Gallery

My Elizabeth Arden make-up by Yves Hajjar

my make-up by Yves Hajjar, international make-up artist Elizabeth Arden

my make-up by Yves Hajjar, international make-up artist Elizabeth Arden

În ultima vreme am avut marea ocazie să întâlnesc și să colaborez cu doi bărbați talentați, arhitecți ca pregătire universitară si renumiți la nivel internațional – paradoxal, ambii sunt renumiti pentru un cu totul alt domneniu decât arhitectura!
Despre cine este vorba?
Despre Mihai Albu, un arhitect al pantofilor, deținător de prestigiu si record mondial pentru creațiile sale la înălțime și… cu toc. Și despre Yves Hajjar – arhitectul frumuseții, make-up cel artist internațional Elizabeth Arden si cel care a dus la rang de artă machiajul cu produsele celebrului brand.
Am avut încântarea să îl întâlnesc pe Yves la Sephora Mall Vitan pentru o ședință de make-up profesional, în care eu i-am fost modelul, iar el, în timp ce mi-a re-creat chipul, mi-a dezvăluit o mulțime de trucuri și secrete neprețuite pentru un machiaj reușit și spectaculos.

Corelând frumusetea arhitecturii cu arta machiajului
Yves Hajjar imbina armonios trasaturile si standardele arhitecturii renascentiste cu magia, culorile vibrante si texturile produselor de infrumusetare.
Prin cultura sa cu origini arabe, cu un adevărat cult pentru frumusețea ochilor, dar și în admiratia sa pentru frumuseți iconice, precum Audrey Hepburn, Grace Kelly sau Dalida, Yves a inteles ca feminitatea este definita de o privire seducatoare, intesificata de eyeliner si fardul de pleoape.
Așa că centrul de interes al machiajelor realizate de el îl reprezintă ochii – oglinzile sufletului.

Pentru ten
Asemenea pictorului care, înainte de a aplica culorile, își pregătește pânza pe care va picta, Yves m-a demachiat și mi-a revigorat tenul cu cel mai nou produs de la Prevage, Elizabeth Arden: City Smart.
E un produs inteligent care nu trebuie să ne lipsească din geantă, căci este mic, ușor de aplicat și combină proprietățile mai multor produse de îngrijire și frumusețe într-unul singur:
cremă hidratantă, protecție solară maximă SPF50, ingredienți activi împotriva poluării și o tentă nuanțatoare plăcută, pentru a masca micile imperfecțiuni.

Pentru buzele mele destul de deshidratate a folosit balsam reparator Eight Hour Cream Lip Protectant de la Elizabeth Arden.

Pasul următor: reinterpretarea trăsăturilor prin punerea lor într-o lumină mai bună, prin … iluminator!
Yves mi-a explicat, extrem de simplu și ușor de reținut, alfabetul iluminării și sculptării chipului.

Și apoi mi-a aplicat fond de ten Flawless by Elizabeth Arden, nunața 6. Eu acasă am început deja să folosesc Prevage anti-aging, nuanța nr 1 (cea mai deschisă), cu o textură și o acoperire care îmi plac la fel de mult ca ale fondului de ten ales de Yves.

După care a sculptat pomeții, aplicând un blush cremos mat Elizabeth Arden, cu efect vizual de lifting.


Purple Rain

Pentru mine, roșcată cu ten deschis la culoare și ochi verzi, Yves s-a decis dintr-o privire: m-a scanat și a ales o gamă cromatică de purpuriu vibrant.
Pe pleoapa superioară a folosit fard de pleoape violet și eye liner albastru electric, aplicat din plin, încât să contureze perfect ochii.
Și creion dermatograf mov pentru pleoapa inferioară, aplicat chiar pe țesutul conjunctiv, pentru un efect dramatic, precum privirile misterioase ale arăboaicelor din 1001 de nopți.
La final: mascara Elizabeth Arden pentru gene lungi. Evident, mascara cât cuprinde, pentru a spori efectul și a pune și mai mult accentul pe ochi.

Pasul următor e… pe buzele tuturor 🙂 Yves a ales un ruj solid și cremos Elizabeth Arden, într-o culoare intensă de prună. Iar, pentru mai multă rezistență și strălucire, peste el a aplicat un ruj lichid absolut senzațional, în aceeași nuanță.

Tușele finale, pentru a aduce un plus de personalitate și senzualitate machiajului? Mai mult volum coafurii și un strop de parfum.

TRUCURI ȘI SECRETE DE MAKE-UP ARTIST, pe care le-am “furat” de la Yves
# Atât fondul de ten și iluminatorul, cât și fardurile pudră pentru pleoape și blush-ul, Yves le aplică prin tapotări ușoare, folosind vârfurile degetelor.
Această tehnică îi este inspirată de machiajul libanez, femeile arabe realizându-și spectaculoasele lor machiaje cu creion kajaal și cu degetele. Dar și de faptul că, aplicându-l direct, încălzești produsele înainte de a le aplica pe chip și “amesteci” mai natural texturi și nuanțe diferite.

# Urmează și tu alfabetul simplu al iluminării:
Aplică iluminatorul în T (nas și frunte).
Doi ce C (între arcade și pomeți).
Și D (un Delta pe bărbie).
Dacă simți nevoia să conferi volum buzei de sus, aplici iluminatorul în M, exact deasupra ei.

# Profită din plin de periuța curbată a noului mascara Elizabeth Arden!
Primele tușe le aplici cu partea concavă, pentru a prinde toate firele. Iar apoi aplică mascara și cu partea convexă, pentru o alungire mai mare a genelor.

Proba finală? Oglinda!
M-am privit, am zâmbit cu gura până la urechi și i-am declarat lui Yves că îl iubesc!
Rezultatul sesiunii a machiaj a fost de-a dreptul spectaculos. Cineva care asistase la întreaga transformare mi-a spus “Gata, acum poți să te participi la o prezentare de modă. Ești direct de pe catwalk!”. La prezentare de modă nu am ajuns, dar m-am dus la două evenimente cu ștaif, în acea seară; și am primit o mulțime de complimente.
Ce pot să spun altceva decât că Yves este un maestru în arta machiajului?! Un arhitect al chipurilor pe care le transformă printr-un spectacol de nuanțe, texturi, lumini și umbre și produse bine plasate. Merci, Yves!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *