Quote

The Denim Library. By Diesel

Povesteam, la începutul anului, despre lansarea DIESEL LIBRARY (BIBLIOTECA DIESEL), un nou capitol al companiei, în initiativa sa pentru sustenabilitate. Nu pur întâmplător proiectul legat de sustenabilitate al brand-ului DIESEL mi-a atras atenția încă din prima clipă în care l-am zărit pe social media. Dar haide să și detaliez de ce nu este un lucru deloc întâmplător…

În primul și în primul rând, lucrez în această perioadă pentru câteva programe culturale direct legate de strategia UNESCO pentru acest deceniu, numită, simplu și sugestiv, Agenda 2030 pentru o Dezvoltare Durabilă. O strategie globală pe termen lung, în care conceptul de sustenabilitate este ridicat la loc de cinste și a devenit un leit-motiv, atât în strategiile pentru o educație de calitate, de luptă împotriva poluării și schimbărilor climatice, de incluziune, de open science, de etică sustenabilă a inteligenței articifiale, de multiculturalism, de eforturi conjugate și durabile la nivel mondial. O strategie pe care nu încetez să o salut și să o sprijin, încă de când a fost aprobată!

În altă ordine de idei, campaniile DIESEL m-au încântat enorm dintotdeauna; sunt un superb exercițiu de creativitate, de PR făcut ca la carte, de promovare de calitate, de implicare și responsabilitate socială exact așa cum îți dorești (undeva, în adâncul sufletului) să întâlnești la fiecare brand care îți place…

Așa că haide să experimentăm chiar acum împreună un snake preview pentru colecția Spring-Summer 2022 și conceptul celei mai recente colecții DIESEL:

… și nu mă pot abține să nu îți împărtășesc faptul că… piese din colecția SS22 se regasesc deja in magazinele Diesel din Baneasa Shopping City si Marriott!

Este vorba despre piese extrem de diverse, de la jeans, la jachete și camasi, de la pantaloni scurti, la rochii, toate realizate din materiale low impact asupra mediului, precum fibrele organice sau reciclate si executate cu tehnici inovatoare și eco, ce reduc semnificativ folosirea apei si a produselor chimice.

Spre deosebire de colectiile clasice, Diesel Library ramane mai mult timp la raft si fiecare piesa va contine un pasaport, un cod QR ce le garanteaza cumparatorilor acces catre o pagina web dedicata, de unde pot afla mai multe despre atributele din segmentul sustenabilitatii pe care le are fiecare item.

Let’s go to the library – the Denim Library SS22. By Diesel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *