Quote

Poftă bună la roșii!

Decojite, cuburi sau pasate, roșiile oricum sunt minunate

Pentru majoritatea mâncărurilor și ciorbelor există un ingredient comun, unul fără de care nici nu s-ar putea spune că preparatul a fost corect și complet gătit. Roșiile. Ați ghicit! Ce face ca produsele de tomate BIO Podravka să iasă în evidență și să fie atât de diferite, în sensul bun al cuvântului?

Faptul că roșiile din care sunt preparate sunt cultivate în ferme ecologice, sub soarele blând al Mediteranei și procesate în primele 24 de ore de după recoltare. Adică atât de rapid încât să își păstreze întrega prospețime, gustul și calitățile excepționale.

Produsele de tomate BIO Podravka au eticheta ecologică a Uniunii Europene și numărul de cod al organismului de control, care sunt o garanție a siguranței și a calității lor superioare.

Vorbim de trei sortimente: Podravka Roșii decojite BIO, Podravka Roșii cuburi BIO și Podravka Passata BIO.

Podravka Roșii decojite BIO reprezintă o bază excelentă pentru o foarte variată gamă de mâncăruri, dar în special pentru cele servite cu paste și orez.

Podravka Roșii cuburi BIO, în schimb, pot fi consumate ca și garnitură la diverse feluri de mâncare sau pe pâine prăjită, și ne referim aici la îndrăgitele bruschette, care în vremurile acestea caniculare, când nu prea avem poftă de mâncare, sunt perfecte.

Cât despre Passata BIO, piureul fin și cremos de roșii, este ideală pentru prepararea sosurilor și toppingurilor pentru pizza, paste, orez și nu numai. Să nu uităm de deliciosul ostropel sau de supa de roșii cu găluște, care poate fi consumată rece!

Trebuie să rețineți că după ce ați deschis o conservă de roșii decojite sau cuburi, ce a rămas neutilizat trebuie transferat din recipientul metalic într-unul nemetalic (din sticlă ar fi cel mai indicat, respectiv în borcan) și depozitat la frigider, cu mențiunea că va trebui consumat și acesta în termen de 3 zile.

Și dacă tot am amintit de supa de roșii cu găluște, vă oferim și rețeta acesteia, tocmai pentru a vă provoca să o preparați.

Ai nevoie de: 500 ml Podravka Passata BIO, o ceapă, un morcov, un păstârnac, o rădăcină de pătrunjel, o bucată de țelină, un ardei gras, sare, piper și pătrunjel verde; pentru găluște – 2 ouă, 7 linguri rase de gris, un vârf de cuțit de sare.

Cum se prepară
Se curăță legumele și se pun la fiert într-o oală cu 3 litri de apă și un praf de sare timp de o jumătate de oră. Când s-au fiert se scot, se lasă să se răcorească și se pasează cu mixerul vertical.

Piureul obținut se pune înapoi în oala cu zeama în care au fiert și când dă în clocot se adaugă passata de roșii.

Separat se prepară găluștile: cele două ouă peste care se adaugă un praf de sare se bat bine cu telul, se adaugă grisul, se amestecă pentru a se incorpora bine, se mai adaugă două linguri de ulei și se amestecă din nou.

Se lasă 10 minute ca să se umfle grisul. În supa care fierbe, cu o lingură, se ia din compoziția de gris cu ou și se formează găluștile. Se lasă să fiarbă 15 minute, acoperind oala cu un capac.

La final se potrivește gustul de sare și piper și se adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.
Dacă nu vă încumetați să faceți găluști, în locul lor se pot pune paste (tăiței sau fidea) ori orez, oricum ar fi este supa ideală pentru o zi caniculară!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *