Gallery

The making of the “Great Gatsby”

Marele Gatsby – probabil marele film al anului.

Un film mare a avut si are, in orice epoca, puterea sa creeze iluzii, stiluri, tendinte.

Sa aruncam o privire in colectia de iarna Ralph Lauren:

Sau intr-un shooting din “Vogue”

“The Great Gatsby” a readus in beauty si fashion un aer proaspat si spumos, din anii ’20, elemente retro, rochii cu talia lunga si aplicatii de margele, tunsori bob, cu vedere la ceafa.

Nu intamplator, participand zilele trecute la show-ul oferit de hair-stylistii care ne-au prezentat cele mai hot tendinte Joico,
m-am simtit ca la repetitiile de pe platourile de filmare ale marelui film.
Sa fie “the making of the Great Gatsby”? Ei bine, nu! Este chiar show-ul de prezentare a tendintelor Joico:

Si, admirand tunsorile bob reinventat si coafurile retro propuse de Joico pentru aceasta vara,

m-am decis pe loc sa ma duc sa revad la cinema filmul Marele Gatsby.
De data aceasta in noua si opulenta punere in scena, cu Leonardo di Caprio (chiar daca nu se numara printre actorii mei favoriti)

in locul marelui Robert Redford (pe care l-am admirat si readmirat de atatea ori, de-a lungul anilor, in acest film de referinta!)

Pelicula lui Baz Luhrmann a avut un buget de 105 milioane USD şi o distribuţie care, pe langa vesnic tanarul Leonardo DiCaprio, ii numara pe Tobey Maguire, Isla Fisher şi deja nominalizata la Oscar, Carey Mulligan.
Rochiile divine care ne poartă în opulenta şi spectaculoasa epoca a anilor ’20 au fost create de Miuccia Prada.
Costumul negru pe care il poarta Leo la una dintre petreceri este, de fapt, bleumarin, astfel incat personajul pe care-l interpreteaza: marele si inegalabilul Gatsby, sa iasa net in evidenta in marea de costume negre din jur.

Intreaga coloană sonoră a filmului este plină de nume de exceptie si piese de senzatie: Beyoncé, Jay-Z, Lana Del Rey, Florence + The Machine, Jack White, will.i.am, Gotye.

Alb, paiete, dantele, margele si franjuri

discutii spumoase si sampanie, Charleston, petreceri obscen de luxoase, flirturi de bon-ton si constiinte trezite dupa primul Razboi Mondial.

M-as fi descurcat de minune cu toata aceasta “corvoada” din epoca glam a anilor ’20, sunt sigura!
Poate si pentru ca romanul lui J. Scott Fitzgerald, ca si romanele autohtone ale lui Camil Petrescu, scrise pe vremea cand se nasteau bunicele mele, in anii ’20-’30, m-a facut, adolescenta, sa visez la acea vreme cu iz de poveste si cu povesti de dragoste superbe si tragice…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *