Quote

Să mâncăm BIO

Cu siguranță recentul context pandemic ne-a învățat să acordăm mai multă atenției stilului de viață sănătos, mișcării zilnice, alimentației. Iar trendurile piețelor arată clar că cererea pe piața de produse cu certificat biologic este în creștere. Deci am început să mâncăm mai sănătos, bio.
Pe scurt, pentru pasionații de subiect, datele arată așa:
Tranzacțiile zilnice au crescut cu 50% în perioada pandemiei față de începutul anului 2020.
Ponderea comenzilor achitate online cu cardul a crescut cu 75% față de o perioadă obișnuită.
Dulciurile bio vegane câștigă teren în topul preferințelor românilor.

BioUP, magazin de produse 100% BIO și gourmet, a înregistrat o creștere generală constantă de 30% a mediei vânzărilor zilnice în mediul online în perioada martie – iunie 2020, comparativ cu primele două luni ale anului. Vârful vânzărilor a fost reprezentat de luna aprilie 2020, moment în care vânzările online zilnice au înregistrat o creștere de 3 ori față de o zi obișnuită. În lunile de pandemie, cele mai căutate produse se încadrează în categoria de dulciuri bio vegane BioUp (creme tartinabile din migdale sau fistic BioBronte și ciocolata albă cu turmeric Matù de la BioUp). Valoarea medie a tranzacțiilor zilnice a crescut cu aproximativ 50% față de o perioadă obișnuită, în contextul actual al pandemiei.

În lunile Martie – Mai, tranzacțiile online achitate cu cardul au avut o creștere de 75%
“În perioada pandemiei am ales să încurajăm plata online cu cardul, oferind un discount special la alegerea acestei modalități de plată. În urma acestei decizii, comportamentul consumatorilor s-a schimbat și am înregistrat o creștere a valorii coșului mediu cu 20% și o creștere a plăților online cu cardul, de cele mai multe ori de la a doua achiziție din magazinul nostru bio online.” – Diana Ardelean, CEO BioUp

Principala categorie care a înregistrat creșteri peste medie a fost cea de dulciuri bio vegane, fiind urmată de categoriile de ulei de măsline extravirgin presat la rece BioOrto, oțet balsamic Casanova, învechit în butoaie de stejar și sos de roșii BioOrto de la BioUp. Principalul motiv al schimbării obiceiurilor alimentare, conform unui studiu intern realizat pe clienții BioUp, a fost dorința adoptării unui stil de viață cu totul diferit, axat pe mâncare sănătoasă, din origini sigure și fără chimicale.

Magazinul online BioUp a debutat în piața produselor bio gourmet în luna Noiembrie 2019, principalul diferențiator fiind seria de criterii de selecție riguroase, printre care se numără calitatea și originea ingredientelor utilizate în procesul de producție, urmate de certificarea biologică și asigurarea faptului că produsele nu conțin E-uri, conservanți artificiali sau alți compuși chimici dăunători organismului, pentru a întregi conceptul de produs bio.

“Pentru 2020 ne propunem o extindere sănătoasă a portofoliului de produse, așa încât clienții noștri să găsească diversitate în magazinul nostru. Deoarece avem stabilite criterii multe și riguroase în ceea ce privește selecția de produse, acest lucru nu este ușor de realizat. Mai mult de atât, ne propunem ca această extindere a portofoliului să cuprindă și produse realizate în România, însă ținem să precizăm faptul că și acestea vor trece prin același proces de selecție și testare.” – Diana Ardelean, CEO BioUp

Până la finalul anului 2020, BioUp preconizează creșteri progresive cu minimum 10% în fiecare lună
BioUp se așteaptă atât la o creștere totală a pieței de produse bio anul acesta, dar și o migrare treptată a consumatorilor din mediul offline în mediul online. Datorită creșterii treptate a gamei de produse, care a debutat cu introducerea pastelor artizanale (provenite de pe coasta Liguria a Italiei, o regiune caracterizată prin contrastul dintre zona de coastă și zona de munte, ce ne oferă una dintre cele mai sănătoase și echilibrate diete regionale din Mediterana), până la finele anului se preconizează o creștere progresivă cu un minimum de 10% în fiecare lună.

#BioUp
Povestea magazinului online de produse bio gourmet BioUp a început în anul 2019, iar de atunci promovează și comercializează doar produse naturale, produse fără coloranți și conservanți necruțători ce stau ascunși în spatele ambalajelor înverzite și dichisite. Autenticitatea produselor e garantată de simplitatea rețetelor curate, de gustul ingredientelor neprocesate și de faptul că producătorii locali își duc mereu la bun sfârșit misiunea de a livra produse de cea mai înaltă calitate, respectând tradiția și standardele biologice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *