Quote

Jocul de-a vacanța într-un colț de Rai

#DOR DE VERDE
Am tot mers prin țară încă de când eram cât Nică al lui Ștefan a Petrei. Ba, de fapt, povestea e mult mai veche și e “boală” de familie – boală fără leac: dorul de ducă. Pe care l-au avut bunicii, mari si pasionați montaniarzi. Pe care l-au moștenit si ai mei. Si pe care e clar ca lumina zilei că mi l-au transmis si mie; si il am pe viața in ADN si in inima mea de călătoare de meserie.

Din cât am tot umblat prin țară, în lung si-n lat, trei zone mi-au rămas cel mai aproape de suflet. Țara Moților, Maramu și nordul Moldovei. Tărâmuri de poveste, despre care imaginația mea de copil si-a scris propriile povești, pe care le-a continuat si îmbogățit de-a lungul anilor, împletind frumusețea nepamanteana a locurilor cu personaje pline de culoare locala, cu istorisiri, cu peisaje de poveste si cu verdele infinit, suficient cât să imi ostoiasca setea mea nestăvilită de natură.

#VEȘNICIA S-A NĂSCUT LA… SAT DE MUNTE
Așa ca nu e de mirare că mă bucur exact ca un copil de fiecare dată când plec să redescopar spatiile mele magice.
Si nu oriunde, ci cat mai aproape de natură, de autentic; în satuce pierdute în munți, in văi departe de lumea dezlănțuită; in altă vreme, in care clipele curg altfel si timpul are alta consistență si se măsoară in stări, in culori, in amintiri împărtășite.

De data asta am mers într-un loc pe care nu l-am ales eu, ci m-a ales el pe mine. Pe Valea Tarcăului – un loc în care s-au născut două povești superbe: Lostrita lui Voiculescu, la doi pasi, pe Bistrița. Si Baltagul, pe care Sadoveanu l-a scris chiar aici, in zona Brates, inspirat de fapte reale.

Popas am făcut două nopți la frumoasa pensiune dintre brazi, la Chez Marie – si ea un spațiu de poveste si cu poveste.

#MANGAIERE DE BRATES
Inainte de toate, haide să iti spun cum ajungi la Pensiunea “Chez Marie”, ca sa nu mă iau cu vorba!
Comuna Tarcău se întinde chiar unde judetul Neamț se întâlnește cu Bacău, în zona munţilor Tarcăului, pe malurile Bistriţei şi-ale Tarcăului. Este străbătută de şoseaua ce leagă Piatra-Neamţ de Topliţa (DN15).
Poţi ajunge la pensiunea “Chez Marie” din Piatra Neamţ spre Bicaz. Pe DN15, la 1 km de Bicaz, se desparte un drum secundar, D135, reabilitat recent, către Ardeluta.

Iar la 10 km de această intersecţie vei descoperi, chiar sub un versant împădurit cu brazi înalți, pensiunea. Sau, mai exact, complexul de 3 margarete si milioane de stele “Chez-Marie”, caci are 3 cladiri cochete, cu 36 de locuri de cazare, piscină interioară cu apă sărată si caldă, cu saună şi jacuzzi, cu spaţiu de joacă pentru copii, spaţiu pentru grătar, sală de forţă, masă de biliard, sală pentru cursuri, prezentări şi seminarii, teren de tenis si un foișor chiar in padure, la care ajungi pe o poteca printre tufe înflorite.
Restaurantul mare si elegant poate primi 80 de persoane si propune preparate si produse locale absolut delicioase, dar şi cu bunătăți din bucătăria internaţională.

#CE SA VIZITEZI IN ZONĂ
Zona nu este plină doar de povești si de peisaje de vis. In apropiere, la doar o aruncătură de băt, ai o mulțime de obiective turistice de vizitat şi de trasee tematice de urmat:

⛪ Mănăstiri şi schituri, precum Mănăstirea Sihastria Tărcăului, Mănăstirea Pângăraţi, Schitul Brateş;

🏰 Cetatea Neamţ, Curtea Domnească, pline de istorie.

🏛 Muzeul de artă “Iulia Hălăucescu”;

🌲 Rezervaţia forestieră Goşman, Rezervaţia faunistică Brateş, Cascada şi Cheile Bolovănişului;

🌄 Traseu de drumeții în zona Tarcău-Brateş.

🏞 Lacul Roşu şi cheile Bicazului.

Pe scurt, pensiunea “Chez-Marie”, deschisă chiar zilele trecute in Brateş, Neamţ, este o noua atractie de neratat pe harta turismului romanesc si un loc pe care îl porți in suflet, odată ce i-ai trecut pragul. Si pe care nu poți sa nu îl împărtășești cu oameni dragi.

Încă de la deschiderea oficială, pe 6 august, ospitalitatea şi tradiţiile s-au prins în horă cu eleganţa şi confortul la Pensiunea “Chez Marie”, în pitorescul ţinut nemţean.

#CHEZ MARIE
“Turişti din întreaga ţară sau de peste hotare pot descoperi frumuseţile Văii Tarcăului, optând pentru un sejur la “Chez Marie”. Aceştia vor primi, pe lângă natură, ospitalitate, gastronomie, tihnă, tradiţie şi servicii de calitate. Mi-am propus să conturăm toate aceste detalii într-un concept ce se doreşte a fi reprezentativ mulţi ani de acum înainte pentru serviciile pensiunii noastre, dar şi pentru definirea Văii Tarcăului drept o destinaţie turistică. Cu toate ca vin din Iasi, aici, la Brates, ma simt acasa”, declară doamna Maria Vacaru, proprietar.

Domnul Iulian Gaina, primar Tarcau, membri ANTREC, profesionişti şi agenţi din turism, ghizi de turism, presă scrisă, TV şi Radio, bloggeri, meşteri populari alături de numerosi invitaţi, ne-an bucurat de o primire ce face mare cinste meleagurilor nemţene.

“Mi-am propus ca prin investitii sa facem din Tarcau o destinatie turistica, dorindu-ne sa realizam un traseu de Mocanita, partie de schi si trasee de cicloturism” a declarat Iulian Gaina, primar Tarcau.

“Sunt bucuroasa ca in Tinutul Neamtului, una dintre zonele mele preferate, a aparut aceasta pensiune – etalon, diversificand oferta ANTREC. Doresc s-o felicit pe doamna Maria Vacaru pentru perseverenta cu care a realizat acest proiect”, declară doamna Maria Stoian – președinte fondator ANTREC România.

“Experientele de vacanta ale pensiunii “Chez Marie” vin sa completeze specificul destinatiei turistice Valea Tarcaului, o zona incarcata de traditie, natura si credinta in Neamt” a declarat Misu Chiruc – presedinte ANTREC Neamt.

“Stiind dorinta Mariei Vacaru de atatia ani, sunt bucuroasa ca astazi visul ei a devenit o realitate iar rezultatele se vad… pe harta turismului romanesc”, a afirmat doamna Ana Onica – presedinte ANTREC Iasi.

Şi, cum serviciile de excepţie ale pensiunii nemţene se împletesc armonios cu specificul local, nu au lipsit demonstraţiile şi degustările de gastronomie tradiţională – berbecut la protap, gulas de caprioara, pastrav in harzov, poale in brau, zacusca de hribi – expoziţii de meşteşuguri populare – Ionela si Costel Lungu din Humulesti – momente artistice de muzică simfonica şi folclor – ingrediente ce-au contribuit la succesul evenimentului.

Pe Valea Tarcăului tocmai ce s-au scris, sub ochii noștri, ai primilor oaspeți, primele file ale unei noi povești pline de farmec. Povestea Mangaiere de Brates, Chez Marie.

#Pensiunea “Chez Marie”
Brateş, DC 135, Tarcău, judeţul Neamţ
0766.439.537 – doamna Maria Văcaru
https://www.pensiuneachezmarie.ro/

#ANTREC #ChezMarie #Turismrural #vacantelatara #vacantecufarmec #VisitNeamt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *