Quote

All about Ayurveda, Ayurvida & Wellness

SCURTĂ LECȚIE DE AYURVEDA
Toți am tot auzit câte ceva despre ayurveda și practicile legate de ea; însă nu știm foarte multe lucruri și detalii despre acest concept. Pe scurt, “Ayurveda” înseamnă în sanscrită “cunoașterea vieții / cunoștințe despre viată” și este, practic, un sistem de medicină cu adânci rădăcini istorice în mentalul indienilor.

Să ascultăm muzică de relaxare, într-o atmosferă perfectă pentru a afla mai multe despre Ayurveda:

Textele clasice Ayurveda povestesc despre cum cunoștințele medicale au fost transmise de căte Zei înțelepților și medicilor. Evident că terapiile Ayurveda au variat și evoluat timp de mai bine de 2 mii de ani, dezvoltându-se semnificativ în perioada Vedică, însă, ca principiu de bază, toate se bazează pe componentele complexe din plante, substanțe minerale și metale – probabil sub influența alchimiei indiene timpurii.

O mulțime de practici globalizate și modernizate derivă astăzi din tradițiile Ayurveda și sunt, practic, variante complementare sau alternative ale medicinii clasice. În Vest, practicile și terapiile Ayurveda au început tot mai mult să fie integrate în aplicațiile de wellness și în anumite proceduri medicale.

NUMERELE DE AUR DIN AYURVEDA
3 – Ayurveda consideră că există 3 substanțe elementare, numite dosha – Vata, Pitta și Kapha. Și susține că sănătatea noastră vine din echilibrul dintre aceste elemente, în timp ce dezechilibrarea lor provoacă boala.
Unele teorii spun chiar că fiecare persoană posedă o combinație unică de dosha, care îi definește personalitatea, temperamentul, comportamentul.

5 – Ayurveda a împărțit substanțele organismului uman în 5 elemente, conform elementelor Universului: pământ, aer, apă, foc și eter.

7 – Ayurveda numește 7 țesuturi de bază (dhatu): plasma (rasa), sângele (rakta), mușchii (māmsa), grăsimea (meda), oasele (asthi), măduva (majja), and semen (shukra).

8 – Ayurveda are 8 componente canonice, derivate din literatura sanscrită clasică. Practicanții de Ayurveda au dezvoltat diverse preparate medicinale și proceduri chirurgicale în perioada Evului Mediu.

20 – Există 20 de gunas (calități sau caracteristici) considerate inerente oricărei substanțe. Iar ele nu pot exista decât în perechi de antonime: greu/ușor, cald/rece, uleios/uscat, tare/moale, vâscos/lichid…


AYURVIDA – GAMA DE ACCESORII DE WELLNESS

Este clar că grija pentru sănătatea noastră nu trebuie să înceapă când o afecțiune s-a instalat deja. Consolidarea unei mentalități și a unui stil de viață ce pun accent pe prevenție este esențială. Guvernată de o filosofie de business axată pe încurajarea inovației și evoluției continue, compania Prisum International Trading – distribuitor în România al portofoliului de produse Himalaya Drug Company – lansează Ayurvida, gamă de accesorii de wellness.
Noua gamă Ayurvida conține perne,genți pentru saltele, genți multifuncționale și covorașe pentru yoga, irigatoare nazale Neti Pot și saltele cu puncte de presopunctură, ce vin în sprijinul celor care fac exerciții de yoga, pilates sau diverse terapii.

“Ori de câte ori avem ocazia, încercăm să educăm consumatorii români în această direcție. Suntem dedicați dorinței de a oferi remedii naturiste care să ajute organismul să se mențină sănătos cât mai mult timp. Pentru funcționarea în parametri normali a corpului nostru este, însă, necesar să îi oferim grija de care are nevoie. De asemenea, este important să alocăm timp pentru activități sportive sau recreative care contribuie hotărâtor pentru obținerea mult doritei <>.” punctează Ioana Cebuc, director marketing Prisum International Trading.

PRINCIPIILE PRESOPUNCTURII
Folosită pentru yoga și meditație de mii de ani, Salteaua Shakti sau „Patul de cuie” aduce în prim-plan principiile presopuncturii, terapie cu efecte benefice asupra organismului.
Salteaua este făcută din materiale non-toxice și non-alergenice și conține 6.210 puncte de presiune menite să stimuleze mușchii și nervii. S-a constatat că, prin folosirea Saltelei Shakti se fac simțite efectele terapiei de presopunctură: secreția deendorfine, care conferă o stare de bine generală și ajută laatenuarea durerilor. La aceasta se adaugăeliberarea hormonului numit oxitocină, cu puternic efect relaxant asupra organismului și care ajută la obținerea unui somn profund și odihnitor.

Salteaua Shakti se poate folosi direct pe podea, pe covor sau pe pat. Pentru rezultate cât mai bune, este foarte important ca pielea să vină în contact direct cu punctele de pe saltea. Se recomandă, pentru început,sesiuni de câteva minute, durata acestora crescând treptat, pentru o acomodare ușoară.
Salteaua ajută la detensionare și relaxare și poate fi folosită pentru spate, coapse, abdomen, picioare și chiar față, pentru relaxarea maxilarului.

PRACTICILE CULTURII INDIENE
Este binecunoscut faptul că, indispensabile fiind pentru obținerea unei poziții de confort în timpul meditației, pernele au un impact major asupra bunei desfășurări a sesiunilor de yoga sau pilates.
Pernele Zabuton sunt umplute cu ingrediente naturale (bumbac, coji de hrișcă) și sunt decorate cu broderii indiene (mandala, chackra). Umplutura pernelor oferă protecție oaselor și articulațiilor și previne amorțirea lor în timpul exercițiilor.

Irigatorul nazal Neti Pot este utilizat în medicina ayurvedică pentru tratamentul sinuzitei și al alergiilor și eliberarea căilor respiratorii. În prezent, irigatorul nazal este recomandat de majoritatea medicilor și specialiștilor din întreaga lume. Realizat din ceramică sau din plastic non-toxic, irigatorul nazal Ayurvida ajută la stocarea unei cantități optime de soluție salină și la obținerea presiunii necesare pentru eliberarea sinusurilor.

Gama de accesorii de wellness Ayurvida este întregită de covorașe, perne pentru suținere a capului și genți pentru protecția accesoriilor de sport în diferite forme și culori, cu prețuri accesibile, ce pornesc de la 30 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *