Quote

Feluri de mâncare de preparat rapid, în vacanță

E vremea vacanțelor și de abia așteptăm să plecăm la munte sau la mare, să ne relaxăm și să ne distrăm. Ei bine, mai trebuie să și mâncăm…

Cum tot mai mulți preferă locațiile de cazare în care se pot autogospodări pentru că așa au mai multă libertate de mișcare, gătitul este și el o provocare. Așa că din bagaje nu vor lipsi alimentele, ingredientele mâncărurilor care vor fi preparate.

Pasionații de vacanțe cu cortul sau rulota știu foarte bine cât de importantă este aprovizionarea înainte de plecare, pentru că și mâncarea făcută „în deplasare” trebuie să aibă gustul celei de acasă, cu care suntem obișnuiți. Iată ce nu trebuie să îți lipsească într-o astfel de vacanță.

În primul și în primul rând Vegeta Legume, pentru că este autoritatea absolută pe piața de adaosuri universale pentru mâncare.

Este o combinație originală de legume deshidratate și condimente care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie, fie ea și departe de casă. Absolut orice ai hotărî să prepari, oriunde te va duce fantezia culinară, Vegeta Legume pică numai bine.

De la supe, sosuri, legume sau orez până la carne (de orice fel) prăjită sau friptă pe grătar, Vegeta Legume e cel mai iscusit bucătar! Vrei cumva să surprinzi cu un preparat cu carne de găină? Să nu cumva să uiți să pui în bagaj și Vegeta Gust de Găină! O singură linguriță va fi suficientă ca să dai savoare, unicitate și originalitate bucatelor tale și un gust îmbietor. E realitate, nu e folclor!

Că vei găti pe aragaz sau în ceaun, la foc de lemne, în mijlocul naturii, din „trusă” ar trebui să nu-ți lipsească Vegeta Cub Legume, Vegeta Cub Găină, Vegeta Cub Vită sau Vegeta Cub Gulaș. Hai să îți zicem și de ce: pentru că ocupă puțin loc, deci sunt practice, și pentru că fiind „porții” vei ști exact cât să folosești fără să existe riscul să greșești. Încearcă această rețetă de paste cu carne tocată de vită.

Ai nevoie de: 400 g penne, 500 g carne de vită tocată, două cepe, usturoi (după gust), o cutie cu pulpă de roșii, o lingură de pastă de tomate, 50 ml vin roșu, o linguriță de miere, o linguriță de oțet balsamic, ardei iute, două cuburi Vegeta Cub Vită.

Cum se prepară
Trage carnea tocată la tigaie, în puțin ulei, împreună cu ceapa și usturoiul zdrobit, până își schimbă culoarea. Adaugă apoi cutia cu pulpă de roșii, pasta de tomate, mierea amestecată cu oțet balsamic și vinul, și lasă să se gătească la foc mic.

Amestecă din când în când și, când e aproape gata adaugă ardeiul iute tocat mărunt și sfărâmă cuburile de Vegeta Cub Vita. Dacă este nevoie mai adaugă sare. Lasă să dea acest sos în câteva clocote. Fierbe pastele separat, scurge-le și pune sosul cu carne peste ele. Prânzul sau cina este gata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *