Quote

Știai că cel mai important concurs de vinuri din Europa de Est se ține în România?

IWCB ESTE CEL MAI IMPORTANT CONCURS INTERNAȚIONAL DE VINURI DIN EUROPA DE EST
IWCB, Concursul Internațional de Vinuri București – un concurs made in Romania și devenit renumit și cel mai important concurs din domeniu din estul Europei, recunoscut de OIV, for interguvernamental care grupează 45 de țări producătoare și consumatoare de vin din lume.www.iwcb.ro – a devenit cel mai important concurs internațional de vinuri în peisajul Europei de Est. Este organizat și anul acesta, la cea de-a XIV-a ediție, la inițiativa Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONVPV), de către ASER Wineconsulting, în parteneriat cu Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), sub patronajul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV) şi al Federaţiei Marilor Concursuri Internaţionale de Vinuri din lume(VINOFED).

Gala 2016 International Wine Contest Bucharest

Gala 2016 International Wine Contest Bucharest

Sunt încântată și mândră că sunt partener și susținător al acestui concurs românesc de prestigiu, în două moduri diferite, dar care se împletesc natural: sunt partener media prin getmylook.ro. Și, de asemenea, am stabilit încă de anul trecut un parteneriat de suflet. Mulțumim pentru machiaj și spectaculoasa coafură realuzate de Evidence Beauty Salon Unirii pentru afisul editiei #IWCB2017.
Imagini de la IWCB 2016 se pot viziona online, alături de cele de la Gala IWCB 2016.

CONCURS INTERNAȚIONAL MAJOR ÎN EUROPA
IWCB va ajunge una dintre cele mai importante competiții de profil din lume. În acest moment, concursuri cu vechime şi notorietate au fost depăşite de IWCB.
Numărul total de probe înscrise la IWCB 2016 a fost 1494, ceea ce a însemnat o creştere a participării în concurs cu 60% prin comparaţie cu ediţia 2015. Probele din străinătate au reprezentat 52% din total probe participante in concurs.

CONCURS OIV (ORGANIZAȚIA INTERNAȚIONALĂ A VIEI ȘI VINULUI)
Concursul este organizat în conformitate cu Normele concursurilor internaționale de vinuri elaborate de OIV, iar evaluarea probelor va fi făcută de un juriu internațional ai cărui membri sunt recunoscuți prin experiența și profesionalismul lor. Concursul se va desfășura în perioada 25-28 mai 2017. http://oiv.int/en/agenda

CONCURS VINOFED (FEDERAŢIA MARILOR CONCURSURI INTERNAŢIONALE DE VINURI DIN LUME)
După o atentă monitorizare, începând cu anul 2016, IWCB a fost acceptat în „superliga” Federaţiei Marilor Concursuri Internaţionale de Vinuri.http://www.vinofed.com/en/category/calendrier/

IERARHIZARE ȘI JURIZARE
IWCB este principalul instrument de calibrare și comunicare pentru piața vinului din această parte a globului, cu influențe benefice majore pentru toți producătorii de pe oricare continent, dar şi pentru economia românească
IWCB are parteneriate de presă în România și străinătate și organizează evenimente care fac cunoscute vinurile cu rezultate bune în concurs, oraşul în care se desfăşoară şi Partenerii.
Evenimentele asociate, canalele media, expunerea directă către entuziaști și iubitori ai vinului, trofeele, diplomele și însemnele care vor însoți în piață sticlele cu vinurile premiate, constituie elemente de forță în creșterea notorietății, toţi cei implicaţi fiind asociaţi cu excelenţa.
Punctul culminant este Gala de Decernare a Premiilor IWCB, cel mai important eveniment al Lumii Vinului din România.Gala IWCB 2017 va avea loc pe 06 iunie la Palatul Bragadiru din Bucureşti.

Jurații sunt specialiști (MW, WSET4, degustători autorizaţi) și comunicatori proveniți din țări cu piețe interesante, mature sau în creștere: SUA, Canada, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franţa, Ungaria, Australia, Slovenia, Grecia, Brazilia, Elveţia, Austria, Danemarca, Spania, Rusia, Serbia, Croaţia, Moldova, etc.
Fiecare jurat este formator de opinie în țara lui și este expus mesajului Producătorilor, Partenerilor, Gazdei.

RIGOARE
IWCB este un concurs OIV cu reguli clare și stricte pentru secretizare, jurizare și acordare a premiilor.Regulamentul OIV, respectat cu strictețe, garantează valorificarea competențelor, rigoarea și obiectivismul în apreciere.
Ca o noutate, IWCB 2017 va avea între 8 paneluri cu câte 7 juraţi, din care 4 specialişti străini în fiecare panel, acurateţea evaluării IWCB fiind la un nivel nemaiatins până acum.
Evaluarea se face „în orb”. Notele extreme se exclud. Revenirea asupra deciziei luate după validare este imposibilă.
Au fost implementate cele mai noi metode de control (laborator de analize a vinurilor) și jurizare (electronică). Juraţilor le este testată acuitatea şi constanţa în evaluare prin metode specifice.

IWCB – VEHICUL PUTERNIC PENTRU COMUNICAREA VALORILOR CULTURALE, ISTORICE, DE BUSINESS ŞI A ACTIVITĂŢILOR RECREAŢIONALE
Atenția asupra acestui concurs vine din partea publicului larg (român şi străin), din partea decidenţilor din industria ospitalităţii, dar şi din direcţia mediului de business şi investiţional.
Producătorii, importatorii, distribuitorii, marii retail-eri, proprietarii magazinelor specializate, reprezentanţii industriilor conexe, somelierii din restaurante și wine-baruri se raportează la IWCB ca la un pol de expertiză, care furnizează informație credibilă, calificată.

Acest larg evantai socio-profesional este atractiv pentru business-ul şi activitatea vinarilor participanţi / importatorilor şi partenerilor concursului.
România este o piață mare, în creștere și “deschisă”. Aici cultura vinului este printre cele mai vechi din Europa.
Presa descoperă acest fapt şi alocă spaţii din ce în ce mai largi vinului şi evenimentelor noncomerciale.
Sperăm să fiți alături de noi în scrierea unei frumoase și bogate pagini de istorie !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *