Quote

Despre bujorii nobili și parfumul lor descoperit de zei

BUJORUL DIN PARMA
Am vizitat Florența, Siena, Roma, Milano, Verona… Acum mă pregătesc intens să plec în Veneția. Ce pot spune? Că, pe lângă atmosfera cu iz romantic și clădirile cu o arhitectură impecabilă, peste tot am observat încă un element comun, definitoriu pentru Italia: grădinile sale aristocratice, renumite pentru designul lor somptuos și simetric.

Această îmbinare unică între artă, natură, frumusețe și eleganță a devenit, de altfel, sursa de inspirație pentru colecția Le Nobili a Acqua di Parma, parfumuri feminine nobile, dedicate florilor prețioase: iris, magnolia, iasomie și trandafir. Iar acum colecția a fost îmbogățită cu somptuosul bujor, cu puterea sa captivantă și ademenitoare. Magnific, unic, bogat în petale mătăsoase ce se suprapun într-un dans etern al transparențelor, bujorul este exemplul perfect de floare luxuriantă. Din miile de nuanțe întâlnite, Acqua di Parma a ales-o pe cea mai seducătoare, cea care sclipește precum un rubin. Peonia Nobile.


UN PROTAGONIST STRĂLUCITOR AL POVEȘTII PARFUMATE – PEONIA NOBILA DE LA ACQUA DI PARMA
Raze de lumină ce creează efecte clarobscure, nuanțe intense de roz, petalele catifelate ale unui bujor… – scenariul ideal pentru eleganța sofisticată și încrezătoare a Peonia Nobile. Floarea luxuriantă, senzuală, îmbrățișează și susține cu delicatețe sticla, care pare că înflorește odată cu ea. O imagine a feminității rafinate, creată de Giovanni Gastel pentru Acqua di Parma.

PARFUMUL UNEI FEMINITĂȚI STRĂLUCITOARE
Peonia Nobile de la Acqua di Parma este un parfum ce se dezvăluie asemenea mult-așteptatei înfloriri a bujorului, îmbinând note delicate, pline de viață, ispititoare și magice.
Parfumul, asemenea florii, reunește note suave, senzuale și rafinate. Multifațetate, emoții mereu în schimbare se întrepătrund, asemenea infinitelor petale. Apa de parfum destăinuie o feminitate rafinată, abundând în nuanțe neașteptate.

Prin gesturi, privire și conversație, denotă o personalitate încrezătoare și spumoasă, femeia care poartă Peonia Nobile este imposibil să fie trecută cu vederea; atrage toate privirile prin naturalețe, clasă și originalitate. Este, în același timp, unică și autentică, extrovertită și sensibilă, dulce și delicată, puternică și profundă. Și își adoră parfumul.

CU BUJORI NOBILI ÎN OBRĂJORI
Fiecare dintre alegerile ei exprimă capacitatea de a fi excepțională: o carte, o călătorie, o piesă muzicală, obiectele dinprejur și abilitatea de a aștepta ceva cu adevărat special. Precum un buchet strălucitor de bujori, neprețuit pentru exuberanțași rafinamentul dezvăluite timp de doar câteva zile pe an. Un cadou pur și minunat. Momente pline de viață, de neuitat.

Misterul plutește în aer. O senzație entuziasmantă, urmată de seducție și cucerire. Deschiderea proaspătă, ușor picantă, prin combinația de piper negru cu zmeură este introducerea ideală în notele de mijloc intens florale, unde bujorul somptuos este accentuat de geranium luminos, trandafir turcesc delicat și frezie proaspătă. Armonia senzuală se încheie firesc în note învăluitoare, catifelate de ambră, întrețesute cu accente lemnoase de paciuli și mosc. Un parfum deosebit, sublim și elegant

CE NU ȘTIAI DESPRE BUJOR
Floare a zeilor și protagonist al miturilor antice, bujorul a fost numit după Paion, medicul Olimpului, care l-a vindecat pe Zeus folosind rădăcina acestei flori. Energia sa intensă emană prin atitudinea nobilă și prin tulpina verde ce susține bogata corolă. Delicat și exuberant, suplu și plin de energie, bujorul, prin eleganța sa vibrantă și senzuală, exprimă perfect conceptul contrariilor care se atrag.

În aprilie și mai, grădinile vilelor nobile din Italia sunt transformate magic într-un festival al culorilor. Dealurile din nordul Lazio, în inima Italiei, sunt căminul celei mai mari colecții de bujori din Europa: o comoară naturală ce include aproximativ 600 de specii, incluzându-le pe cele mai rare și cele mai căutate dintre acestea. Peste 200.000 de înfloriri simultane creează o grădină maiestuoasă, decorată în nuanțe infinite.

O FLOARE SOMPTUOASĂ ÎN GRĂDINILE NOBILE
În jurul capitalei regiunii, în Tuscia antică, locul unde arta și natura au poposit între mare și regiunile Umbria și Lazia, vilele nobile sunt înconjurate în liniștea unor splendide grădini. Aici, și în toate grădinile aristocratice ale Italiei, bujorii sunt printre cele mai iubite flori, odată cu introducerea lor în urmă cu câteva secole din Orientul Îndepărtat, unde decorau grădinile imperiale și erau considerate o zestre prețioasă pentru tinerele mirese. Înflorirea acestei uimitoare flori conferă farmec și încântare sezonului.

Grădini terasate alternează pe dealuri, separate prin garduri vii simetrice și poteci ce aleargă între fântâni și poienițe, pentru ca privirea să fie capturată de pete uimitoare de culoare, furnizate de bujorii înfloriți în toată splendoarea. Eleganța acestora poate fi admirată într-o plimbare prin peisajele simetrice ale grădinilor din Villa Lante, proprietate istorică a aristocrației romane sau, aidoma, în grădinile secrete ale Palazzo Farness, locul unde natura și arta se îmbină armonios.

POVESTEA ACQUA DI PARMA
În ultima sută de ani, Acqua di Parma a fost un etalon pe piața produselor de lux.
A luat naștere în 1916, iar parfumul său reprezentativ, COLONIA, a devenit sursa de inspirație a întregului brand, ajutând la modelarea valorilor sale – calitate, măiestrie, eleganță și atenție la detalii.

Designul clasic, destinat să aibă succes în orice epocă, a devenit o emblemă în universul eleganței masculine și a fost îmbogățit prin creații pentru femei, pentru stiluri de viață sau pentru decorarea spațiului intim al casei. Acqua di Parma exprimă un stil, un mod de a fi, o filosofie de viață înclinată spre luxul contemporan. De-a lungul anilor, gama de produse a fost extinsă, astfel apărând Colecția Barbiere (produse și accesorii de bărbierit), Le Nobili (parfumuri feminine inspirate din cele mai nobile flori ale grădinilor din Italia), Blu Mediterraneo și Blu Mediterraneo Italian Resort (parfumuri și produse cosmetice inspirate de peisajele naturale exclusive ale Mediteranei); Home Fragrance (lumânări parfumate și sprayuri de cameră), Home Collection (prosoape și halate de baie) și Tournée Collection, Business and Weekend (accesorii din piele). Acqua di Parma furnizează produse celor mai frumoase și prestigioase hoteluri din lume, prin gama Luxury Hotel Line, care însumează stilul inimitabil al Colonia. Începând din mai 2008, Acqua di Parma a pătruns în lumea spa-urilor de lux, prin Blu Mediterraneo SPA, deschise în exclusivistul Yacht Club Costa Smeralda din Porto Cervo, în Palatul Gritti din Veneția și în Villa Feltrinelli, o reședință aristocratică de pe malurile lacului Garda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *