Quote

7 beneficii pentru sănătate ale lăptișorului de matcă

Toamna și iarna trecute am răcit atât de des, încât nici nu prea îmi amintesc când NU am fost răcită. Stări gripale și de oboseală, tuse, nas înfundat, dureri în gât și în piept – nu cred că am ratat niciunul dintre simptomele neplăcute, de parcă o greutate mi-a stat tot timpul pe umeri.
Așa că nu e de mirare că am decis să iau măsuri și să fac puțină instrucție cu mine însămi: chiar e cazul să fac ceva pentru a-mi întări sistemul imunitar!
Bun, zis și făcut, dar CE să fac?
Am citit, m-am documentat, am întrebat și am ajuns la concluzia că mierea și produsele apicole sunt exact ce îmi trebuie. Adevărate doze de sănătate, direct din stup – remediul natural şi secretul tău pentru sănătate şi frumuseţe!

Am început deja o cură de 6 săptămâni cu câte o mică doză de lăptișor crud de matcă dimineața, pe stomacul gol, după care nu mănânc nimic 30 de minute. De ce?
Iată care sunt cele 7 beneficii uimitoare pentru sănătate ale lăptişorului de matca, dezvăluite de specialiştii de la Albină Carpatină, ce promovează de peste 25 de ani produsele apicole că alimente naturale funcţionale, cu proprietăţi terapeutice remarcabile:

1. Imunomodulator

Autoimunitatea este o stare în care sistemul imunitar al organismului atacă corpul. De aceea pot apărea boli precum poliartrita reumatoidă şi multe alergii care sunt boli autoimune. În timpul unui studiu, oamenii de ştiinţă au descoperit că lăptişorul de matca echilibrează sistemul imunitar, previne apariţia afecţiunilor autoimune şi întăresc organismul.

2. Reglează tensiunea arterială
Lăptişorul de matcă este o sursă bogată de peptide, care ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale. Acţionează ca un vasodilatator, care ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale. Lăptişorul de matca este de mare ajutor pentru sănătatea inimii, deoarece protejează organismul de bolile cardiovasculare.

3. Reglează colesterolul
Lăptişorul de matcă contribuie la reducerea nivelului colesterolului nociv şi al trigliceridelor şi stimulează creşterea colesterolului bun. De asemenea, protejează organismul de infarct miocardic, accident vascular cerebral şi ateroscleroză, împreună cu mai multe alte boli de inimă.

4. Ajută memoria
Cercetările recente indică faptul lăptişorul de matcă poate îmbunătăţi memoria pe termen scurt, deoarece este demonstrat că are un rol benefic asupra funcţiilor neuronale. Este ideal în perioadele de epuizare fizică şi psihică, stres, tulburări de memorie (examene, competiţii).
Deoarece ţesutul cerebral conţine o mulţime de acizi graşi nesaturaţi, care sunt deosebit de vulnerabili la atacurile radicalilor liberi, substanţele antioxidante care se găsesc în lăptişorul de matca pot juca un rol important în prevenirea bolilor neurodegenerative. Este singura sursă naturală de acetilcolina care facilitează transmiterea influxului nervos între neuroni.

5. Ameliorează simptomele menopauzei
Studiile preliminare au arătat că lăptişorul de matcă poate ameliora semnele şi simptomele menopauzei, inclusiv bufeurile. Acesta este folosit datorită capacităţii de a creşte efectele stimulatorii sexuale globale, proprietăţi confirmate în urma studiilor de specialitate realizate.
Lăptişorul de matcă previne osteoporoza şi stimulează formarea oaselor.

6. Bun antioxidant
Atunci când celulele oxidează, se poate ajunge la cazuri mai grave de cancer, boli de inimă şi alte afecţiuni degenerative. Dar, oamenii de ştiinţă au descoperit anumite alimente care au cantităţi masive de antioxidanţi, care încetinesc şi chiar opresc acest proces. Lăptişorul de matcă este unul dintre aceste alimente şi conţine o cantitate surprinzătoare de antioxidanţi, iar aceasta creşte cu cât produsul este mai proaspăt.

7. Are proprietăţi anti-imbatranire
Lăptişorul de matca conţine antioxidanţi care lupta împotriva semnelor de îmbătrânire în mod eficient. Stimulează producerea de colagen, care contribuie la menţinerea elasticităţii şi fermităţii tenului, întârzie procesul de ridare a tenului ( diminuează ridurile existente şi previne apariţia altora noi), regenerează şi hidratează în profunzime. Lăptişorul de matca conferă o strălucire sănătoasă a pielii, evita degenerarea maculară şi previne bolile cronice.

În loc de încheiere, iată și un filmuleț interesant, despre cum se produce mierea:

Primăvara aceasta ai ofertă specială la Lăptişorul de Matcă, la borcanul de 100 g primeşti gratuit 25 g, la preţul special de 127 lei cu transport inclus – http://www.apicola.ro.
Multă sănătate îți doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *