Gallery

Teoria coincidentelor

pseudo-definitie tip dictionar:
coincidenţele sunt cumulul de întâmplări venite alandala şi simultan, cu viteze egale, îmbulzindu-se din toate direcţiile deodată. Intâlnindu-se in acelaşi punct, sub ochii tăi uimiţi, se ciocnesc cu mare bum, generând o inevitabilă alegere.
Si, astfel, alegerea respectiva (de fapt unica posibilă, atunci când te afli fix in punctul de impact!) nu este a ta. Nici a copiilor copiilor tai. Ci este chiar rezultatul marelui bum de împrejurări care tocmai te-au lovit.

Înţelegi despre ce vorbesc aici cu năduf? 🙂
Că eu, una, sunt înconjurată de coincidenţe.
(De fapt, ce să mai, m-am născut odata cu ele şi sub semnul lor. În stil pur mioritic, la naşterea mea s-a cutremurat pamantul… în memorabilul fel din martie 77. Oricum, în principiu, totul incepe cu o zguduitură şi se termină cu o zgâlţâială – Momentele maxime între care viaţa curge lin prin hârtoapele ei, mai târâş, mai grăpiş, mai în picioare.)

Dar ce s-o mai lungesc aiurea, hai sa fac prezentarile:
Eu sunt fraiera care crede cu încăpăţânare in coincidente. Tocmai pentru ca ele i se intâmplă. Mai tot timpul.

Dacă trebuie să fac o lista regulamentară cu plusuri si minusuri, atunci cand am de luat decizii şi de pus chestii în balanta, fac conştiincioasa liste mentale interminabile.
După care aleg fix varianta cu cele mai mari şi mai multe minusuri.

De ce?
Pentru ca o mare coincidenta mi-a taiat calea, mai ceva decât o pisica neagră. Şi nu ma lasă inima să o ignor.

Conform aceleiasi teorii, cand a fost sa aleg între 2 joburi sau între 2 tipi, sau, Doamne fereste, între 2 rochiţe de vara, mereu s-a impus tiparul coincidentelor nechemate, dar venite.
Şi care mi-a generat cele mai ciudate si mai ilogice alegeri.

Una peste alta, mă lovesc mereu de nevăstuicile astea cu ochi ageri, care-mi sar în cale de pe după toate colţurile vieţii.
Cum naiba să le ignor?

Iar statisticile personale îmi arată îngrijorător că prietenele mele, coincidenţele, nu-mi sunt deloc benefice:
Alegeri proaste.
Cucuie sentimentale.
Pitici pe creier.
Mult zgomot fără foc.
Mult fum si ceaţă.

Teoria coincidentelor spune că, dacă mai aud pe cineva pomenind despre coincidente, o s-o iau razna. Şi, coincidenţa, nici n-o să-mi dau seama!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *