Un sarut de miliarde

Ieri dupa-amiaza, in plin proces de indragosteala, am aflat ca pe 6 iulie lumea are inca un motiv sa isi puna costumul rosu de sarbatoare, sa petreaca si… sa se sarute, pentru ca e Ziua Internationala a Sarutului.

Cand eram pustoaica, citind „Pe aripile vantului”, imi doream sa fiu Scarlett O’Hara.

Scarlett semana, fizic, foarte mult cu mama mea: ochi verzi cu reflexe bleu, par negru, ondulat, ten alb de portelan. Eu eram cam departe de imaginea respectiva; asa ca nu intamplator la majorat mi-am cumparat lentile de contact albastre si mi-am vopsit pletele lungi, lungi negru-albastrui.

Anii au trecut, ochii mei si-au schimbat nuantele, parul meu a trecut printr-o gama foarte larga de culori si lungimi, dar iubirea cu nabadai, tenacitatea si saruturile pasionale din relatia Scarlett – Rhett mi-au ramas tot timpul intiparite undeva, intr-un colt al memoriei.

Ieri, in acelasi plin proces de indragosteala, am ales, ca exercitiu de memorie, sa fac un top 10 al saruturilor care m-au inspirat de-a lungul timpului:

Un sarut memorabil: Pe aripile vantului, Scarlett & Rhett

Un sarut arhitectonic: Poarta Sarutului, Brancusi

Un sarut de Hollywood: The Most Kissable Man – Keanu Reeves

Un sarut parfumat: parfumul Kissed by the Sun – J. Lo.

Un sarut melodios: Kiss from a rose – Seal

Un sarut catifelat, numai lapte si miere (la propriu): balsamul de buze NIVEA Lip Care pure & natural Milk & Honey

Un sarut ciudat: Kiss – formatia rock

Un sarut glamouros: glossul de buze Kiss Kiss by Guerlain.

Un sarut haios: Tricoul imprimat cu simbolul Rolling Stones

…Si 7 miliarde de saruturi tandre sau pasionale – saruturile potentiale ale tuturor locuitorilor indragostiti ai planetei.

Oare faptul ca am scris articolul pe 6 iulie si il postez pe 7 iulie sa fie legat tot de replica lui Scarlett, „Si maine e o zi”?…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *