Quote

Rețete delicioase cu creme magice și sănătoase

Dacă nu aduci zăpada, adu-ne, Moșule, măcar Lino Lada!

– Moș Crăciune, ce-ai în sac?
– Niște dulciuri care-ți plac!
Să aruncăm și noi o privire în sacul Moșului ca să vedem mai exact ce le place atât de mult celor mici! Ia uite ce-avem aaaiiici… Acesta este perioada când toti copiii vor LINO LADA!

Moșul este isteț și știe ce aduce bucurie. Și nu numai bucurie, ci mai mult de-atât: el știe ce este delicios și totodată sănătos. Pe părinți nu-i vrea dușmani, cum a mai fost în alți ani, când s-a terminat cu ceartă, că… „Prea multă ciocolată!!!” Bine, și napolitane, și fel de fel de bomboane… Anul ăsta a zis „Gata! Altceva va fi răsplata pentru copiii cuminți! Poate și pentru părinți.”

Sfătuit de elfi și gnomi, Moș Crăciun s-a decis să pună în sac cinci sortimente de cremă tartinabilă LINO LADA, care mai de care mai gustoasă, de savurat pe o felie de pâine, alături de un pahar cu lapte (sau direct cu lingura din borcan, fie că e zi sau e noapte):

LINO LADA cu alune de pădure (multe alune de pădure, dintre cele mai bune!), LINO LADA Lapte (lapte integral și cele mai fine alune de pădure), LINO LADA Cocos (cu lapte, alune de pădure de cea mai bună calitate și făină de nucă de cocos), LINO LADA Duo (cu alune atent selecționate și prajite fin și cacao) și vedeta gamei, perfect potrivită unui moment festiv, LINO LADA Gold (alunele mărunțite și coapte l-au dat până și pe Rudolph pe spate!).

Ceva ce nu aveai în plan (deși e tradiție, în fiecare an): treci la bucătărie și începe-ți treaba: fursecuri pentru Moșul, cu LINO LADA.

Ai nevoie de: 200 gr cremă tartinabilă Lino Lada (orice sortiment, după preferințe), 250 gr făină, un ou, 200 gr unt, 100 gr zahăr pudră, 100 gr ciocolată amăruie, o lingurița praf de copt, esență de rom.

Cum procedezi
Bați untul cu zahărul până devin o spumă, apoi adaugi (pe rând, amestecând după fiecare ingredient) oul, făina, praful de copt și esența de rom. Începi să frămânți aluatul, iar după ce ai terminat de frământat dai aluatul obținut la rece, pentru cel puțin o jumătate de oră.

Întinzi aluatul și decupezi steluțe (dacă ai formă) sau cercuri (cu un pahar). Le coci în cuptorul încins până sunt ușor rumene pe fund. După ce s-au răcit le lipești două câte două cu cremă.

Topești ciocolata amăruie la bain-marie și, cu o linguriță din care torni în fir subțire, le glazurezi trasând linii. Se va topi Moș Crăciun de plăcere când le va gusta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *