Gallery

Despre micile detalii care ne ajută să trăim sănătos

Ştiai că….
… Depinde de noi să trăim mai mult și mai sănătos? Cum? Prin alegerile personale pe care le facem în ceea ce priveşte alimentaţia, mişcarea, relaxarea!

… Starea noastra generala de bine si de sanatate depinde de cât de multă apă bem și cum o alegem?

…„Reziduul sec din apă” este un „concentrat de minerale și oligoelemente”?

… Produsele din lapte de capră sunt mai usor digerabile si mai bune pentru sănătate decât cele din lapte de vacă?

… Stilul nostru de viaţă ne poate ajuta sa ne păstrăm inima sănătoasă, până la adânci bătrâneți?

Sunt tot atâtea lucruri interesante pe care şi eu le-am aflat zilele trecuta, la Cafepedia (Piața Alba Iulia nr.2), în cadrul conferintei „Stilul de viață sănătos, o alegere personală” organizate de 24life.ro.

cu "fashion doctor" Stella Adam, Luminita Iliescu si Camelia Andrasescu, afland totul despre un stil de viata sanatos

cu “fashion doctor” Stella Adam, Luminita Iliescu si Camelia Andrasescu, afland totul despre un stil de viata sanatos


24life.ro ne îndeamnă pe noi toţi, cititorii săi, 24/24, 7 zile din 7, să ne informăm, să ne menţiem sănătoşi, sa prevenim în loc să tratăm. Obtinem astfel un dar nepreţuit – sănătatea noastră şi o viaţă cât mai lungă şi de calitate, un dar pe care putem să ni-l facem chiar noi singuri, alegand corect!
Luna aceasta ii urăm site-ului, după primul său an de activitate, la mulţi, mulţi ani inspiraţi şi la multe articole care să ne inspire.

APA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE – MITURI SI ADEVARURI
Invitatul special al evenimentului a fost conf dr Lygia Alexandrescu, specialist în nutriție, care a vorbit despre apa noastră cea de toate zilele și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor și cititorilor prezenți.
– Mitul celor 2 litri de apă/zi? Fals!
Nu trebuie să bem 2 litri de apă pe zi, ci 35-40 ml de apă/kgcorp/zi. Așadar, dacă ai 50 kg e suficient să bei 1,8 litri de apă, dar dacă ai 80 kg îți trebuie aproape 3 kg apă/zi, vara ceva mai mult.

– Hidratarea zilnică nu se face doar cu apă, așadar în cantitatea de mai sus trebuie inclus și ceaiul de plante neîndulcit, supele și sucurile de legume, dar să nu uităm că acestea din urmă conțin vitamine și minerale, iar sucurile de fructe – zahăr.

– Nevoia de lichide este critică la sugari și copii, al căror corp conține aproape 75% apă, procent care scade cu vârsta – până la 60% la adulți. Setea este primul semnal de deshidratare, pe care ar fi bine să-l luăm în seamă din timp.

– Mai nou, lumea alege apa de băut cu reziduul sec cel mai scăzut, când, de fapt, organismul are nevoie de toate acele minerale și oligoelemente care alcătuiesc reziduul sec (reziduul sec este cantitatea de particule solide care rămân în apă după ce aceasta a fost adusă la temperatura de 180 grade Celsius).
În funcție de cantitatea de reziduu sec, există 3 categorii de ape minerale naturale: foarte slab mineralizată – conţinutul de săruri minerale, calculat ca reziduu fix total, nu este mai mare de 50 mg/l, ape slab mineralizate sau oligominerale (mai puțin de 500 mg/l de reziduu sec) și cele puternic mineralizate – conţinutul de săruri minerale, calculat ca reziduu fix total, este mai mare de 1.500 mg/l.

– Să nu uităm că avem nevoie de minerale, mai ales atunci când le pierdem abundent prin transpirație – vara, de exemplu. Apele minerale naturale carbogazoase, precum și anumite ape termale de uz intern (care sunt slab/puternic mineralizate) pot ajuta la funcționarea colonului, datorită stimulării gastrice produsă de acidul carbonic asupra sucurilor digestive.
Mai nou, s-a constatat că ionii bicarbonat alcalini, ce pot neutraliza acizii, au un impact pozitiv asupra nivelului de lipoproteine. Există si dovezi experimentale ca bicarbonații îmbunătățesc funcționarea colecistului și metabolismul colesterolului.

– Toți am crescut cu apa minerală Borsec, unul dintre cele mai longevive branduri de apă îmbuteliată din lume! (care împlinește la anul 210 ani!). Borsec are 3 tipuri de apă, recomandate fiecărei vârste – de la persoanele active, părinți, bunici și bebeluși.

– Apa oligominerală naturală plată Aquatique îndeplineşte criteriile de compoziţie şi puritate pentru a putea fi consumată de bebeluşi şi copii, fiind o apă cu un grad foarte scăzut de mineralizare (87 mg/L).
Ca o confirmare a proprietăților sale benefice pentru bebeluși, în urma efectuării unui studiu clinic, Institutul de Ocrotire a Mamei şi Copilului „Alfred Rusescu” atestă faptul că apa oligominerală naturală Aquatique corespunde criteriilor indicate pentru prepararea alimentelor destinate sugarului.

NUMAI LAPTE SI MIERE:
Informațiile interesante despre nutriție și viață s-au îmbinat perfect cu gustările din brânzeturi de capră în combinații gourmet cu legume, fructe și nuci și kefir din lapte de capră, surpriza serii. Am aflat mai multe despre virtuțile lactatelor de capră în general și ale kefirului în special, în care se spune că se îmbăia Cleopatra, regina Egiptului antic, pentru a-și menține sănătatea și frumusețea pielii.

Laptele de capră este superior ca proprietăți nutritive celui de vacă: este ușor digerabil, un antiinflamator cunoscut, ajută la creșterea imunității și oferă protecție împotriva unor forme de cancer. Laptele de capră este recomandat sugarilor, întrucât are o structură asemănătoare laptelui matern. Conține puțin sodiu și mult potasiu, ceea ce îl recomandă ca protector cardiac.

Si iata ca avem vesti bune-bune: din luna mai a acestui an găsim la rafturi în supermarket specialități din lapte de capră produse în România, de Elcomex Agroindustrial în Dobrogea, iar laptele este colectat zilnic, prelucrat local și vândut în România și străinătate, sub brandurile LactIQ și Zana. Lapte de capră, iaurt, iaurt de băut, sana, lapte bătut, brânzeturi lactice natur cu diverse condimente, brânză aerată, cașcaval, brânza de grătar și brânză pastă tare, iar noutatea absolută este cașcavalul feliat la 100 gr, foarte căutat la export, de-acum și la noi.

Kefirul de capră e o băutură excelentă, hrănitoare, care se asimilează ușor datorită dublei fermentații, cu proprietăți benefice asupra tranzitului digestiv și sănătății colonului. Bun la gust, acrișor, acidulat, un adevărat energy-booster, recunoscut din antichitate ca băutură cu proprietăți miraculoase (prelungește viața, întârzie îmbătrânirea, memoria, crește imunitatea), kefirul se obține din culturi lactice selecționate în lapte. Se poate obține și din lapte de vacă, dar cel din lapte de capră este net superior, vă invităm să-l încercați. Mai multe despre lactatele de capră veți găsi în curând pe site-ul www.lactiq.ro

SFATURI DATE… DIN INIMA
După ce am mâncat și băut sănătos, am ajuns la concluzia că nu ne-ar strica un consult cardiac de specialitate, una din cele mai bune metode de păstrare a sănătății fiind depistarea precoce a oricărei afecțiuni.
Cineva spunea că nu există oameni sănătoși, ci doar bolnavi nediagnosticați încă – așadar, o verificare periodică si prevenirea reprezinta cea mai bună metodă să ne mentinem sănătoși.
Dacă vrei să îți verifici inima cu aparatură de ultimă generație, acreditată international, poți s-o faci la Cardioclinic.
Cardioclinic (www.cardioclinic.ro) este o clinică specializată pe probleme cardiovasculare și deține primul laborator privat de ecocardiografie acreditat de Societatea Europeană de Cardiologie, prin intermediul Asociației europene de Imagistică Cardiovasculară, forul care asigură certificarea cea mai înaltă atât a medicilor, cât și a laboratoarelor de ecografie cardiac, în cadrul unui proces de implementare a excelenței profesionale în cardiologie, la nivel european.
Acesta este motivul pentru care la Cardioclinic poți efectua o ecografie cardiaca cu echipamente de ultimă generatie, realizată de medici cu vastă experiență în domeniu, la standarde europene.
Despre testele de la Cardioclinic și medicii clinicii poți citi mai multe pe: http://24life.ro/calculeaza-ti-riscul-de-infarct/ și http://24life.ro/secretele-inimii/

Statisticile sunt sumbre, spun că în fiecare zi, în România mor 40 de oameni de infarct miocardic. Nu vrem să te speriem, vrem să te trimitem la medic.
Caci dacă sănătate nu e, nimic nu e… Nu uita ca sta chiar in mainile tale, prin alegerile pe care le faci zilnic, prin stilul tau de viata si de alimentatie, sa te mentii intr-o forma excelenta, fizica si psihica! Sa ne auzim sanatosi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *