Quote

Alexandra Calafeteanu ne prezintă The Shadow

Designerul Alexandra Calafeteanu a absolvit Universitatea Națională de Arte, București, sectia design vestimentar, urmând apoi masterul în design vestimentar și pedagogia artei.
Creațiile Alexandrei Calafeteanu se adresează tuturor celor care se regăsesc în dorința sa de a înfățișa o femeie îndrăzneață, plină de viață, dar feminină. Îi place stilul rafinat și relaxat, fiind adepta eleganței, veșmântul rămânând în același timp confortabil și ușor de purtat. Se adresează femeii moderne a cărei identitate se divide, se multiplică în tot atâtea personaje care pot avea apartenența unei fragilități angelice, dar care ascund adesea o puternică forță interioară.

Zilele trecute, mesajul transmis de Alexandra pe catwalk-ul Avanpremiere18, prin cea mai nouă colecție a sa, a fost că nu există umbră fără lumină, iar armonia dintre ele devine esența vietii, surprinsă sub toate formele artistice.

Inspirandu-se din natură unde lumină caldă aruncă umbre reci, în timp ce lumina rece proiectează umbre calde, prin colecția The Shadow, Alexandra Calafeteanu pune viața față în față cu propriile-i umbre.

Folosind materialul solat, a cărui textura futuristă se frânge în mai multe forme, piesele vestimentare au căpătat consistență și în același timp versatilitate, textura avangardistă revenind ușor la forma sa inițială.

Materialul solat folosit pentru volanele generoase sub diverse forme, cu umbre în nuanțe complementare materialului, și organza, în dungi ce au pus în valoare mânecile supradimensionate reprezintă texturile cheie ale colecției The Shadow.

Corsetele, rochiile cu mâneci supradimensionate, pantalonii evazați cu talie înaltă și jachetele dramatice au fost răsfățate de umbrele de intensități diferite ale materialelor negre, gri și albe. Accesorizate de inspiratele beltbegs de la Wildinga, ținutele create de Alexandra Calafeteanu au reușit o incursiune prin toate etapele prin care trece femeia actuală, evidențiindu-i intensitatea ce îi acaparează fiecare trăire: inocența, maturitatea, curajul, fronda, revolta, sex appeal-ul, caracterul dominator, dar și vulnerabilitatea.

Viața însăși are multe nuanțe, tocmai pentru că are lumină, iar The Shadow by Alexandra Calafeteanu a pus lumina pe formele potrivite, comunicând astfel complexitatea feminină proiectată în zeci de nuanțe și intensități.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *