Gallery

Cum sa realizezi un machiaj perfect in cateva minute

Toate visam la un machiaj impecabil, care sa arate bine de dimineata pana la sfarsitul zilei.
Ba chiar, pentru evenimente si intalniri mai speciale, ne-am dori cu ardoare un make-up care sa ne scoata in evidenta cele mai frumoase trasaturi ale noastre si sa corecteze sau sa mascheze micile imperfectiuni.
Din pacate suntem de multe ori pe fuga si nu avem timp sa ne facem un machiaj senzational, complex. Si, ce sa vezi, nici vreun make-up artist personal nu avem la dispozitie, zi de zi.

Dar… sa nu ne pierdem speranta!
Zilele trecute am aflat de la make-up artistul Elena Ciftci, la un curs de automachiaj, ca ne putem realiza chiar si noi singure un machiaj superb, in doar timpi si trei miscari.
Tot ce trebuie sa facem este sa respectam regulile de baza ale bunului gust si cativa pasi simpli.

machiaj Cristina Cioran

machiaj Cristina Cioran

Make up artist-ul a tinut recent un curs de automachiaj, pentru femeile care doresc sa se parfectioneze in arta machiajului. Iar ca model la cursul de automachiaj a avut-o pe actrita Cristina Cioran, careia i-a realizat machiajul pentru Ok Magazine – Oscar Party, facand-o sa semene atat de bine cu Cameon Diaz.
De altfel, Elena este make-up artistul la care actrita apeleaza mereu cand merge la evenimentele mondene si la emisiuni de televiziune ca invitat.

PASUL 1
Începe machiajul prin aplicarea bazei, care, pe lângă faptul că oferă tenului un aspect proaspăt, protejează împotriva agresiunilor mediului.
Baza constă în aplicarea fondului de ten, pentru uniformizare şi ascunderea imperfecţiunilor.
Pentru un ten mat şi catifelat, încearcă un fond de ten HD care va fi foarte uşor aplicat cu ajutorul unui bureţel, începând din centrul feţei spre părţile laterale.
Pentru început, se foloseşte o cantitate mică de produs, după care se mai adaugă treptat, în funcţie de efectul pe care vrei să-l obţii.

PASUL 2
Fondul de ten uniformizează perfect, dar dă tenului un luciu inestetic.
De aceea, acesta nu este singurul produs folosit în etapa aplicării bazei, ci va fi completat de o pudră uşoară, cu rol în fixarea fondului de ten şi în îndepărtarea luciului dat de acesta.
Elena recomanda ca pudra să fie aplicată într-un strat fin, puteti folosi cu încredere o pudra de bambus, pudra de orez. Alege o pudră transparentă, uşoară, într-o nuanţă naturală.

PASUL 3
Fardul de obraz vine să contureze uşor liniile şi trăsăturile feţei, aşa că vei avea neapărat nevoie de un astfel de produs în procesul de machiaj.
Pentru a da tenului un plus de strălucire şi un uşor efect bronzant.
Ai grijă şi la textura produsului: pentru tenul uscat foloseşte farduri de obraz spumă sau cremoase, iar pentru tenul gras alege fardurile pudră.

PASUL 4
Machiajul ochilor oferă privirii mai multă expresivitate şi întregului machiaj un plus de personalitate.
Tonurile se aleg în funcţie de nuanţa irisului, de vestimentaţie sau de momentul zilei, dar, indiferent de culorile folosite, ai mereu în vedere crearea unei armonii perfecte.
Pentru a obţine efectul de privire intensă putem folosi un fard atât pe pleoapa superioară dar exact in pliul ochiului, fardul sa fie unul mat fara sidef ( bej, crem, roz, mov, maro). Formam o umbra mai exact cât şi pe cea inferioară, aplicam aproape de linia genelor un fard cu o nuanță mai închisă.

Tipsuri: nu uita că orice machiaj al ochilor trebuie să se încheie cu folosirea rimelului, care va defini perfect genele. Începe de la baza genelor şi urcă spre vârfuri cu uşoare mişcări în zig-zag. Ca să eviţi supraîncărcarea genelor, nu aplica mai mult de două straturi de mascara.

PASUL 5
Indiferent de intensitatea machiajului folosit pentru ochi, buzele trebuie puse în valoare. Important e ca aplicarea să se facă fără să se depăşească marginile buzelor. Folosește un creion de contur apoi un ruj pentru a uniformiza culoarea.

Cu ocazia cursului de automachiaj am aflat ca Elena Ciftci este un make-up artist al carei talent ascunde in spate si o vasta experiență în domeniul machiajului.
Cu o formarea de baza la Iuliana Sandu, trainer din Chișinău, Masterclass Centrul de instruire publishing – Bridal Make Up style Iuliana Sandu, ea a continuat cu Masterclass – atelier Paris – tehnica acuarelei, tehnica creionului si tehnica eyelinerului, Masterclass Alexandru Abagiu – tendințe in Make Up si un Masterclass in perfectionare tehnici cremoase si eyeliner by Natalia Clima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *