Gallery

The Fashion Journey

Fiecare călătorie specială în care am fost în viaţa mea mi-a început… cu o invitaţie. Fie că a fost o provocare, fie că a fost o ocazie de nerefuzat sau o ofertă specială, găsită de o prietenă, fie că a fost un imbold din partea cuiva, regăsindu-si ecoul în lista mea cu călătorii de vis.

Aşa s-a întâmplat şi cu vacanţa din Maroc, de acum două primăveri.
Eram gata – cu biletele plătite şi cu bagajul făcut – pentru Mexic. Şi iată că astrele mayashe nu s-au aliniat şi planurile aztece mi-au picat. Şi fix în ziua respectivă am aflat de la o prietenă că mai sunt încă două bilete la preţ special pentru… Maroc. Alt continent, altă cultură, alţi oameni de descoperit.
Maroc, păzea că venim!
O ţară din care am reţinut zumzetul continuu al străzilor, aromele tari, gustul dulce a oricărei mâncări (inclusiv a celebrei plăcinte cu carne şi a oricărui tajine). Culorile. Şi tiparele modelelor alb-albastre din somptuasele palate maure.

Nu m-a surprins, deci, să primesc, zilele trecute, o invitaţie într-o călătorie. Cu atât mai puţin într-una inedită: o călătorie în lumea modei, de inspiraţie orientală. Prin noua colecţie de primăvară-vară 2016 C&A, “The Journey”.

Galeria Annart a devenit, pentru câteva ore, un loc special, de vancaţă, unde am descoperit piesele cheie din colecția C&A de primăvară-vară 2016, inspirate de arta călătoriei, de plăcerea descoperirii de noi locuri, obiceiuri, culturi şi popoare.

tinutele cheie din colectia C&A de primăvară-vară 2016 îmi amintesc de vacanţa în Maroc

tinutele cheie din colectia C&A de primăvară-vară 2016 îmi amintesc de vacanţa în Maroc

Ce mi-a plăcut cel mai mult din noua colecţie?
Jacheta alb-albastră, imitând imprimeul inconfundabil al gresiei maure (azulejos).
Purtată peste salopeta neagră, lejeră, din pânză fluidă.
Rochia albă din jerse, cu imprimeu de inspiraţie marină pe partea din faţă.
Şi rochia din voal cu motive etno, bleumarin cu maro.

Demne de reţinut & accesorizat inedit, vara asta, sunt şi sacoul alb oversized şi topurile din țesături cu aspect umed.

Pe scurt, toate temele care stau la baza noii colecții – Moroccan Journey, Aquatic, Travel și Denim – m-au dus, inevitabil, cu gândul la vacanţa mea din Maroc.
Atât culorile, cât şi imprimeurile sunt inspirate de natură, de la nuanţele acvatice ale valurilor din Casa Blanca la pădurile din munţii Atlas şi la nisipul auriu al Saharei ori la nuanțe de mirodenii orientale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *