Quote

Chiolhan dacic La Bordei

cină dacică La Bordei

cină dacică La Bordei

Serile trecute am petrecut minunat și inedit. O seară dacică, plină de bucate alese, cum numai tarabostes și pileates aveau parte, în minunata Dacia. Înfruptarea a avut loc la restaurantul La Bordei – în imediata apropiere a AFI Cotroceni Mall, în incinta Cotroceni Business Center.

Invitația a sosit în modul cel mai original și mai delicios posibil: o cutie de prăjituri apetisante, alături de detaliile despre o seară în stil dacic. O invitație de nerefuzat, mai ales că propunea și un experiment culinar – câteva feluri de mâncare preparate după rețete dacice:
Mușchiuleț împănat tarabostes, limbă de vită cu amestec delicios de legume, rață pe varză roșie, ca la Argedava. Plus o excelentă mămăligă din mei.
Un adevărat festin!

“Prin acest experiment culinar încercăm să fim mai aproape de străbunii noștri și poate să înțelegem acest popor puternic, despre care știm că avea vaste cunoștințe, inclusiv despre folosirea plantelor tămăduitoare” a explicat Cristina Profeanu, alegerea rețetelor și ingredientelor.

Propunând un meniu inedit, compus în principal din preparate de inspirație dacică, Cristina Profeanu, managing partner al restaurantului, a reușit să ne surprindă prin gustul preparatelor, realizat din ingrediente naturale, dar și prin atmosfera inspirată, conținând elemente originale.

Restaurantul La Bordei promovează, într-un mediu decorat cu materiale naturale și motive inspirate din folclor, un meniu tradițional românesc, dar și preparate dacice, puțin cunoscute. Meniul propus oaspeților a fost compus în principal din preparate de inspirație dacică, realizate după rețete documentate de Virgil Profeanu.

La alegerea ingredientelor și a rețetelor și la prepararea bucatelor de la La Bordei se ține mereu cont de principiile alimentației sănătoase. Pornind de la cunoștințele referitoare la nutriția străbunilor noștri, bucătarii La Bordei respectă rețetele tradiționale, folosind ingrediente cât mai apropiate de cele care au permis acestui popor să evolueze în acest spațiu. Nu se folosesc premixuri și aditivi, iar gustul preparatelor este rezultatul combinării ingredientelor proaspete, de calitate și al măiestriei bucătarului șef.
În alcătuirea meniului restaurantului La Bordei s-a ținut cont de specificul fiecărei zone a țării, astfel încât se regăsesc preparate extrem de populare, dar și unele mai originale.

Restaurantul La Bordei și surprinde oaspeții cu meniuri delicioase de prânz, dar și cu feluri speciale la cină. Poftă bună la bucate alese să avem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *