Despre Florenta si iasomia neagra

La sfarsitul lui septembrie mi-am programat un circuit de Toscana.

Perioada a fost aleasa deloc intamplator – vroiam sa fie exact dupa culesul viilor. Visez deja cum ma voi plimba prin satucuri pierdute si vite de vie intinse cat vezi cu ochii pe dealuri, cu frunze alternand intre verde si cele mai ciudate nuante de galben si aramiu. Si cum voi degusta cele mai aromate vinuri gustate vreodata.

Nici locul nu este intamplator: visez de foarte mult timp sa vad Florenta si, inevitabil, sa hoineresc si sa ma pierd prin peisajele linistitoare ale Toscanei.

Din planul meu florentin de turist ahtiat dupa lucruri frumoase nu vor lipsi
Ponte Vecchio

si Palazzo Vecchio,

Palazzo Medici–Riccardi

sau Palazzo Pitti si Gradinile Boboli – celebra resedinta a si mai celebrei familii Medici.

Aici, in superbele gradini in stil renascentist Boboli, inspirate de gradinile de la Versailles, o sa admir bazinele, fântânile arteziene gratioase, formele geometrice perfecte create din arbusti si garduri vii, grota şi Forte di Belvedere cel sub forma de stea.

Ceea ce nu stiam pana de curand este ca familia Medici a adus si plantat pentru prima data in Italia iasomia. Unde? Da, ati ghicit, fix in gradinile Boboli, la care visez!

Informatia am aflat-o, cum credeti?, citind comunicatul Bulgari despre noul sau parfum, Mon Jasmin Noir, L’Eau Exquise.
Si tot din comunicat am inteles, printre randuri, ca exact aceasta vraja a splendidelor gradini, invaluite in cascade parfumate de iasomie, a inspirat casa Bulgari cand a creat noul sau parfum.

O seducatoare si rafinata apa de iasomie ce evoca prospetimea labirinturilor de verdeata.

Mon Jasmin Noir Léau Exquise, Bulgari – edt 50 ml – 275 lei.

Forma rotunda, gratioasa si feminina a sticlei de Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise, invaluita intr-o dantela transparenta, tesuta din flori de iasomie, imi aminteste de transparenta apei ce scalda sculpturile din fantanile arteziene acoperite de muschi verde.

Nu aveam nevoie de nimic in plus decat de un strop de inspiratie parfumata si de o petala de iasomie ca sa visez astazi, intr-o zi torida, in Bucuresti, la racoarea inmiresmata a Florentei…
Promit sa va impartasesc impresiile mele cand ma intorc din Toscana; asta in cazul in care nu o sa ma pierd pe vecie in magia gradinilor florentine si a iasomiei negre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *