Quote

Acel loc special numit “acasă”

Serile trecute am avut ocazia să ma întâlnesc cu reprezentantii unui dezvoltator imobiliar al unor proiecte… altfel, absolut speciale în peisajul imobiliar din Bucuresti. O discuție relaxată, deschisă si extrem de utilă, din care am aflat o mulțime de lucruri si prin care m-am așezat, pe rând, in rolul celor care au gândit întregul proiect, al creatorilor lui (arhitecții) si al celor care vor locui in complexul rezidențial.

Despre ce am vorbit?
Reiau mai jos ideile principale, care sunt un ghid util pentru toți cei care sunt in cautarea unei noi case, cu toate plusurile pe care ni le dorim de la locul pe care să il numim cu drag “acasa”.

În primul rând, proiectarea unui ansamblu rezidențial, spațiul exterior a devenit tot mai important, ca avantaj competitiv și unul dintre factorii care influențează decizia de cumpărare.
Atât pentru Marmura, cât și pentru Avalon, a fost maximizat spațiul exterior, pentru a oferi mai multe opțiuni de petrecere a timpului în aer liber. Astfel, spațiile verzi au rol decorativ, dar și de socializare, de formare și dezvoltare a comunității. Copiii au locuri de joacă sigure, atractive și înconjurate de verdeață, iar adulții se pot bucura și pot socializa într-un cadru natural.

• În cazul Avalon Estate, activitățile outdoor, precum jogging-ul, pot fi practicate fără probleme, mai ales că traficul auto este deviat în afara zonelor verzi. Locuințele vor fi conectate prin intermediul zonelor destinate pietonilor, în timp ce mașinile vor izolate pe trei laturi ale terenului.

• Proiectele de calitate deviază traficul auto spre parcările subterane sau pe străzi din afara zonelor de socializare, contribuind astfel la confortul și siguranța locatarilor. Parcările subterane oferă rezidenților confortul de a avea un loc de parcare aproape de casă, util atât timp de vară, cât și iarna. Mai mult, acestea au avantajul de lăsa mai mult loc pentru spațiile verzi și de socializare, de a îmbunătăți aspectul general al clădirilor, iar locuitorii se pot bucura de zonă eliberată de mașini parcate de-o parte si de alta a drumului.

• Unitățile locative sunt acompaniate de spații comerciale, restaurante/baruri și chiar cluburi destinate exclusiv rezidenților. Zonele comerciale se adresează nu doar locatarilor, ci și comunității din care face parte proiectul, contribuind astfel la dezvoltarea cartierelor în care sunt construite noile proiecte.

• În cazul ansamblurilor rezidențiale noi, românii se aliniază tendințelor europene, devenind tot mai atenți la aspecte ce țin de sustenabilitate. Astfel, proiectul Marmura Residence este unul de regenerare urbană, construit pe locul unei foste fabrici. Ca rezultat, spațiul părăsit care nu aducea niciun beneficiu locuitorilor zonei, va fi înlocuit cu un proiect care va îmbogăți peisajul cu o arhitectură modernă și va contribui la dezvoltarea zonei prin spații noi de servicii și retail.

• În ceea ce privește proiectul Avalon Estate, acesta va deține un sistem de eficientizare a resurselor folosite prin colectarea si reutilizarea apei pluviale.

• În sprijinul sustenabilității unui proiect vin și sistemele moderne de izolare a clădirilor reduc cererea de răcire sau încălzire a locuințelor, cu efect direct asupra cheltuielilor de întreținere, un element prezent atât la Marmura Residence, cât și Avalon Estate.

• Alegerea unei locuințe este influențată de factori precum luminozitatea, compartimentarea, izolarea fonică, locul de parcare și spațiile de depozitare. De exemplu, un hol lung poate crea senzația de spațiu, dar utilitatea sa este limitată. În egală măsură, grinzile de rezistență care nu sunt integrate în pereți fragmentează spațiul interior.

• Localizarea rămâne importantă în alegerea unei locuințe. Zonele de nord ale Bucureștiului sunt cele care au rămas mai valoroase decât celelalte, atât în timpul crizei, cât și după aceasta. Având în vedere creșterea numărului proiectelor comerciale și de birouri din zonă, nu este deloc surprinzător faptul că cererea pentru soluții rezidențiale a crescut. Proiectele Prime Kapital din Capitală au acces facil către zonele comerciale și de birouri din nordul Capitalei. Avalon Estate are acces direct către Bulevardul Barbu Văcărescu, Calea Floreasca și Bulevardul Dimitrie Pompeiu, rutele ce definesc zona principală de birouri din București. În cazul Marmura Residence, zona Bucureștii Noi este una ofertantă, mai ales datorită accesului la magistrala de metrou M4, a spațiilor comerciale din zonă și a proximității față de Piața Victoriei și de clădirile de birouri de pe bulevardele Pipera și Barbu Văcărescu.

• Flexassist este un alt produs cu care Prime Kapital vine în întâmpinarea nevoilor clienților. Astfel, acest produs se adresează persoanelor care caută o soluție atunci când sursele de venituri nu sunt luate în considerare, fiind o alternativă de plata foarte bună pentru freelanceri, persoane cu venituri sub forma de dividende, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *