Gallery

Un mic dejun care te însănătoșește?

micul meu dejun împotriva răcelii

micul meu dejun împotriva răcelii

De dimineață m-am trezit… varză (scuzati expresia!). Cu gâtul inflamat și dureros, de parcă aș fi înghițit ace. Și o criză de sinuzită de mai mare frumusețea.
Păi da, răcelile și virozele sunt la modă, săptămânile astea, de când a început frigul. Se putea să nu fiu eu în trend?!

Bombănind și împleticindu-mă, mă duc spre bucătărie.
E greu, e foarte greu să tot lupt împotriva răcelii care, cu siceritate și exasperare recunosc, m-a cam doborât, în ultimii ani, toamna.
Nu sunt adepta medicamentației de dragul de… a lua ceva. Dacă pot să iau un supliment alimentar, vitamina C, propolis cu miere, ei bine, atunci cu plăcere. Este strategia mea de a lupta cu răceala, dacă nu am fost suficient de inteligentă să o preîntâmpin printr-un program mai serios de imunizare.

Deschid, deci, sertarul meu cu “leacuri” și scot a iveală armele secrete!

Pentru a-mi ajuta sistemul imunitar, mi-am jurat să-mi beau cafeaua sau ceaiul, în fiecare dimineață, cu o linguriță de miere. Și am mereu în casă un borcan de miere sau de amestec de miere cu propolis, polen și lăptișor de matcă.

Îmi fac rapid un ceai de ghimbir, pe care mi l-am luat din Nepal.
Și îi adaug muuuultă lămâie.
Plus o doză serioasă de activare a sistemului imunitar: Activit Imuno Forte de la Ropharma .

Am aflat de curând de el. Este un supliment alimentar cu lapte colostru, lactoferină și vitamina C, care crește rezistența organismului și îmbunătățește starea generală în caz de alergii și inflamații.
Ce am mai citit pe prospect? Ca are un puternic rol antiviral, antibacterian, antiparazitar, antifungic. Perfect! Punct ochit, punct lovit! Parcă deja încep să mă simt mai bine și să fiu mai optimistă.


Tusei care mă enervează deja cum îi dau de cap?
Sirop Septusin de la Ropharma,
cu extract moale de lemn dulce, un vechi remediu împotriva infecțiilor microbiene și virale. Știu de iarna trecută cât de eficient a fost siropul potrivit în tratarea unei crize rebele de sinuzită.

Protecția gâtului mi-o asigur cu un Septogal de la Ropharma – excelent în faringite, amigdalite sau laringite. M-am informat despre lactoferina asta pe care o conține Septogalul și despre care nu auzisem încă și am aflat că are o acțiune antiinflamatoare de-a lungul întregului tract respirator.

Mmmm, exact ce îmi trebuie!
Mi-am scos, strategic, tot arsenalul de luptă împotriva răcelii, cât ai zice “hapciu”. Sau, mai exact, cât nu voi mai zice hapciu! Astăzi am o mulțime de muncă. Iar porția inteligentă de leacuri, pastile și siropuri luate la micul dejun chiar o să își spună cuvântul.
Sănătate multă!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *