Gallery

Un restaurant, doua ipostaze: Form Fusion

Am descoperit săptămâna aceasta un restaurant nou şi cool. Si unde mai pui ca l-am descoperit… în doua ipostaze diferite?! I-am trecut pragul prima dată la un prânz cool. Iar părerea mi-am completat-o apoi, la o cină stylish. O nouă oază urbană de stil şi creativitate: FORM Fusion, bar & restaurant cu specific fusion. La doar câteva minute de Piaţa Romană, pe Vasile Lascăr nr. 173.

UN PRÂNZ SPECIAL
Meniul împrumută elemente din bucătăria clasică, o contopire între Orient şi Occident, redefinindu-le prin conceptele moderne și inovații din zona de cooking. O încântare pentru orice gourmet!

bucătărie fusion la Form Fusion

bucătărie fusion la Form Fusion

Care sunt piesele de rezistenţă ale bucătăriei FORM Fusion?
Aici poți încerca un Ramen redefinit prin mirodenii japoneze, o altă versiune de Hummus cu cremă de caju, salată Tabouleh cu fructe. Sau Toca-Nita, un preparat realizat integral dintr-un amestec de fructe de mare. Dar şi exoticul Ochi de Dragon, unul dintre cele mai sofisticate deserturi.
Ce mi-a plăcut mie cel mai mult?
O friptură de vită excelent gătită, pe care am savurat-o într-o combinaţie surprinzătoare cu sos de hrean.

DESIGN
Dar creativitatea nu se regăseşte doar în farfurie. 🙂
Locul însuţi împrumută elemente distincte din stilul minimalist nordic, un amestec subliminal de linii și elemente de décor.
Principiul de bază al proiectului a fost “continuitatea spațio-temporală inside-outside”.
Concret, pietrele și pavajul de afară se continuă, la fel de natural, și înăuntru. Iar o mare parte din pereţi este acoperită de vegetaţie exotică, făcând trecerea între exterior şi interior atât de firească, încât efectiv nu o mai simţi ca pe o trecere.
Gândesc asta şi mă pun, pentru câteva clipe, în pielea unui fumător. Constat că ar putea să se lase uşor furat de peisaj şi să uite, că, totuşi, trebuie să iasă în curtedacă vrea să fumeze, căci în restaurant nu este permis fumatul.

CINA
A doua întâlnire pe care mi-am dat-o cu Form Fusion a fost la numai câteva zile, la cină.
M-au încântat atmosfera cool. Versatilitatea locului care, parcă, este cu totul diferit în luminile stylish ale serii. Şi vinul roze Liliac, căruia i-am descoperit aroma senzaţională vara trecută, la o degustare de fiţe.
De altfel, meniul de băuturi este la fel de atent pus la punct ca şi cel de mâncăruri. Vorbim de vinuri atent selecționate, atât ca regiune geografică, cât și ca an. Neapărat de încercat limonada cu arome incredibil de bogate şi cocktail-urile. Te vei bucura din plin de cele mai diverse combinații exotice și inedite!

Pe scurt, un restaurant redefinit sub un nou concept de creativite – Form Fusion, un concept minimalist de arhitectură, design și cooking.
Un loc atât de plăcut de socializat, de savurat mâncăruri fine şi vinuri excelente. Un loc pe care de abia aştept să îl văd şi la primăvară, când am aflat că vom fi întâmpinaţi de un gard verde extrem de fresh și de o terasă amintind de ţările nordice şi de arhitectura scandinavă. Cool. Uber-cool!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *