Quote

Peștele – delicios și sănătos

Conservele EVA de ton, al bunului gust etalon

Îți place peștele, dar preferi să îl consumi pe cel proaspăt sau congelat. Dacă tu crezi că cel conservat este mai prejos, te înșeli. Dacă tu crezi că nu are niciun avantaj, te mai înșeli încă o dată.

Peștele proaspăt este scump și nu poți cumpăra o cantitate mică, nu poți cumpăra… mai puțin de un pește, nu? Apoi trebuie să îl cureți, și asta îți consumă timp (pune la socoteală și curățenia din bucătărie, pe unde au „sărit” solzii).

Cât despre peștele congelat… cine poate ști cu cât timp în urmă acest lucru s-a întâmplat? Peștele la conservă, în schimb – cel puțin cel din conservele EVA – este pește proaspăt pescuit, iar bucățile folosite sunt atent selecționate pentru că nu ne permitem și nici nu intenționăm să facem rabat de la calitate. Așa că… de ce nu pește la conservă?!

O specie foarte apreciată și foarte consumată este tonul. Un pește plin de calități: bogat în protein, dar slab caloric (100 kcal/100 g), cu un conținut redus de grăsimi și fără colesterol, sursă de acizi grași nesaturați Omega-3, seleniu, iod, sodiu, potasiu și vitaminele A, B, C și D.

Ceea ce face atât de populare și solicitate conservele de ton, pe lângă toate calitățile deja enumerate, este că, pe de o parte, o conservă de ton poate reprezenta o masă în sine, o sursă de proteine într-o salată sau baza unui oricare alt preparat, înlocuind carnea de pasăre sau porc.

Pentru că, da, din conserve de ton puteți prepara chiftele sau musaca, sau le puteți adăuga în paste sau pizza. Doar trebuie să alegi sortimentul preferat, între EVA Ton bucăți în ulei vegetal, EVA Ton bucăți în ulei de măsline, EVA Ton în suc propriu sau EVA Ton mărunțit în ulei vegetal.

Și să nu uităm de delicioasele sandwich-uri care pot fi preparate cu conserve de ton (cu castraveți murați, cu ouă sau cu maioneză). Celălalt avantaj al consumului conservelor de ton este că sunt incomparabil mai practice fata de tot ce presupune pregatirea si prepararea unui peste, fie el proaspat sau congelat.

Și, când credeai că toate variantele s-au epuizat, mai avem în mânecă o carte, pentru momentele de relaxare în care vrei să servești o gustare: EVA Pateu de ton. Fin, gustos și foarte tartinabil, acest pateu este o alegere excelentă pentru persoanele a căror nutriție necesită mese dietetice sau pentru cei care pur și simplu au grijă de sănătatea lor. Se potrivește perfect cu o felie de lămâie sau cu măsline negre ori verzi.

Încearcă dacă nu ne crezi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *