Gallery

Top 3 destinatii exotice

Zile nesfarsite de vara, de vacanta, de relaxare, de dolce far niente. De stat la umbra unui copac si savurat frumusetea peisajelor paradisiace (fie ele plaje si intinderi nesfarsite de ape, fie munti acoperiti de jungle luxuriante).
Pe scurt, insulele exotice.
Iata 3 destinatii extrem de diferite, dar care ma atrag la fel de mult in ultima vreme:

1. SEYCHELLES, AFRICA

Plaje pustii, cu palmieri si stanci uriase, negre si pitoresti.
Lagune albastre Si flori fara nume stiute.

Ce sa vezi neaparat cand ajungi in Seychelles?
Partea cea mai bună intr-o vacanţă în Seychelles este că, pe oricare dintre superbele plaje îţi doreşti să petreci câteva ore, poţi ajunge acolo pe jos sau cu barca.
În nordul insulei, fă scuba diving, pentru a descoperi impresionanta viata marina ascunsă sub apele.

Sau vizitează Moyenne Island din apropiere, unde vei face o plimbare pe insulă şi snorkeling.

Nu rata Praslin – a doua insulă ca mărime, supra-numită “Grădina Edenului”- Vallée de Mai. O rezervaţie naturală aflată sub protecţia UNESCO pentru natura senzaţională, unde vei admira palmieri uriaşi, Coco de Mer ori superbele exemplare de Papagal Negru.

O altă zi full o poti petrece la La Digue. Inchiriază o bicicletă şi dă turul insulei. Sau plimbă-te pe faimoasele plaje cu stânci.

Alocă-ţi timp şi pentru un tur prin Victoria (capitala celei mai mari insule, Mahé). Nu rata grădina botanică şi pieţele negustorilor locali de fructe şi mirodenii.

Ia-ţi o maşină si mergi în punctele înalte, care îţi vor oferi perspective superbe. Petit Amour, de exemplu, de unde vei admira Insula Silhouette. Ori fă o drumeţie şi profită de vederile panoramice pe care le poti avea din Parcul Naţional Morne Seychellois.

Poţi admira apusuri superbe de pe ape, de pe un catamaran. Sau răsăritul, de pe una dintre plajele populate de pescari.

O reverie estivala nostalgica, regasita in outfit-ul exotic pe care l-am purtat în weekend: bluza alba din voal, cu un umar dezgolit si – piesa-vedeta – o brăţară senzuala.
Am pus de curând ochii pe o brăţara fixa de tip bangle, sub formă de şarpe ademenitor – o creaţie PANDORA din argint şi zirconiu cubic strălucitor.
Cu nenumăratele sale seturi de pietre lucitoare, intensificate de detalii realizate prin tehnica de gravură cu vârf de diamant şi cu un rând elegant de inimi decupate, este o piesa-statement pentru un exotic, stylish look de vacanţă.

2. HAWAII, AMERICA

Aloha!
Fete superbe, zâmbitoare, oferind ghirlande de flori.
Ape turcoaz, ispititoare si limpezi – cat vezi cu ochii.
Vegetatie luxurianta si tentatii Paradisiace la tot pasul.

Ce este recomandat să faci, odată ajuns în Hawaii?
Ai atât de multe lucruri interesante de făcut pe fiecare dintre cele 6 insulele hawaiene principale, incat iti va fi greu sa alegi!

Insula Oahu este probabil cea mai populară destinaţie din Hawaii, o destinaţie care îţi oferă peisaje de basm pe care să le explorezi: Waikiki, plajele de pe Coasta de Nord, Pearl Harbor, cei trei vulcani activi, cascade pitoreşti, plaje cu nisip vulcanic negru.

Insula Maui este căutată pentru tururile de snorkeling, de privit balenele, pentru sporturile pe apă şi pentru priveliştile senzaţionale. Îi sunt subordnate două insuliţe cu nume sugestive, vesele precum locurile însele: Lana’i (Insuliţa Ananas) şi Moloka’i (Insuliţa Prietenoasă).
Kaua’i (Insuliţa Grădină) oferă cea mai diversificată şi bogată cultură. Poţi face hiking pe linia de coastă Na Pali ori în Canionul Waimea şi vei afla mai multe despre cultura şi istoria hawaiane în orăşelele Old Koloa şi Hanapepe.

Am regasit tentatiile exotice şi paradisiace ale insulei in rochiile maxi cu imprimeuri vesele, florale, revenite in trenduri, vara aceasta. Si in câteva piese din colecţia de vară Tropicana de la PANDORA,, asa cum sunt, de exemplu, inele şi pandantivul inspirate din motivele tropicale moderne, precum frunza de palmier.

Poartă-le separat. Sau, de ce nu, lasă-ţi imaginaţia liberă, precum o zi de vacanţă şi combină-le. De exemplu, inelele cu frunză le poţi purta suprapuse peste alte inele PANDORA, pentru a-ţi evidenţia stilul unic şi personalitatea exotică.

3. BALI, ASIA

Verde. Arta. Spiritualitate.
Aşa aş descrie Bali dacă aş fi nevoită să îl descriu în doar 3 cuvinte.
Ce trebuie să vizitezi în Bali?
Evident că nu poţi merge în Bali fără să vezi:
Denpasar (capitala administrativă a insulei).
Ubud – orăşelul tradiţional, emblematic, de care Elisabeth Gilbert s-a îndrăgostit, l-a locuit şi pe care l-a invocat în celebrul său roman autobiografic “Mănâncă. Roagă-te. Iubeşte”.
Şi măcar o staţiune de pe ţărmul Oceanului Indian (Kuta sau Lovina, de exemplu).

De asemenea, nu ai simţit cu adevărat insula dacă nu i-ai admirat templele renumite, delicate precum nişte flori de lotus levitând peste apele unui lac de munte (Ulun Danu). Ori în mijlocul valurilor oceanului (Tanah Lot). Sau, semeţe ca nişte conuri negre de brad, pe o coastă stâncoasă (UluWatu) ori sub un vulcan (Templul Mamă).

Şi, mai ales, nu ai cum să nu te laşi cucerit de sculpturile balineze, care m-au frapat la tot pasul, in orice orasel sau satuc din Bali am fost.

Delicate, fie ele din lemn sau din piatra, izvorate din frumusetea acestei “Insule a Zeilor” si din spiritualitatea locuitorilor ei.
La ele m-au dus cu gandul charmurile, inelele si pandantivele Pandora, împodobite cu flori dulci, fluturi vibranţi şi comori de o eleganţă atemporală.

Un mănunchi de flori vesele din email alb, decorate manual, împodobite cu zirconiu cubic transparent, pe un inel-statement din argint, reprezintă însăşi exprimarea frumuseţii.
Ori graţia unui fluture în zbor, ilustrată cu măiestrie în inelul-statement. Si cerceii sau colierul cu pandantiv finisate manual, stilizand, în argint şi ornamentele de zirconiu cubic, mişcarea delicata a aripilor de fluture.

Acesta este, pe foarte scurt, topul meu personal pentru insulele exotice perfecte. Nu, nu vreunul bătut în cuie şi vechi de când mă ştiu. Ci, pur şi simplu, cel pe unde mi-am lăsat mintea şi imaginaţia să umble ad-hoc, într-o seară caniculară de iulie.
Tu ce destinatie vrei sa alegi pentru o lunga si continua vara fierbinte, frumoasa si exotica?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *