Gallery

Zâmbeşte româneşte!

Am vorbit de atâtea ori despre stiluri de peste tot din lumea largă şi din perioade atât de diferite! De la stilul american ’20s până la cel parizian al anilor ’60. De la cel al triburilor din Asia sau America Latină până la atitudinea boho-chic a generaţiei hippie.

Şi iată că, în prag de iunie, mi-am împletit coroniţă din spice şi maci şi mi-am propus să vorbesc şi despre stilul românesc. Neaoş, atemporal, mereu reinventat, mereu sursă de inspiraţie pentru artişti.


(Te invit să citeşti articolul pe un fundal sonor 100% românesc, asigurat de inegalabila “Phoenix” – formaţia, nu pasărea… 😉)

Cred că orice discuţie despre stilul românesc începe, inevitabil, cu… o ie.
IA ROMÂNEASCĂ.
Cea care l-a inspirat, cu 8 decenii în urmă, pe Matisse pentru celebra pictură “La Blouse Roumaine”. Şi cea care a pătruns, de acum câteva sezoane, în colecţiile marilor case de modă, pe străzile glam de la Hollywood şi… în ADN-ul ţinutelor noastre, ale româncelor moderne şic:

Tocmai ce m-am întors dintr-o fugă de week-end prin Dobrogea, împreună cu fetele.
Lanuri pierdute până-n zare. Cer turcoaz, de poveste. Iarbă de-un verde ireal. Păduri mustind de seve. Şi noi, mândrele urbane, cu pletele-n vânt, debordând de bucuria de a trăi, de a râde în soare, de a ne pregăti pentru o petrecere câmpenească stilată.
Cu naturaleţe în toate: în iile diafane, cu broderii migălite; în machiajul natural; în florile vesele de pe câmp şi din păr.

“UITĂ-TE LA EA: RUPTĂ E DIN CER ŞI MÂNDRĂ CA O STEA!”

“FATĂ VERDE CU PĂRUL PĂDURE, SIMŢI CUM PRIVIREA EI VREA SĂ TE FURE”:

“PE UMERI PLETELE-I CURG RÂU, MLĂDIE-I CA UN SPIC DE GRÂU”:

###
GET THE LOOK
Vrei să obţii şi tu un look natural şi în vogă, 100% în stil românesc, 100% în stil Ileana Cosânzeana? Am strâns, în imagini sugestive, câteva recomandări pentru un look precum cel al Dianei – protagonista cu cosiţe blonde din shooting-ul meu de astăzi.

IA-ŢI IA!
Haide să îţi dau un exemplu – de succes până şi la Hollywood, nu doar în Ţara Făgăraşului ori în Dobrogea, după cum vezi 😉
Ia cea albă, autentică, pe care eu mi-am luat-o de la Muzeul Ţăranului Român şi pe care o combin cu jeanşi boyfriend.
Şi, de ce nu, rochia H&M cu motive albastre, de inspiraţie etno, pe care o port cu mare drag, încinsă cu un cordon împletit manual:

ia românească - cea dintotdeauna

“LA SOARE TE POŢI UITA, DAR LA MÂNDRA – BA!”


Haide să-ţi “vând” un pont: pentru a avea tenul strălucitor, foloseşte dimineaţa, ca bază de machiaj, un ulei hidratant, de-a dreptul… extraordinar: Uleiul de Faţă Extraordinar NutriGold de la L’Oréal Paris. Un ulei preţios. Sau, mai degrabă, nepreţuit pentru ten!

“CU BUJORI ÎN OBRĂJORI”


Vrei să intensifici efectul de ten luminos, de porţelan? Nimic mai simplu decât un truc revoluţionar: tehnologia Liquid Light de reflectare a luminii, din fondul de ten iluminator LumiMagique de la L’Oréal!.
Plus o delicată tuşă de blush satinat.
Pe pleoapa mobilă poţi folosi un fard-gel într-o nuanţă caldă, naturală. Mie îmi place foarte mult bejul auriu Nude 200 de la Color Riche L’Ombre Pure L’Oréal Paris.

MISS FATA DE LA TARĂ ŞI VIAŢA MEA E ROZ!


Dacă îţi doreşti un plus de culoare, aplică-ţi la baza genelor, folosind pensula, un fard roz mat. Noua mea descoperire: nuanţa 104, La Vie en Rose, de la Color Riche L’Ombre Pure L’Oréal Paris.
Sau aşterne-ţi pe buze un ruj roz, vesel şi intens, Mistinguette Matte 131, de la Color Riche. Iar pe unghii – lacul roz pal Flaming Elegance 136 Color Riche.

Dar (nu-i aşa?) viaţa parcă nu e niciodată suficient de roz dacă nu o filtrăm… Nu, nu prin lentile roz, ci printre nişte gene luuungi-lungi, cu mega volum.
Doar Miss fata de la ţară. 😉
Privirile expresive şi cuceritoare, eu le obţin cu mascara neagră Mega Volume Miss Manga, L’Oréal Paris.

Dar haide să închei, că m-am lungit tare la poveştile noastre câmpeneşti. Ce zici, dăm un mare LIKE! stilului românesc, atât de la modă?! Putem fi trendy-cool şi pe româneşte, nu-i aşa?!

#Dacă îţi place faţa plină de inspiraţie şi ideile efervescente cu care am scris articolele pentru Şcoala de Beauty Blogging L’Oreal, mă poţi răsplăti cu un zâmbet şi cu un vot de simpatie, aici:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *