Quote

Recycle for Second hand media

UNIVERSUL ZIARELOR – HAOS SAU COSMOS?
Zilele trecute m-am pus din nou pe scris proiecte – prin reviste, prin ziare; ba chiar si pe pereti 😎
Motivul?
Dalia Poleac mi-a lansat o super cool provocare: sa particip si eu, activ si creativ, alături de o echipă creată ad-hoc, la proiectul ei #recycle #secondhandmedia. Ideea inovatoare de a organiza o expozitie de arta interactiva cu o durata de doar patru ore in propria locuinta ii apartine Daliei, artist vizual si consultant in tendinte pentru industriile creative.

Pe scurt, HELP THE ARTIST este prima expozitie pop-up – organizata „pe loc” – din Romania unde spatiul de co-creare este reprezentat de o camera dintr-un apartament cu mansarda din Bucuresti.
Experimentul și-a propus promovarea conceptului de second hand media, a reciclarii si reutilizarii ziarelor si revistelor romanesti, prin folosirea lor in procesul creativ.
Zeci de bloggeri, antreprenori, freelanceri si prieteni ai artistei, persoane din industrii creative si nu numai am raspuns afirmativ invitatiei cumva misterioase pe care am primit-o. Si timp de patru ore o camera s-a transformat intr-un atelier creativ, într-un micro-cosmos de idei.


RECYCLE – RECICLAREA ZIARELOR, DAR ȘI A MESAJULUI JURNALISTIC

Dalia propune, practic, o noua perspectiva asupra mesajului jurnalistic, aceea de suport artistic pentru identificarea si generarea unor mesaje noi, la fel de unice ca participantii la un astfel de eveniment.

Ca indicii și puncte de pornire, fiecare dintre noi a primit câte unul din cele sase concepte inspirate din numele unor publicatii romanesti vechi si noi: Adevarul, Libertatea, Gandul, Femeia, Viitorul si Universul.
Eu, una, mi-am definit cum m-a dus capul și creativitate, conceptul de Libertate, în culoarea violet a markerului primit la intrare.

„Pentru mine arta inseamna miscare. Creativitatea e aproape politica, iar forta noastra e in co-creare. Despre asta am vrut sa fie acest eveniment”, a explicat Dalia Poleac.

Pentru amenajarea spatiul de 15mp s-au folosit 67 de ziare si reviste romanesti si straine, 15 mp de hartie reciclabila, 250 de metri de banda adeziva, peste 50 de markere si carioci colorate.
Suportul media (ziarele si filele de reviste) pe care l-am folosit toti cei prezenți la eveniment va face parte dintr-o expozitie mai ampla, devenind la randul sau suport pentru creatiile viitoare ale artistei si continuand, astfel, ciclul de reciclare si reutilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *