Quote

„Casa plină” cu daruri de la Podravka

Daruri de la Podravka pentru „Casa plină”
De cinci ani, undeva în țară, în satul Negreni, comuna Tătărăștii de Jos, județul Teleorman, un preot își împlinește misiunea pe care și-a ales-o, cu ajutorul Celui pe care îl slujește. Și al oamenilor.

Părintele Cristian Bogdan Danu este, pentru sufletele pe care le păstorește, mângâiere, vorbă bună, pâinea cea de toate zilele și unora acoperiș deasupra capului. Din ce are, din ce n-are, din ce primește de la cei care au și pot oferi și celor care n-au, părintele Danu are grijă ca zilnic să hrănească circa 100 de guri.

Zilnic, din bucătăria parohiei pleacă o masă caldă pentru copiii, bătrânii, nevoiașii, bolnavii și cei singuri ai satului. Și pe lângă mâncarea atât de necesară trupului, părintele dă și sufletului cele necesare. Vorba lui caldă și bună, ca mâncarea pe care o duce și împarte cu mâna lui atunci când nu-s voluntari să o facă, și rugăciunea. Celor mai necăjiți și mai bătuți de soartă, părintele, prin Asociația „Casa plină” pe care a înființat-o, le construiește case aici, pe pământ. Iar sieși în Rai. Nu spune dânsul asta. Noi o spunem…

Pentru binele comunității

În toată comunitatea din Negreni părintele lasă „urme”. De iubire, bunătate și grijă. Copiii nevoiași au în el și în voluntarii pe care i-a strâns în jurul său sprijinul pentru de a putea merge la școală și a învăța. De la biserica părintelui ei primesc rechizite, dar și ajutor la teme.

Și asta pentru că părintele pune mare preț pe două lucruri: pe sănătate și educație. Trăiește având propriul crez: „Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alții, rămâne pentru eternitate”.

Daruri de la Podravka

Profund impresionați de activitatea preotului din Negreni, noi, cei de la Podravka, am decis să îi facem o bucurie în prag de primăvară și, prin Sfinția Sa, să ajungem în casele celor pe care îi hrănește în fiecare zi. Așa că am încărcat mașina cu 81 de kilograme de Vegeta Supă cremă de roșii și 125 de kilograme de Lino Lada Gold, cremă tartinabilă din cacao și alune de pădure, și le-am dăruit cu drag, rămânându-ne în suflete minunatele cuvinte pe care le-am găsit scrise pe pagina Facebook a Asociației: „Să ne bucurăm de darurile pe care le avem, dar făcându-i și pe alții să se bucure de ele! Acesta e unicul mod de a folosi ceea ce am primit, în dar.

Altfel, o să ni se pară că totul ne lipsește sau ni se cuvine. Și nu ne vom bucura de ceea ce avem, ci vom râvni mereu după ceea ce credem că nu avem destul. ”

Vrem să credem că activitatea părintelui Cristian Bogdan Danu îi va inspira pe cât mai mulți români să i se alăture și să-l sprijine pentru a-și putea continua acest proiect de suflet. Căci, „bogat nu este acela care deţine lucruri sau bani, ci acela care dă. În facerea de bine se afla bogăţia şi tot sensul bogăţiei.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *