Gallery

Totul despre beneficiile mierii și produselor apicole

Scriam zilele trecute, într-un scurt ghid despre echilibru, despre cât de important este să ne regăsim echilibrul nostru cel de toate zilele – mai ales acum, toamna, când corpul și mintea noastră au nevoie de o resetare și o pregătire serioasă pentru sezonul rece.

Echilibrul ne vine din interior, din starea de bine, din ceea ce gândim și cum gândim – despre noi și despre cei din jur. Dar și din alimentele sănătoase și adecvate cu care ne hrănim, din suplimentele alimentare, din hidratarea optimă, din mișcarea de relaxare și sportul făcute în natură. Și din zâmbetul de care nu trebuie să uităm în nicio zi!
Iată că astăzi revin asupra temei (veșnic dezbătute, niciodată închise) “Suntem ceea ce mâncăm”. Și o să îți spun câte ceva despre imunizarea și vitaminizarea de toamnă printr-o rețetă veche… de când lumea și apicultura: mierea, elixirul pentru sanatate!

Într-o întâlnire amicală și utilă, zilele trecute, am aflat de la Albina Carpatină (brand romanesc cu 25 ani experienta in prelucrarea produselor apicole) și de la Vegis.ro (unul dintre cele mai mari magazine online de produse naturale din România) noi informații despre imunizarea și vitaminizarea cu produse apicole. Ca și mai multe despre proprietatile terapeutice ale produselor apicole 100% naturale, care le transformă într-un adevarat elixir pentru mentinerea sanatatii:

Mierea și produsele apicole - benefice pentru sănătate și starea de bine

Mierea și produsele apicole – benefice pentru sănătate și starea de bine

#MIEREA, HRANĂ VIE
Calitatile mierii, de îndulcitor delicios și sănătos la orice vârstă, dar și de remediu natural se cunosc inca din Antichitate.
Cei care iubesc mierea pot alege sortimente de miere de albine combinata ca delicatesa cu nuca, dar si combinatii cu plante cu efect terapeutic si vitaminizant precum fructe de padure sau catina.

Iata câteva beneficii uimitoare pentru organism ale mierii:
Mierea combinata cu alte produse apicole naturale, precum laptisor de matca, polen sau propolis reprezinta un tonic cu acțiune biostimulatoare, regeneratoare, dezinfectantă, vitaminizantă și mineralizantă, recomandat pentru perioadele de suprasolicitare fizică și intelectuală.
Aceste sortimente susțin sistemul imunitar și contribuie la buna funcționare a ficatului.

Bogată în minerale și vitamine, mierea este cel mai rapid si puternic energizant natural cunoscut. Și asta am aflat-o direct de la un prieten care aleargă foarte mulți km pe zi și participă la o mulțime de competiții sportive care pe mine, una, mă amețesc doar când le pronunț numele 🙂

În plus, mierea conține acizii organici și enzime cu rol esential in buna functionare a metabolismului și stimulează digestia. Câte o linguriță de miere luată în fiecare dimineață are efect excelent în prevenirea ulcerului gastric, dar și în prevenirea constipației și în reglarea tranzitului digestiv.

Încă din Antichitate, mierea era renumită ca… medicament.
Nu este de mirare! Mierea nefiltrată, datorită propolisului, chiar este un puternic antibiotic natural, cu proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. De aceea este minunată pentru tratarea tusei și a durerilor în gât.

Mai puțini știu însă că mierea contribuie și la reglarea activitatii principalelor glande din corp, producatoare de hormoni. Ori că are proprietăți intiinflamatorii, care o transformă într-un ingredient minune pentru produsele cosmetice, calmând nu doar arsurile sau iritațiile pielii hipersensibile, ci și problemele serioase, precum dermatite sau eczeme.

#PRODUSE MINUNE DIN STUP:
Lăptișorul de matcă, polenul și propolisul

Produsele apicole romanesti 100% naturale sunt ideale pentru cresterea imunitatii si imbunatatirea starii generale toamna si primavara, cand organismul este de obicei afectat de stari de astenie si stres.
Lăptișorul de matcă, polenul și propolisul sunt produse apicole cu beneficii extraordinare asupra organismului și sistemului imunitar. Gama de produse apicole Albina Carpatină de pe Vegis.ro cuprinde numeroase sortimente și amestecuri ale acestor produse naturale care reprezintă remedii excelente pentru creșterea imunității într-un mod 100% natural.

Lăptișorul de matcă
Este unul dintre cele mai valoroase produse apicole deoarece are cel mai mare conținut de vitamine active și aminoacizi esențiali care sunt benefici pentru păstrarea echilibrului organismului. Lăptișorul de matcă este vitalizant, tonic pentru perioadele de epuizare, ajută la protejarea ficatului și de asemenea are efect antioxidant și întârzie efectul de îmbătrânire, fiind supranumit și “elixirul tinereții”.

Polenul
Un alt element vital pentru menținerea unei stări bune de sănătate, polenul este un ingredient utilizat de mii de ani ca supliment nutrițional natural fiind, de asemenea, un regenerant, mineralizant și tonifiant excelent. Polenul crud este un aliment viu, iar unul din cele mai importante efecte ale acestuia este curățarea colonului. Datorită enzimelor și lactobacililor din compoziția acestuia, el ajută la regenerarea florei intestinale și contribuie la reglarea tranzitului intestinal. Totodată polenul crud reprezintă o sursă importantă de vitamine, echilibrând organismul atât la nivel fizic, cât și psihic.

Propolisul
Unul dintre cele mai puternice remedii antiinfecțioase naturale este propolisul. Datorită proprietăților sale terapeutice care combat infecțiile, propolisul reprezintă o adevărată protecție atât pentru stup, cât și pentru organism. Are acțiune antibacteriană, este un antioxidant natural, antifungic și antibiotic.

Multă sănătate, că e mai bună decât toate!

*Produse apicole naturale românești sunt disponibile, alături de o varietate de alte produse naturale, pe www.vegis.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *