Quote

Tips & Tricks for Instagram @ #worldofinstagram

world of instagram

world of instagram

Zilele trecute am avut încă un motiv de bucurie și de întâlneală între bloggerițe. Întâlnirea a fost pusă la cale de F64, fetele de la Energy Corner și Laura – lachicboutique. Evident că nouă, bloggerilor, nu ne trebuie cine știe de ocazii fastuase ca să ne întâlnim; ne revedem cu drag oricând, fie că este vorba de o lansare de produs, o prezentare de colecție nouă, deschiderea unui loc absolut cool din București sau, pur și simplu, discuții despre lumea bloggingului ori a instagramului nostru cel de toate zilele.

Acum, practic, a avut loc lansarea la apa virtuală a #Worldofinstagram – prima ediție a unui eveniment dedicat imaginilor celor superbe de pe Instagram.
Pornind de la curiozitatea de a afla mai multe informatii despre Instagram si de a interactiona cu instagramerii de succes din Romania, am reunit la aceeasi masa trei persoane reprezentative pentru domeniu: Adi Nistia – fotograf si consultant F64 (adi.nistia), Emanuel Romedea – Instagramer (yesmyfriend) si Ana Matei – Digital Marketer (mateiana).

Perspectiva si experienta diferita a celor trei invitati ne-au ajutat sa intelegem mai bine cum functioneaza aceasta platforma, care sunt regulile de care sa tinem cont in realizarea continutului, trips & tricks-uri, Do’s & Don’ts, dar si ce putem face pentru a creste ca instagramer si a aduna in jurul nostru o comunitate.
De asemenea, evenimentul a avut si o componenta practica: participantii au fost invitati sa faca set up-uri creative folosind produsele sponsorilor evenimentului sau sa gandeasca hashtaguri pentru o postare pornind de la un produse pe care vor sa-l promoveze, fiind indrumati de catre speakeri.

Care sunt cele cateva ponturi pentru a fi un instagramer de succes?
10 Tips& Tricks for Instagram:

Continutul trebuie sa fie curat, subtil, creativ si sa transmita un mesaj;

Să fii constant in postari, cel putin una pe zi, cel mult trei;
Descrierea sa reflecte ceea ce doresti sa transmiti prin postarea respectiva;
Hashtag-urile nu sunt niciodata prea multe; le poti chiar salva in notes si copia, cand este nevoie. Pentru inspiratie, poti folosi aplicatia Tags For Likes;
Înainte de a pleca in calatorii, afla care sunt hashtag-urile geografice cele mai folosite pentru zona respectiva;
Poti realiza un plan de postari pentru urmatoarele zile si asorta cromatic imaginile;

Separa continutul de pe Instagram de cel de pe Facebook;

Posteaza maxim 5 clipuri/fotografii in Insta Story.

Aplicatii recomandate pentru editarea fotografiilor, in afara de filtrele Instagram: Snapseed, VSCO, Aviary, Photoshop Express;

Campaniile trebuie sa fie inedite si creative, nu agresive. Un exemplu de cont cool: @hellomissmay;

Ce să îți mai spun? Să dai și tu follow celor trei speakeri: adi.nistia, yesmyfriend si mateiana, care sunt o sursa inepuizabila de inspiratie.

Multumim F64 pentru gazduire (Instagram f64studio) si partenerilor nostri, care au facut posibila organizarea acestui eveniment: Kiehl’s Romania (Instagram: kiehlsromania), Douglas Romania (Instagram: douglasromania), Top Line Romania (Instagram: toplineromania), Strongbow (Instagram: strongbow), Aqua Carpatica (Instagram: aquacarpatica), PureShapes (Instagram: pureshapes.ro), Instantly.be (Instagram: instantly.be).
Pe conturile brandurilor veti gasi o multime de postari creative si sigur veti pleca cu idei despre cum sa realizati si voi fotografii inedite si atragatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *