Quote

Ce nu stiai despre notele si ingredientele unui parfum

Sunt multe secretele si detaliile pe care nu le stim despre notele si ingredientele unui parfum.
Iata ca tocmai am aflat de la parfumierul Casei Guerlain, Thierry Wasser, care, primavara aceasta, ne cheama la o petrecere a PARFUMULUI, pentru a celebra florile, simbolul feminitatii si elementul reprezentativ pentru compozitiile olfactive. Si, in chip de invitatie parfumata, ne dezvaluie secretele care exprima feminitatea stralucitoare intr-un parfum ce combina 4 flori frumoase, pretioase si delicate.

#LAVANDA
Lavanda are un farmec deosebit.
Evoca o zi insorita in sudul Frantei, cantecul cicadelor, privelistea captivanta a campurilor de lavanda si mirosul puternic familiar. Lavandei ii place pamantul incalzit de soare, motiv pentru care se dezvolta atat de bine in Provence.

#IASOMIA
Cuvantul iasomie vine de la florile albe persane “yâ saman”, care intruchipeaza frumusetea si ispita feminina.
Infloreste seara si se inchide in zori pentru ca soarele sa nu-i „arda”parfumul.
Absolutul de iasomie are un parfum cald, opulent, in timp ce Iasomia Sambac este mai proaspata, mai delicata.

LEGENDA
Potrivit legendei, Kâma, cupidonul indian, strapungea inima cuplurilor cu sageti inmuiate in iasomie, pentru o iubire cat mai puternica.

TRADITIE
Femeile din India isi decoreaza parul cu iasomie, ca si bijuterii pretioase, parfumate.
In Est, iasomia este considerata un simbol al frumusetii, simbolizeaza prietenia si dragostea.

SECRETE DE PRODUCTIE
Se recolteaza in primele ore ale diminetii, inainte ca soarele sa rasara.
Un bun lucrator culege cam 750g de flori/h, aproximativ 6-7 kg/zi. Pentru 1kg de absolut de iasomie sunt necesare 700 kg de flori.

IASOMIA SAMBAC
Se gaseste in supradoza in noul parfum Mon Guerlain EDP Floral, ce ofera delicatete si luminozitate esentei.
Calitatea exceptionala a iasomiei si talentul parfumierului de a o combina, in aromonie, cu alte flori, a rezultat acest parfum insorit, floral si feminin.


#BUJORUL

Reprezinta contradictiile sufletului feminin, evocand complexitatea emotiilor si a sentimentelor. De aici si expresia „s-a inrosit ca bujorii in obraji”.
Aroma sa delicata seamana cu un trandafir, dar cu accente verzi, botanice.

LEGENDA
Potrivit legendei, o frumoasă nimfa, Peonia, a fost atat de adorata de catre zei incât o zeita geloasa a transformat-o intr-o floare cu o mie de petale, intr-un bujor.

TRADITIE
Bujorul este foarte apreciat In cultura chineza, folosit in multe festivaluri si traditii.

SECRETE DE PRODUCTIE
Este floarea care nu isi dezvaluie parfumul intr-o compozitie olfactiva. Parfumierul trebuie sa-i reconstituie mireasma pentru a oferi finete si prospetime parfumului.

#VANILIA
Pastaile de vanilie au fost recoltate pentru prima data din orhideele salbatice in Mexic.
Timp de mai mult de două secole, Mexicul detinea monopolul asupra cultivarii vaniliei, toate încercarile de a produce acesta orhidee au sfarsit prin esec.
Christopher Columb a adus vanilia în Europa în secolul al XVI-lea.
Ceea ce sigur nu stiai este ca, o specie particulara de albina din Mexic a jucat un rol esential in polenizarea plantelor si producerea fructelor.

LEGENDA
Potrivit unei legende aztece, vita de vanilie a aparut in urma unei crime infaptuite de catre o zeita revoltata. Printul ucis s-a reincarnat intr-un arbust, iar printesa s-a transformat intr-o vita de orhidee ce isi inconjura cu tandrete iubitul.

TRADITIE
Cu gustul sau dulce si subtil, vanilia, este sinonimă cu fericirea din copilarie.
Utilizarea sa în parfumerie este semnificativa.
Vanilia contine esente volatile care stimuleaza simturile si fac parfumurile calde, senzuale și orientale atat de indragite.

SECRETE DE PRODUCTIE
Absolutul de vanilie este obtinut din pastai prin extractia cu solventi volatili.
Exista o perioada de 15 pana la 18 luni intre polenizare si comercializare, un proces indelungat in timpul caruia se incalzește, se fermenteaza, se usuca si se calibreaza.

Guerlain este una din putinele case de parfumuri care folosesc tinctura de vanilie.


MUZA- MON GUERLAIN EAU DE PARFUM FLORAL
Lavanda este ingredientul care ofera compozitiei olfactive autenticitate si prospetime in noul parfum Mon Guerlain Eau de Parfum Florale, ce se va lansa in magazine incepand cu data de 15 februarie.
Autenticitate asemanatoare muzei Mon Guerlain, Angelina Jolie, care declara: „Femeia de azi este implinita, confortabila in propria piele, care a stiut ce alegeri sa faca in viata ei.

Ea a descoperit fericirea, frica si tristetea in calatoria ei de auto-cunoastere. Toate aceste emotii au contribuit la persoana care este astazi: realizata, puternica, independenta si libera, ce imbratiseaza fiecare stare interioara a sa”.
Noul vizual exprima senzualitatea si viziunea unei femei puternice si libere, evidentiind privirea misterioasa si zambetul captivant al muzei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *