Quote

Un dulce delicios pentru micul pofticios

Lino Lada Gold, recompensa dulce a micilor școlari

S-a dus vara, a început școala! Motiv de bucurie pentru cei mici și de… un fel de stres pentru părinți. Dimineți de trezit devreme, de băut cafeaua pe fugă, de pregătit micul dejun și pachețelul de luat la școală, verificat ghiozdanul, alergat cu ochii pe ceas spre grădiniță sau școală, intrat în nebunia traficului din oraș pentru a ajunge la serviciu, dat telefoane ca să te asiguri că a ajuns înapoi acasă, a mâncat de prânz, ce teme are.

După opt ore de muncă, în drum spre casă, cumpărături, apoi pregătit cina, făcut sau verificat lecții, pregătit ținuta copilului pentru a doua zi, duș, spălat pe dinți și, în sfârșit, la somn. Iar mâine o vei lua de la capăt și va fi la fel. Dar poate că acesta este și farmecul meseriei de părinte.

Nici pentru cel mic pesemne că nu este plăcut sau amuzant chiar fiecare zi. Uneori până și lui îi mai scade nivelul de energie. Și el mai obosește, și el ar vrea, poate, ca ritmul să mai încetinească. Și el mai are nevoie de pauze. Fie și scurte.

Și de recompense pentru efortul de a ține pasul cu cerințele adulților. Are nevoie de un plus de energie atunci când este aproape epuizat, are nevoie să îi fie recunoscute strădaniile. Și cum o poți face mai bine și mai pe placul lui dacă nu oferindu-i ceva dulce? Pentru că toți copiii, absolut toți copiii, se bucură să primească o gustare dulce sau un desert.

Dacă ești un părinte isteț alegi Lino Lada Gold.
De ce? În primul rând pentru că nu este doar un desert savuros, ci și unul sănătos, din cacao de cea mai bună calitate și delicioase alune de pădure coapte și mărunțite. Iar alunele de pădure – dacă nu știai încă – sunt pline de nutrienți valoroși și de grăsimi bune. Apoi, celălalt motiv, este acela că Lino Lada Gold este un produs premium al gamei, despre care până și ambalajul „vorbește” că este destinat ocaziilor speciale. De ce nu ai face din pauza dulce a copilului tău o ocazie specială, chiar și zilnic? Primul moment ar putea fi cel al micului dejun, una din cele trei mese principale ale zilei. Oferă-i delicioasa cremă tartinabilă pe o felie de pâine prăjită, alături de un pahar cu lapte, și te asiguri că în acest fel i-ai oferit și porția de energie pentru orele de studiu care urmează. Sau dacă dimineața nu va primi nimic dulce pentru că preferi ca masa să conțină proteine de origine animală (unt, brânză, ou sau preparate din carne, fructe și legume), lasă-i bucuria de a descoperi, în pauza în care își va servi pachețelul de acasă, un dulce de-a dreptul irezistibil. Poate niște biscuiți de casă umpluți cu Lino Lada Gold. Ce zici?!

Ai nevoie de: pentru aluat – 200 g de unt, 200 g de zahăr pudră, un gălbenuș de ou, un plic de zahăr vanilinat, 600 g de făină; pentru umplutură – un borcan de Lino Lada Gold. (Din aceste cantități de ingrediente vei obține aproximativ 25 de biscuiți.)

Mod de preparare:
Se mixează untul (care trebuie să fie moale, la temperatura camerei) cu zahărul pudră până când se obține o compoziție fină, spumoasă. Se adaugă gălbenușul de ou și se mixează în continuare, pentru ca acesta să se incorporeze în compoziție. Apoi se adaugă zaharul vanilat și la început doar 400 de grame din cantitatea de făină, frământând aluatul care se formează. Din cele 200 de grame rămase se va adăuga ulterior, treptat, atât cât este necesar pentru a se obține un aluat moale, dar nelipicios.

Aluatului i se da formă de bilă, se acoperă cu folie alimentara și se dă la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră.

Pentru a realiza biscuiții, din aluat se formează bile, se apasă cu degetul în mijlocul fiecăreia și se umple cu o linguriță de cremă tartinabilă Lino Lada Gold.

Se închid bine bilele astfel încât crema să nu curgă în timpul coacerii.

Fără a le aplatiza, bilele umplute cu cremă se așează în tavă, pe hârtie de copt, la distanță unele de altele, și se dau la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 20 de minute.

Sunt gata atunci când devin ușor aurii dedesubt. Biscuiții pot fi sau nu pudrați cu zahăr când sunt scoși din cuptor.

Strecoară-i puiului tău în pachețel câțiva biscuiți umpluți. Va fi încântat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *