Gallery

Mariș Made to Measure and La Bella Figura

cu Excelenta Sa, Dl Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei in Romania si Vlad Maris, owner Maris Made to Measure

cu Excelenta Sa, Dl Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei in Romania si Vlad Maris, owner Maris Made to Measure

LA BELLA FIGURA
La bella figura – a face “o figură frumoasă” – este, de fapt, o adevărată filosofie după care italienii își conduc viața. Înseamnă multe concepte și valori adunate în viața de zi cu zi, de la cum arăți, la cum te îmbraci, cum te comporți, cum faci cea mai bun impresie în orice activitate și cerc ai fi.
O țară care a readus la viață frumusețea și perfecțiunea antică, prin Renaștere, o țară care a dat artei și culturii universale cele mai impresionante figuri, cei mai mari pictori, sculptori și arhitecți renascentiști, precum Leonardo Da Vinci, Michellangelo ori Rafael, nu avea cum să nu aducă ideea de frumusețe și în viața de zi cu zi. De la dressing, la stilul vestimentar renumit și la costumele cu croi perfect la bucătăria savuroasă, la inconfundabila pizza în dulcele stil napoletan, la pasta, gelatto și la nelipsitul pahar cu vin rafinat.
Maniere rafinate, curtoazie, comportament impecabil, gentilețe sunt ingredientele esențiale pentru a face “o figură frumosă” cum numai italienii stiu a face!

INVITAȚIE LA REȘEDINȚA AMBASADORULUI
Și iată că, pentru o seară, Reședința Excelenței Sale, Dl. Diego Brasioli, Ambasadorului Italiei în România, a găzduit una serate italiana plină de stil și rafinament.
Serata, organizată de Mariș Made to Measure, a purtat semnătura Made in Italy și a făcut invitaților cunoștință cu spiritul italian autentic și cu conceptul La Bella Figura.
Căci, pentru atunci când vorbim despre Italia, nu putem să nu facem referire la modă, în cadrul evenimentului a fost prezentată noua linie de costume bărbătești de sezon, realizată de Mariș Made to Measure, din țesături fine, italiene, Drago SpA.
Invitatul serii a fost Paolo Drago – CEO Drago SpA care a împărtășit cu invitatii câteva dintre secretele de savoir-faire italian.

La dolce vita… La vita e bella
Ambasadori, personalități din sport, oameni politici, vedete, jurnaliști de top, bloggeri și influencers au dat curs invitației, lăsându-se seduși de atmosfera tipic italiană, unde preparatele culinare specifice zonei Biella, vinurile cu caracter, Proprietà Sperino și muzica au făcut seara desprinsă dintr-un film de Fellini.

Momentul artistic susținut de pianistul Tudor Scripcariu și de soprana Margarita Antoniadou a stârnit aplauzele invitaților, cei doi interpretând compoziții celebre: Aria Norina de Donizetti, I could have dance all night de Frederick Loewe, Quando M’En Vo de Puccini sau Fantaisie-Improptu op 66 de Chopin.

Printre invitații de seamă ce au încântat prin eleganta prezență s-au numărat Livia Graur, Adina Halas Hugeanu, Camelia Baltoi, Simona Elena Taranu, Cristina Stanciulescu, Monica Colceriu, Catalin si Cristina Soloc, Horia Ghibutiu, Ovidiu Muresanu, Ilie Nastase, Petre Roman si Silvia Chifiriuc, Ramona Badescu, Tiberiu Capudean, Andrew Le Poidevin, Raluca Hagiu, Diana Tofan, Alina Aliman, Elena Perseil, Laura Lazar si Vicentiu Oktavianus, Andrei Nourescu.

MARIS MADE TO MEASURE
Mariș Made to Measure este o companie de nișă, 100% românească, fondată în 2012 de Vlad Mariş, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai respectaţi consultanţi de profil.
Maris Made to Measure duce, astfel, conceptul made-to-measure la un alt nivel, prin preocuparea pentru detalii, calitatea țesăturilor și regulilebine definite de realizare a unui costum, ce datează de la începuturile secolului XVII și care au rămas la fel de actuale până în zilele noastre.

De la țesături cu fir de aur marca Harrisons, pentru barbații extravaganți, până la țesături clasice pentru cei sobri, Mariș Made to Measure pune la dispoziție peste 8000 de materiale ale unor case de tradiție în domeniul țesăturilor. În exclusivitate în România, în showroom-ul MTM, veți putea alege branduri cu istorie și expertiză în industrie precum: Drago, Harissons, Bateman Ogden, W Bill, Lesser.
Fiecare costum comandat de către client este executat pe baza unei schițe ( fashion illustration) realizată de talentatul consilier de stil Robert Ciobanu, cel care, de altfel, pictează manual și butonii pe care îi puteti găsi în showroom. Monogramele pot fi cusute nu doar în varianta clasică, ci și cu fir de mătase, iar cravatele sunt realizate 100% din mătase de dud.

“Eu am absolvit Politehnica, sunt inginer. După aceea, m-am înscris la doctorat, iar pe durata lui am mers la stagii în Franţa şi Italia. Acolo am remarcat că bărbaţii se îmbracă elegant si poarta haine de calitate, bine croite. Atunci mi-am cumpărat şi primul sacou“, declara Vlad Maris.

Apoi, a început să poarte tot mai des sacou şi cravată şi totodată a început să studieze domeniul modei masculine şi să se informeze despre arta costumelor made-to-measure. A fost cucerit de acest nou domeniu pe care îldescoperea și a hotărât ca pasiunea să se tranforme într-un business.

Piesele vestimentare create de MTM sunt unice datorită selecției ce cuprinde aproape 8000 de materiale disponibile, de la producători de renume la nivel mondial (Harrisons of Edinburgh, Holland & Sherry, Cerruti, Monti,Bateman Ogden sau Lanificio Drago) și oferăposibilități de personalizare completă, până la cel mai mic detaliu.
Mariș Made to Measure și-a câștigat, în timp, o clientelă exclusivistă, datorită savoir-faire-ului, execuției impecabile a costumelor, simțului estetic și personalizării în detaliu a oricărui produs, în funcție de dorințele clientului.

„Procesul realizării unui costum este unul foarte complex, începând cu întâlnirea cu clientul și consilierea acestuia în vederea alegerii materialului , luarea măsurilor, un aspect foarte important și delicat,până la personalizarea fiecărui item în parte, în funcție de preferințele clientului. Apoi urmează partea de producție și finisare a obiectului vestimentarîn atelierul nostru, după care livrarea către client“, spune Vlad.

Lanificio Drago este una dintre cele mai mari companii italiene din întreaga lume, cu o istorie ce începe la 1973. Tradițiile regăsite în istoria Italiei reprezintă sursa de inspirație a casei. Producția țesăturilor se face în Biella, Lessona și Verona, iar materia primă este obținută din Australia și Noua Zeelanda, aceasta pornind de la o finețe de 130 extra și potentându-se în fabricile Drago al maximum, ajungând la 210. Printre țesăturile Drago se numără cașmirul, mătasea și inul.

Una serata italiana. Una bella figura! Tanti auguri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *