Oscar și Tanti Roz”, de Eric Emmanuel Schmitt;
„Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides;
„Acolo unde cântă racii”, de Delia Owens;
„Un bărbat pe nume Ove”, de Fredrik Backman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *