Quote

Vicky Cristina Barcelona și Woody Allen

Par deja mult prea multe personaje doar cititind titlul articolului, nu-i aşa?! Stai să vezi ce gălăgie infernală se face când încep să vorbească şi să comenteze, toate deodată și laolaltă cu toţi prietenii lor!
Dap, recunosc, iar am văzut Vicky Cristina Barcelona; iar mi s-au trezit toți piticii și mi-am căutat gândurile și revoltările de prin toate jurnalele vechi.

Despre ce este vorba, pe scurt?
S-a trezit minunatul Woody Allen într-o ne-bună zi, acum câțiva ani buni, cu faţa la cearceaf. Şi ne-a mai turnat peste ochi un film interesant şi care, după câte se pare, a devenit deja basm modern.
În viziunea mea şi după gustul meu, Woody Allen este, oricum, un personaj urât, libidinos şi absolut sinistru. Pe bune, nu stiu cine l-a lăsat pe omuleţul ăsta să facă legea prin cinematografie şi prin subconstientul colectiv.
Știu, fix în punctul ăsta susţinătorii şi fanele lui îmi vor sări la jugulară. Așa că să punem un stop cadru și să-mi argumentez pozitia:

#Coşmarul 1:
Se uita Alba ca Zapada la sus-mentionatul film-basm, numit sugestiv “Vicky Cristina Barcelona”, mai ales că este un film în care apar gagici. Multe gagici. O gălăgie de gagici mișto. Care mai de care mai îndrăgostită de un nene ultra-mega-super, certându-se, iubindu-se, împuşcându-se şi bătându-se între ele şi el.
Şi aşa groază si coșmaruri au năpădit-o pe biata Alba ca Zapada, de-a plecat val-vârtej în lume, târându-şi toţi piticii după ea.

Se făcea, în coşmarurile Albei ca Zăpada, că Făt Frumos îi tot dă mesaje – pe telefon, Whatsapp si facebook; ba chiar și pe Twitter și Instagram.
Și-i povesteşte cum noaptea stă lângă adevarata şi reala lui soție, supranumită Maștera, în castelul lor de la munte. Dar numai la ea, la Alba, se gândeşte. Că, deh, încă o mai iubeşte şi pot fi chiar fericiţi împreună!
Vaaaai, ce vis urât!

#Coşmarul 2:
După care apare şi Harap Alb în acelaşi vis-fluviu și îi mai trânteşte şi el niste adevăruri dureroase:
Cum că ultimele studii sociologice l-au influenţat, de fapt, pe perversul ăsta de Woody Allen. Că noi toţi putem iubi circa 214 oameni deodată, fără ca măcar să îi încurcam între ei! Şi că, cică, statistic, suntem 3,8 tipe pe capul unui barbat. Şi, na, ce sa faca si bietul barbatul ăla, nu?! Se sacrifică!
OK, cu primele 3 femei de pe capul lui am prins ideea. Dar mă întreb care o fi nefericita aia 0,8 și ce o fi pățit. O fi decapitată dintr-un basm anterior? Sau pur și simplu și-o fi pierdut capul? Naiba stie, dar dă cu rest!

#Coşmarul 3:
Și Alba iar se trezea. Şi iar fugea. Şi iar adormea.
Şi venea şi Prâslea cel Voinic şi Culturist, implicat şi el într-o relatie foarte deschisă şi pe care uitase să o închida la loc, astfel încât să încapă şi Alba în ea.
Şi, în timp ce se pupa singur în oglindă şi-şi mai lucra bicepşii, făcea pronosticuri despre cam cât o să dureze relația lor minunată.
– Circa 3,14 luni, a concis Alba, sec, ieșind din filmul care nu era al ei.

Stop cadru din nou! Hello? E cineva aici?! S-a întâmplat ceva cu basmele astea moderne?! Căci mie mi se par defecte rău de tot! Omorâţi-o pe Ciocanitoarea Woody, că sigur ea e de vină!

*Nota:
Orice asemănare cu personajele reale NU este deloc întâmplătoare! Iar acesta este un pamflet, nu un basm. Ia-l şi tu ca atare. Chiar si eu am râs de m-am prăpădit, scriindu-l!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *