Quote

BETTER COTTON INITIATIVE

#RESPONSIBLE
După lansarea din ianuarie a inițiativei „For Responsible Living”, DIESEL face încă un pas înainte pentru angajamentul său și anunță că va începe colaborarea cu Better Cotton Initiative.
The Better Cotton Initiative (BCI) este o organizație globală non-profit și programul de cea mai mare anvergură din întreaga lume ȋn ceea ce priveşte bumbacul sustenabil. BCI activează pentru a realiza o producție mai bună de bumbac la nivel global pentru oamenii care îl produc, pentru mediul în care acesta crește și pentru viitorul acestui sector.

#BETTER COTTON INITIATIVE
Ini’iativa instruieşte fermierii pentru utilizarea eficientă a apei, pentru a avea grijă de sănătatea solului, pentru a reduce utilizarea substanțelor chimice nocive și pentru aplicarea principiilor unei munci sustenabile. În perioada 2018-2019, Better Cotton Initiative (BCI) a acordat licențe unui număr de peste 2 milioane de fermieri din 23 de țări de pe cinci continente. Împreună, acești cultivatori produc aproximativ 22% din totalul global de bumbac.

Bumbacul provenit din inițiativa Better Cotton este contorizat printr-un sistem de tip Mass Balance și nu este fizic detectabil în produsele finale. Datorită cererii pentru bumbacul Better Cotton, fermierii BCI beneficiază însă de volume echivalente cu cele care sunt înregistrate și certificate de organizație.

DIESEL <3 COTTON
Și, pentru că îi pasă, investeşte cu mândrie în realizarea unei producții mai sustenabile de bumbac și își ia angajamentul să utilizeze cel puțin 50% din acest tip de “bumbac mai responsabil” până în 2025, care să includă bumbac de proveniență Better Cotton, bumbac reciclat și bumbac organic.
Strategia Diesel “For Responsible Living”, lansată anul acesta în luna ianuarie, reprezintă un angajament pentru a acționa în beneficiul generației actuale precum și în al viitoarelor generații și de a asigura succesul continuu Diesel în schimbarea lumii. Strategia se bazează pe patru piloni cheie ai acestei promisiuni: Be The Alternative, Stand For The Planet, Celebrate Individuality și Promote Integrity. Este un model dedicat, cu o amprentă cuprinzătoare, care va integra în continuare inițiativele axate pe dezvoltare sustenabilă în toate activitățile de afaceri ale companiei.
Shootingul s-a făcut în Rahim Yar Khan, Punjab, Pakistan, 2019, descrierea vizualurilor fiind “Farm-worker Shahida Parveen holding cotton”.

#DENIM PRE-FALL 2020
Profit de subiectul deschis pentru a îți povesti în câteva cuvinte și despre nou-lansata colecție DIESEL Pre-Fall 2020 introduce o perspectivă relaxată şi o senzaţie de ironie cool. Aceasta mixează vibrații nonşalante, elemente sportive (inclusiv din sfera curselor de automobile), mișcări inspirate din viața de noapte, straturi de nostalgie (în special forme inspirate din couture-ul anilor 1950 și subculturile anilor 1990) și un iz contemporan.

Rezultatul? O colecție funky, îndrăzneață, remarcabilă – și care nu se ia pe sine foarte în serios.

Ȋn ceea ce priveşte denimul, DIESEL Pre-Fall 2020 experimentează cu produsul de bază, care afişează un ansamblu de tratamente – concepute, adesea, cu un vibe șaptezecist – și îmblânzește țesăturile. Pentru femei, acest grupaj vine cu o rochie, o salopetă și o cămașă realizate dintr-o țesătură tencel; pentru bărbați, un model de pantaloni realizat cu cinci tipuri diferite de tratamente și cu aplicații patch-work.

În ansamblu, piesele din denim rulează o serie de modele reconstruite, multe dintre ele cu talie joasă sau cu turul lăsat. JoggJeans se dezvoltă şi apar accente de suprafață neașteptate. Vezi: detalii ergonomice ȋn zona genunchilor, fermoare la gleznă, nasturi laterali, imprimeuri marmorate și chiar imprimeuri cu inimi. Per total, selecția denim poartă fără doar și poate amprenta DIESEL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *