Gallery

Totul despre ceaiul verde și beneficiile sale pentru sănătate

Landscape

Știai că…?

# Ceaiul verde este una dintre cele mai cunoscute băuturi din Japonia și China. Consumul său datează de peste 4000 de ani, făcându-l, practic, o băutură asiatică tradițională, străveche și cu multă istorie în spate!

# Frunze ale plantei Carmellia Sinensis, complet conservate, păstrând intacți antioxidantii, taninurile si flavonoidele (substanțele aromatice), ceaiul verde a fost utilizat în Asia inca din acea vreme datorită efectelor sale benefice asupra organismului, de antioxidant, a capacitatilor sale naturale de vindecare și proprietatilor sale terapeutice si de detoxifiante.


# În Occident, ceaiul verde a câștigat o mare notorietate mai ales în ultima perioadă, datorită multiplelor beneficii pe care le are asupra sănătății și dietei zilnice, prin aportul de antioxidanți și flavonoizi, dar și prin gustul său răcoritor – fie nature, fie în combinații cu diverse alte arome delicioase.

# In cei 300 de ani de existenţă, Twinings a devenit o marcă reprezentativă a Angliei, de 170 de ani Twinings fiind… furnizorul oficial al Casei Regale Engleze!
De la Twinings am aflat că ceaiul verde se prepară cel mai bine și pastând în continutul bauturii incredientele sanatoase prin prepararea sa cu apă de 85 grade Celsius, timp de 2 minute. Temperatura prea ridicata al apei îi va da ceaiului un gust amar și îi va reduce din arăomă, iar temperatura prea scazuta nu va extrage complet aroma din ceai.

# Twinings considera ca ceaiul verde Twinings este cel mai bun pentru organism.
Ceaiul verde englezesc Twinings este obtinut din frunzele de ceai proaspat culese si puse la uscat pentru timp scurt. Cu o îndelungată experiență de cautari și cercetări, de 300 de ani (!), Twinings a reusit sa gasească cele mai bune amestecuri, obtinand un sortiment exotic de ceaiuri verzi! Selectează frunzele din gradinile de ceai din toata lumea, printr-un proces caruia ii oferim o deosebita atentie si cand tratezi ceaiul cu multa dragoste si atentie, acesta ti-o ofera la randul lui.

# Încă din vremuri străvechi, asiaticii cred in proprietatile medicinale ale ceaiului verde, folosind bautura preparată din frunzele de ceai verde pentru a trata diverse afectiuni, de la durerile de cap la indigestie și la depresie, colesterol mărit și sistemul imunitar deficitar.

# Atunci cand este introdus in alimentația sănătoasă de zi cu zi, ceaiul verde este folosit pentru detoxifierea organismului, dar și în regimurile de slăbire sau de menținere în greutate, ajutând la arderea mai intensă și mai rapidă a grăsimilor și caloriilor și inducând senzația de sațietate.

# Consumat dimineața, ceaiul verde energizează datorită cofeinei în procent moderat, reduce riscul de aparitie al accidentului vascular cerebral și are un efect favorabil asupra hipertensiunii arteriale si a colesterolului.

# Elixir al tinereții!
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti,
mai ales vitamina E care incetineste procesul de imbatranire – comparativ cu ceaiul negru, ale carui frunze sunt oxidate-fermentate, frunzele de ceai verde sunt aburite si isi pastreaza capacitatile naturale de vindecare.

# Twinings se numără printre primele companii britanice care introduc şi popularizează ceaiul în piaţa din Anglia, în anul 1706, ca mai apoi să exporte către Europa şi America. R.Twinings & Co este prima companie care exporta ceai, iar astăzi este prezentă cu produsele sale în 115 ţări cu aproape 200 de variante de ceai – ceai negru, ceai verde, ceai alb, ceaiuri aromatizate şi infuzii. Brandul este adus și distribuit în Romania de Parma Food.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *