La furat de mere verzi

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc la merele verzi, imi aduc aminte de singurul meu furt calificat: la furat de mere, in gradina vecinilor bunicii mele…
Este probabil singurul episod din copilaria mea in stilul lui Creanga, iar merele verzi au cu siguranta rolul madlenei lui Proust. Adica pot sa-mi trezeasca instantaneu un stol de amintiri frumoase si copilaroase, plus nostalgia vacantelor de vara.

Cand am vazut pe raftul lui C. cremele Ivyss Malus Domestica – creme antirid, cu extract de mar – declicul memoriei s-a facut imediat.
Cu atat mai mult cu cat, fara sa stim una de alta, eu si C. ne-am petrecut cam toate vacantele de vara ale copilariei in acelasi oras.

Era o gradina superba, cu iarba neobisnuit de verde si de grasa si cu meri cu coroanele rotunde, plini de mere perfect sferice si verzi.
Ar fi trebuit sa o invit de pe atunci pe C. la un consum excesiv de mere, caci cele mai noi cercetari au scos la iveala un ingredient activ special obtinut din celulele stem ale unui mar rar intalnit, „mereu proaspat”.

Pentru ca… oare cine ar fi crezut ca o revolutie uimitoare in industria cosmetica anti-imbatranire a secolului XXI urma sa demonstreze ca extractul natural de celulele stem din mar stimuleaza regenerarea celulelor stem umane?! Wow!

Fac o paranteza, ca sa nu uit! Uttwiler Spätlauber trebuie sa se fi numit merele vecinei cu pricina. Este o specie elvetiana de mar, descoperita la mijlocul secolului al XVIII-lea. Un mar rar, cu proprietati incredibile, la fel ca gustul incredibil de aromat al merelor copilariei mele.

Aflu de la C. ca noile ei creme Ivyss, pe care si le-a comandat de pe ww.ivyss.ro, au fost create pe baza acestui ingredient minune, premiat, brevetat si cu nume pompos: PhytoCellTec Malus Domestica. Mi-e clar ca datorita ‘mnea’lui pielea ei arata atat de proaspata mereu, ca o piersica! Sau ca un mar!

Ca un copil curios, incep sa-mi bag nasul prin toate cutiutele lui C.
Imi intind pe mana crema de zi Ivyss Malus Domestica Day Perfect Elixir. Are o textura lejera, e fresh si contine si factori de protectie solara (cei mai buni prieteni ai mei!)

Crema de zi, 149 lei


Miros crema de noapte puternic hidratanta Ivyss Malus Domestica Night Renewal Booster. Miroase delicios, a… mar.

Crema de noapte, 99 lei


Imi dau in jurul ochilor cu Ivyss Malus Domestica Lip & Eye Flash Program, crema contur pentru ochi si buze.

Ser contur pentru ochi si buze, 39 lei


Plec de la C. si ma opresc direct la minimarketul de cartier. Imi cumpar trei mere verzi. Cate unul pentru fiecare cutiuta. Acum, cand scriu, musc din fiecare cu pofta, pe rand. O fi Proust de vina? Sau poate Creanga? Unde sunt oare merii mei de altadata?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *