Quote

De ce nu ai cum să nu te îndrăgostești de Jack Sparrow și Pirații din Caraibe

Acum trei zile a avut loc avanpremiera și în România a mult-așteptatului film „Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar”. L-am văzut în format 3D, în cele mai cool condiții, adică la IMAX Cinema City din AFI Cotroceni – o experiență în sine, care depășește cu mult sala cinematografului și te integrează direct în acțiune. Și ce acțiune!
Nu am putut să stau o clipă liniștită: ba am avut inima în gât de emoție, ba am fost implicată în bătălii apocaliptice pe mări bântuite, ba am râs cu lacrimi. Este clar că, indiferent care latură a filmului te atrage mai mult (actorul principal, partea sa de aventuri ori partea savuros de haioasă), nu ai cum să nu te îndrăgostești de ultima, dar probabil nu cea din urmă parte a “Piraților din Caraibe”.
De ce? Păi am o listă întreagă de motive:

#JOHNNY DEPP
Pentru cei (și, mai ales, cele) care sunt deja îndrăgostite de Johnny Depp, „Piraţii din Caraibe” este, automat, o încântare. Un personaj savuros, haios, complet conturat în întreaga serie. Lansată în 2003, seria Piraților a devenit, încă de la primul film din serie – „Blestemul Perlei Negre” – una dintre cele mai de succes francize cinematografice. Iar anul acesta, din 25 mai, cel mai aiurit, simpatic şi îndrăgit pirat, Căpitanul Jack Sparrow, aka Johnny Depp revine în cinematografe, în avanpremieră, în „Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar”.


#JAVIER BARDEM

Duşmanul de moarte al lui Jack Sparrow este Căpitanul Salazar, pe care Jack îl învinsese & închisese pe veci în Triunghiul Diavolului, alături de întregul său echipaj și de corabie. Jack, cam afectat în ultima vreme de patima beției și de ghinion, pierde însă din vedere busola magică – elementul cheie al blestemului prin care îi ținea departe. Și astfel i se deschide calea din celălalt tărâm Căpitanului Salazar, alături de marinarii săi fantomă, toți însetați de dorința de răzbunare, toți vrând capul lui Jack.
Salazar, interpretat de carismaticul actor spaniol Javier Bardem, este un personaj… mortal (tehnic, el e un mort-viu). Ce să mai, o apariție terifiantă, care te lasă țintuit în scaun, după ce soţia sa, Penelope Cruz cea sexy, a fost o apariție încântătoare în filmul din 2011, „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi”.

#ORLANDO BLLOM ȘI KEIRA KNIGHTLEY ARE BACK IN PIRATES BUSINESS!
Noile personaje principale sunt Henry (Brenton Thwaites), un marinar tânăr din Flota Navală Regală şi Carina Smyth (Kaya Scodelario), specialistă în astronomie și orologii – ambii fiind fii ai unor personaje deja îndrăgite din filmele anterioare (o să te las pe tine să descoperi despre ce este vorba!).
Iar fanii pot sta liniştiţi: piratul purtând un greu blestem, Will Turner (jucat de frumosul Orlando Bloom) şi “Lebăda” Elizabeth Swann (Keira Knightley) vor reveni și ei în noua poveste din 2017.

#MC CARTNEY. SIR PAUL MC CARTNEY!
Da, ai citit bine. Fix membrul celebrei formaţii Beatles va avea un cameo special, marcând, astfel, debutul său într-un film de lungmetraj, urmând exemplul lui Keith Richards – chitaristul excentric al Rolling Stones, care a jucat rolul Căpitanului Edward Teague, tatăl lui Jack Sparrow, în alte două filme din serie: „La capătul lumii” (2007) şi „Pe ape şi mai tulburi” (2011).


COLOANA SONORĂ SENZAȚIONALĂ

Pentru prima oară în cadrul francizei, coloana sonoră nu mai este semnată de Hans Zimmer, ci de compozitorul Geoff Zanelli, câştigător în 2006 al unui premiu Primetime Emmy pentru compoziţia muzicală din „Into the West / Călători pe tărâmul făgăduinţei”.
Ce ar mai fi de adăugat? Aaa, filmul nu este disponibil doar în format IMAX 3D, ci și 3D și 4DX 3D.

O ECHIPA DE REALIZATORI DE EXCEPȚIE

Gore Verbinski a fost regizorul primelor trei filme, iar Marshall l-a regizat pe al patrulea. Pentru „Răzbunarea lui Salazar” producătorul Jerry Bruckheimer şi Disney au ales doi realizatori de film talentați, deși mai puţin cunoscuţi: regizorii norvegieni Joachim Rønning și Espen Sandberg, care sunt la prima lor producţie hollywoodiană importantă. Cu toate acestea, cel mai recent film al lor, „Kon-Tiki” (2012), a fost nominalizat la Premiile Academiei Americane de Film, la categoria Cel mai bun film străin.

PREMIERA OFICIALĂ INTERNAȚIONALĂ A FOST ÎN…. SHANGHAI!
„Piraţii din Caraibe: Răzbunarea lui Salazar” a avut premiera internaţională în Shanghai, China, ceea ce reprezintă o raritate pentru blockbusterele de la Hollywood. Evenimentul a avut loc în cel mai nou parc tematic de distracţii Disney, deschis anul trecut, iar sute de fani au aşteptat să-i vadă pe covorul roşu pe celebrii actori, precum Johnny Depp, Geoffrey Rush (Căpitanul Hector Barbossa), Orlando Bloom sau Javier Bardem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *