Quote

O carte cu și despre pisici ne va fi prezentată cu umor de Nuami Dinescu

Actrița Nuami Dinescu va prezenta publicului, în data de 19 decembrie, ora 18, la Seneca AntiCafe, cartea Mariei Mazilu “Frământările unui pisoi salvat”.

“Este o carte cu pisici, dar despre oameni, despre transformare și acceptare de sine, pentru copii și pentru adulți în egală măsură” dezvăluie Nuami despre volumul de debut al Mariei Mazilu.
“I-am urmarit evoluția de când am descoperit-o, fata tânără într-o tandră îmbrățișare cu un delfin; între timp Maria Mazilu a devenit prietena mea, pe care o citesc ca și cum m-aș uita la un film. Era firesc, așadar, să împărțim emoțiile lansării cărții ei!”, a mai adăugat actrița.

Inspirată din realitate, cartea are ca personaje 3 pisoi cărora părinții autoarei le-au salvat viața. Frații Ilie și Grigore au fost găsiți primii în albia unui pârâu, iar la distanță de 3 ani, Bumbi, cel care va deveni și personajul principal. Povestea începe la puțin timp după ce el a fost adus în casă. Dacă în prima parte, acțiunea se concentrează pe relația dintre pisoi, pe felul în care cei maturi îl adoptă și-l învață pisicisme, în partea a doua, Bumbi și aventura sa în pădure devin subiectul central. Experiența trăită aici îi va dezvălui o realitate și o lume mult mai mari dincolo de gardul curții și îi va marca existența.

În calitate de invitați speciali, vor vorbi despre carte și autoare:

Andreea Tălmăzan, psihoterapeut, psihanalist
Adriana Mocca, actriță, realizator ”Cărțile Șeherezadei”
Ciprian Muntele, om de radio (Radio Tananana)

Maria Mazilu (44 ani) este jurist, absolvent al Facultății de Drept – Universitatea București. La scurt timp după terminarea facultății a ales calea antreprenoriatului și și-a înființat propriul birou de insolvență. După 15 ani de activitate intensă, în care s-a ocupat de organizarea și dezvoltarea lui, și-a încheiat cariera profesională și a revenit la pasiunile sale: scrisul și călătoritul. “Frământările unui pisoi salvat” este cartea sa de debut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *