Quote

Secretele din bucătăria lui Burebista

LOCUL
Toti cei din generatia mea stiu (practic nu, nu de-o viață, ci de o jumatate de viață) restaurantul Burebista din spatele Intercontinentalului! Pozitionat in buricul târgului, in centrul Bucurestiului, la kilometrul zero al universului gastronomic romanesc.
Ei bine, Burebista, cu a sa locatie de poveste si cu povesti din str. Batiștei nr 14 s-a relansat de curand.
Un spatiu cald si primitor, cu o terasa plina de copaci batrani si umbrosi, ce isi deapănă, seara, poveștile seculare, cu o cocheta fântână arteziana si un foisor mare si acoperit, din lemn.
O terasa ca o oaza de liniste, racoare, umbra si delicii culinare in inima Bucurestiului.

MENIUL
Felurile de mancare spun si ele povești: țărănești, vanatoresti ori pescărești. Ce am gustat pana acum la Burebista si mi-a placut mult?
Pai sa o luam in ordine. Atenție, exista riscul sa salivezi inca de la primele mentionate!

Platoul tradițional, cu branzeturi romanesti si șorici si multe legume proaspete (conține si slaninuta si ceapă, dar eu nu am fost niciodata fana lor, asa ca le-am donat, spre deliciul însoțitorilor).

Platoul cel mai spectaulos si mai delicios, dupa gustul meu, este platoul vânătoresc, cu mușchi de caprioara si diverse tipuri de salam crud, de cerb si de mistreț. Plus o selecție yummy de branzeturi, inclusiv o branza de burduf senzațională.

M-am mai delectat cu Cerb cu sos acrisor de vin, extrem de fraged si de aromat. Ce iti reproșez? Ca e prea mare porția si… pur si simplu nu te poti abtine sa nu o mananci pe toata!

Am mai gustat Porc mistreț cu sos caramel si mere. O minune aromata, ce se topeste in gură – cum nu am mai mancat de cand aveam cativa anisori si tata a pregătit, intr-o iarna, o friptura minunată de mistreț tinut la bait cu condimente divine. Povesti si gusturi memorabile.

Este momentul sa mentionez si un special guest: totul a fost stropit cu vinul casei – vinul Burebista, un Sauvignon roșu răcoritor, la un pret excelent: 45 lei sticla.

In meniu găsesti cu siguranta cele mai delicioase preparate culinare din bucătăria tradiţional românească, pentru orice gust si preferința – pui, pește, vită, coaste de porc… Si cele mai deferite deserturi, pentru domnite si conasi de oraș: papanasi, clătite, placinte cu mere, innobilate cu inghetata.
Adevarat chiolhan dacic!

Cum probabil multi dintre noi nu stiam, restaurantul Burebista face parte dintr-un grup extrem de mare, ce detine in Bucuresti peste 40 de locuri: restaurante, saloane de evenimente, cluburi si cafenele.

Max Grup Company, unul din cei mai importanți jucători pe Piata de Horeca, din România si-a mărit portofoliul cu această locație superbă acum o lună.
Grupul deține deja in Bucuresti locații foarte cunoscute precum Trattoria Monza, Shrimpania, Scoici și Creveți, Barrio, Zamon, Restaurant Santorini, La Ciurucuri, Beraria Park , Bistro 37-39, Najee, Babanovaque, Fabrica de Mancare , Taverna Covaci, Tracia, Salon Traian, Salon Ferdinand ori Ballroom Park.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *