Quote

DIESEL Spring – Summer 2021

Astăzi las deoparte noutățile din domeniul beauty și pun accentul pe fashion; căci vreau neapărat să îți spun că două lansări noi DIESEL, și nu una singură, mi-au atras atenția în mod special, zilele acestea!
Despre ce este vorba? Despre colecțiile Diesel 2021 pentru femei și bărbați, prezentate în două colecții diferite, Spring, respectiv Summer, prin care ni se aduc în atenție o varietate mai mare de produse și o tranziție mai fluidă între cele două sezoane.

PRIMĂVARĂ 2021
Colecția Spring 2021 este plină de repere din trecut, în special din anii 1990. Acest lucru se remarcă în special în secțiunea de îmbrăcăminte pentru femei; gândește-te la filmul Clueless, dar cu ceva mai multă atitudine de fată rea, ca și cum ai fi trimisă mereu în biroul directorului. O înflorire a culorilor ȋn piesele vestimentare, de la imprimeuri la nuanțe puternice pretutindeni, de la look-urile școlărești la pantaloni cu croieli strâmte. Florile sunt de asemenea în prim-plan și amplifică senzația de distorsiune temporală.

Formele sunt variate, alternând între strâmt și supradimensionat și drapat. Pantalonii skinny cargo flanchează jeansii largi, iar accentele cu petice sunt vizibile pretutindeni. Tricouri cu imprimeuri florale de tip Ditsy, hanorace cu glugă și acele jachete universitare menționate anterior sunt piesele statement. Denimul preia o direcție îndrăzneață în siluetele cu croi larg pe picior, care prezintă ȋncreţituri de tip manşetă pe gleznă. Salopetele ȋmpreună cu o fustă mini cu aplicații, jeansii evazați și un trio de jachete completează întreaga colecție. D-CONCIAS este noul element-cheie: direct din arhivele Diesel, este prima pereche de jeans concepută de ȋnsuşi domnul Rosso, remodelată într-o manieră contemporană, disponibilă în culori de sezon, cu un efect prespălat de marmură ȋn nuanţe de albastru și violet – aceasta este un must have al sezonului. Paleta de culori? Amuzantă și vibrantă, include nuanțe intense de roz, violet și verde care contrastează cu tonurile de negru și gri.

Îmbrăcămintea pentru bărbați se ȋntoarce, de asemenea, către o direcție clasică, dar cu o mai mare sensibilitate. Inspirațiile de aici includ semnături DIESEL care dăinuiesc, precum stilurile motocross, on-the-road Americana și stilul utilitar. Toate acestea se îmbină într-o estetică deconstruită, creând un nou aspect pentru noul sezon.

Sunt prezente grafica îndrăzneață și tratamentele tie-dye, ȋn timp ce peste tot sunt inserate efecte de patchwork. Piesele distinctive includ: o jachetă motocross din piele cu un color block îndrăzneț (asortată cu pantaloni skinny), o jachetă clasică varsity bleumarin și blugi cu efect de vopsea stropită.

VARĂ 2021
Îmbrăcămintea pentru femei din colecția Summer 2021 se bazează, de asemenea, pe inspirații vintage și nostalgice, dar cu scop mai elevat. Elementele raver din anii 1990 ies la suprafață, precum și tehnicile de albire D-I-Y. Elementele de inspirație utilitară și militară întâlnesc o sensibilitate feminină, cu siluete care variază de la skinny și potrivite, până la un plus de lejeritate pe corp. Un exemplu culminant: o parka din shantung. Piesele cu aplicații din petice sunt preluate din colecția Spring prin transformarea predominantă în diferite culori de pe jachete. Elementele de bază și elementele semnătură ale garderobei sunt realizate din nylon cu tipuri de tratamente noi, sau din jerseu care a fost amplificat prin adăugarea unor fermoare solide.

Un imprimeu dinamic și trippy de tip “digicosmos” este prezent cu un design extrem de colorat ce apare peste tot: pe o rochie lungă, pe pantalonii scurți, pe tricouri sau pe fuste. Elementele din jerseu cu dungi şi cu secțiuni decolorate creează un efect asemănător cerului înstelat. Alte accente prezente sunt: inserțiile de tul second-skin pe anumite piese de îmbrăcăminte, precum și aplicațiile cu decupaje sub formă de fulger.
În secțiunea denim, acest sezon dezvăluie salopete cu bretele și o fustă mini construită în stilul ţinutelor de lucru; o rochie tricou și multiple articole fără mâneci, dintr-un denim foarte ușor, cu plachete negre. Propunerile pentru pantaloni scurți sunt variate, în diferite lungimi și diferite efecte de prespălare, iar unul dintre modele are un fermoar frontal reglabil, care îi permite să fie purtat cu talie înaltă sau cu talie joasă, pe șolduri.

Pentru bărbați, accentul principal al sezonului este denimul, cu noi siluete mai strâmte, precum și introducerea de noi stiluri chino. Acestea sunt disponibile într-o gamă amplă, de la culori puternice, la efecte prespălate în nuanțe foarte deschise. Secțiunea ready-to-wear pentru bărbați este corelată cu colecția pentru femei; imprimeul „digicosmos” este, de asemenea, prezent și aici, la fel și patch-urile, culorile solide și o jachetă windbreaker multicoloră cu aplicații în stilul logomania.

În ceea ce privește încălțămintea, tenișii „Astico” primesc o actualizare cu un tratament ȋn degrade și un logo imprimat cu laser. Modelul este un pantof de tenis clasic și extrem de versatil. Genţi noi au funcții de legătură, care se conectează fie cu buzunarul din spate al blugilor, fie cu alte accesorii mici, subliniind vibrația more-is-more care a fost observată pentru prima dată în colecția Spring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *