Quote

Cozonac bine crescut

Hristos a înviat!

Pentru cei care nu am povestit încă despre preparatele noastre preferate de sărbători – fie ele tradiționale sau complet atipice – haide să împărtășim și altora din experiența noastră sau din rețetele care ne plac la nebunie, dar pe care încă nu am avut ocazia sau curajul de a încerca în propriile bucătării.

Cozonac pufos și pască delicioasă cu Făina 000 Băneasa.
Nici tu nu ai avut timp să faci, anul ăsta, rețeta minunată de pască, învățată de la bunica? Sau nu ai îndrăznit până acum să faci cozonac de casă? Ei bine, mai ai o mulțime de ocazii și motive încurajatoare să încerci! 

Fie că vrei să îți surprinzi familia sau prietenii cu o pască delicioasă de Înălțare sau de Rusalii, ori cu cozonaci fierbinți de Duminica Tomii –  prima duminică după Paște, finalul Săptămânii Luminate și ziua de pomenire a Sfântului Apostol Toma -, tradițiile ortodoxe menținute din moși-strămoși ne oferă tot atâtea motive de sărbătoare, de momente fericite împreună, de stat în jurul mesei sau la iarbă verde și… de savurat preparate tradiționale.

Masa de Duminica Tomii și cea de Înălțare sunt, ca și cea de Paște, pregătite de sărbătoare. Pe masă sunt așezate buchete de flori de primavără, grâu încolțit, ouă roșii și nelipsitele pască și cozonacii. Și, pentru ca totul să iasă perfect, să crească și să fie absolut de-li-cios,  Făina Băneasa 000 este un ajutor de nădejde – fără emoții din partea cofetarului (poate încă nedescoperit) din tine.

Maeștrii cofetari și brutari recomandă, pentru prepararea unui cozonac reușit, făina 000. Făina 000 este o făina extra rafinată, prelucrată mult, ideală pentru aluaturi fine, aerate, gen cozonac. Are un conținut mare de gluten, se obțin aluaturi fine, elastice, nelipicioase, care înglobeaza aer mult și rezultă preparate extrem de pufoase. Făina de calitate, timpul de dospire, timpul de coacere și modalitatea de frământare sunt secretele unui cozonac perfect făcut din ingrediente obişnuite.

Pentru a avea siguranța ingredientelor de bună calitate de fiecare dată când prepari cozonacul pufos sau pasca iubită de toți cei dragi, Băneasa s-a asigurat că îți oferă o făină cu care vei obține întotdeauna preparatele perfecte.
Secretul? Ingredientul magic: Făina de grâu albă superioară 000 de la Băneasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *