Quote

Complice pentru cadourile ideale

Cu toții știm ca, atunci când vine vorba despre cadouri de Crăciun, femeile sunt mai generoase decât bărbații, arată datele Complice.ro, magazin de cadouri experențiale. Mai exact, femeile cumpără astfel de cadouri cu 13-15% mai scumpe decât cele cumpărate de bărbați, iar acestea includ adesea experiențe cu adrenalină pentru parteneri sau experiențe în doi, romantice.

Cadourile de Crăciun reprezintă printre cele mai importante daruri din cuplu, venind imediat după cele legate de aniversarea partenerului. Pe parcursul anului 2019 și femeile, dar și bărbații au alocat un buget semnificativ pentru cadouri experiențiale, adică 200 de euro, respectiv 185 de euro. Și în privința cantității au existat diferențe semnificative, arată datele Complice.ro. Astfel, cele mai multe cadouri sunt cumpărate de femei, doar o treime dintre experiențele achiziționate venind din partea bărbaților.

Femeile primesc cadou experiențe care se axează pe relaxare și timp de calitate, cum ar fi experiențe la SPA, ateliere olfactive unde își pot crea propriul parfum sau degustări de ciocolată. Bărbații, pe de altă parte, primesc experiențe de driving pe circuit sau virtuale, la manșa unui simulator de zbor, salturi cu parapanta sau călătorii virtuale. Un procent semnificativ de clienți preferă de Crăciun cadourile de care se pot bucura ambii parteneri: cine romantice în wine bar, o escapadă urbană la Brașov, degustări de cafea, a precizat Oana Pascu, fondator Complice.ro, magazin de cadouri experențiale.

Comenzile din lunile noiembrie – decembrie reprezintă pentru Complice.ro 30-35% din numărul și valoarea totală a comenzilor. Un procent semnificativ de experiențe sunt achiziționate de companii, care preferă acest tip de cadou în locul primelor clasice pentru recunoaștere și loializare a angajaților sau în locul cadourilor de tip obiect pentru parteneri sau clienți.

În special în cazul companiilor conduse de antreprenori, al echipelor medii sau mici cu manageri tineri, observăm această tendință de a transforma petrecerea de Crăciun într-un eveniment care să unească echipa, un fel de teambuilding neconvențional. Astfel, în această idee se înscriu atelierele de homebrewing, ieșirile la escape rooms sau în studiouri de realitate virtuală ori atelierele de degustare de ciocolată, vin sau cafea, a mai precizat Oana Pascu.

Clienții Complice.ro pot alege dintr-un portofoliu de peste 120 de cadouri experiențiale, care însă pot fi personalizate în funcție de destinatar. Cele mai multe se concentrează în București, însă, de-a lungul timpului, Complice.ro a oferit experiențe și în afara granițelor: experiențe culturale la Roma, experiențe gastronomice la Paris și în Chișinau, experiențe de fashion la Londra și multe altele.

Despre Complice.ro
Complice.ro este un magazin online specializat în cadouri experiențiale și memorabile, care concentrează peste 120 de idei creative. Portofoliul de experiențe este orientat atât către zona de dezvoltare personală, de surprize romantice, cât și spre segmentul experiențelor pentru persoanele care iubesc adrenalina sau spre zona de business. Diferențierea pe piață vine însă nu doar din diversitatea experiențelor oferite, cât și din faptul că orice pachet se poate personaliza. Astfel, clienții primesc suport din partea unui complice pentru a alege din portofoliu cadoul cel mai potrivit sau chiar pentru a crea pachete noi, astfel încât destinatarul să beneficieze la maximum de experiența oferită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *