Quote

Cum evităm deshidratarea în timpul caniculei

Cu Litorsal®, nivelul de electroliți revine la normal!

Ne place căldura, dar are și ea dezavantaje, unul dintre ele fiind acela că, din cauza ei, transpirăm. Și nu că transpirația ar fi un lucru rău – în afară de aspectul inestetic -, pentru că este un proces natural prin care corpul își reglează temperatura internă și elimină toxinele, doar că odată cu ea, corpul nu pierde doar apă, ci și electroliți esențiali cum sunt sodiul, potasiul, calciul și magneziul. Pierderea excesivă de electroliți, deshidratarea, poate duce la dezechilibre hidro-electrolitice și poate afecta performanța fizică și starea generală de sănătate.

Transpirăm la efort, fie că este unul cotidian, obișnuit, fie că practicăm exerciții fizice sau din cauza condițiilor de mediu. Cu cât intensitatea și durata exercițiului fizic este mai mare, cu atât pierdem mai multă apă și electroliți.

Cu cât temperaturile sunt mai ridicate, cu atât transpirăm mai abundent și riscăm deshidratarea. Unde mai punem și că, vară fiind, e vremea vacanțelor și a petrecerilor nebune până la răsăritul soarelui, deshidratarea ne pândește și după o astfel de noapte de distracție, cu dans și cocktailuri delicioase. Pentru că, așa cum știm cu toții, alcoolul dezinhibează, dar și… deshidratează.

Pierderea excesivă de electroliți poate avea consecințe negative asupra sănătății, sodiul și potasiul fiind esențiale pentru transmiterea semnalelor nervoase și contracția musculară. Deficitul de sodiu poate provoca simptome precum greață, oboseală, crampe musculare și chiar dezechilibre ale fluidelor în organism.

Lipsa de potasiu poate afecta, de asemenea, funcționarea normală a mușchilor și poate duce la slăbiciune și ritm cardiac anormal.

Menținerea unui echilibru hidro-electrolitic adecvat este vitală pentru a ne asigura că organismul funcționează corect și pentru a evita complicațiile asociate cu dezechilibrele electrolitice.

Prin hidratarea corespunzătoare, consumul de alimente bogate în electroliți și monitorizarea atentă a stării de sănătate, putem susține buna funcționare a organismului în timpul activităților fizice intense, a expunerii la temperaturi ridicate sau în urma episoadelor diareice.

Însă hidratarea cu apă în aceste situații nu este suficientă, fiind necesare produse care să compenseze pierderile de electroliți și să refacă balanța. În situațiile de acest gen, ideal poate fi Litorsal®.

Cu o formula specială, sub forma de tablete efervescente, Litorsal® ajută la echilibrarea balanței electrolitice datorită sodiului, potasiului și vitaminei C pe care le conține.

Este un supliment alimentar destinat atât adolescenților, cât și adulților în situațiile de deshidratare cauzată de vărsături, diaree, transpirație excesivă din cauza condițiilor de mediu nefavorabile sau consum de alcool, precum și în cea a pierderilor de apă și electroliți ca urmare a antrenamentelor intensive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *