Quote

Rețete simple pe bază de sardine

De ce ne plac sardinele? Întrebarea este și pentru tine!

Tu când te gândești la Marea Adriatică, la ce te gândești? La plaje cu nisip fin, la valuri și veliere? Noi ne gândim la… sardine. Pentru că de acolo sunt micii peștișori, un element de bază al renumitei, sănătoasei și iubitei diete mediteraneene.

Din cele mai bune părți ale acestei specii de pești bogați în proteine valoroase, aminoacizi și minerale esențiale sunt preparate conservele EVA, pe care trebuie neapărat să le încerci.

Ai putea începe… călătoria culinară cu EVA Sardine în ulei vegetal, un produs uimitor, gustos și foarte, foarte sănătos, preparat prin metode tradiționale, cu adaos de sare și ulei vegetal, care pot fi consumate în felurite combinații, alături de paste, în pizza sau în salate.

Simți nevoia să pui peste ele și puțin suc de lămâie?
Ne-am gândit noi… De aceea ți-am pregătit și varianta EVA Sardine în ulei vegetal cu lămâie, ca să fie exact pe gustul tău. Apropo: te-ai întrebat vreodată de ce peștele, în general, se consumă cu lămâie? Pentru ca lămâia îmbunătățește digestia, să știi asta de la noi!

Stai așa, că dacă ai gustul și mai rafinat, avem pentru tine și EVA Sardine în sos tomat! Așa că după ce au fost pescuite din Marea Adriatică, aceste sardine continuă să înoate… într-un sos gustos de roșii.

Sardinele sunt ingredientul principal al unei mese delicioase, rapide, care poate fi servită fără o preparare prealabilă. Și nu numai pentru că în sos tomat sunt foarte gustoase ci și pentru că au beneficii pentru sănătate. Pe de o parte sunt acizii grași Omega-3 din sardine, iar pe de altă parte licopenul din roșii, și unul, și celălalt, atât de necesari organismului.

Vrei o sugestie de consum a sardinelor în sos tomat la care nici nu te-ai gândit până acum? Cu mămăligă! Da! Ai citit bine: cu mămăligă! Te intrigă? Încearcă și… mai vorbim!

Și încă două variante din care ai de ales, după preferințe. Mai pe înțeles, EVA Sardine în ulei de măsline și EVA Sardine în sos picant. Și nu orice ulei de măsline, ci unul de calitate superioară! Și nu orice sos picant, ci unul cu ardei iute, care te-aprinde instant!

Conservele din sardine de la EVA se pot consuma ca atare, rapid, în aproape orice împrejurare, dar pot fi și ingredient al unor preparate mai mult sau mai puțin elaborate.

De exemplu, cele în ulei vegetal cu lămâie pot fi pasate și amestecate cu unt și un praf de piper alb măcinat și servite pe felii de pâine prăjită. De asemenea, se mai pot prepara gustoase și sățioase salate, calde sau reci: cu cartofi și măsline, cu paste, cu salată verde și brânză feta sau tofu. Inventivitatea ta e totul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *